Hej! Dziękuję, że o mnie myślisz!
Jutro mam 21 d.c. więc nic beta nie wyłapie. Ale chyba zaryzykuję. Zależy mi na tej diagnozie, żeby wszystko wykluczyć.
Co do Jerzak, to bardzo szybka i konkretna wizyta. Dała mi acard 75mg na noc, suplementy zmniejszające homocysteinę, oraz kwas foliowy (acidum folicum hasco). Poza tym kazała zbadać ferrytynę, żelazo, d3, cytokiny, zrobić usg przepływów i zbadać 12tyg po poronieniu antytrombiny III. więc idę na drugą wizytę w grudniu, żeby ona te wszystkie badania ogarnęła i zaleciła co dalej. Powiedziała że po pozytywnym teście będę brała Clexane i Heparyna to zależy od tych badań wszystkich. Oczywiście dieta i sport.
diety się trzymam pon-piątek, w weekendy mini grzeszki, ale też raczej zdrowo. Ze sportem ciężej, bo teraz mam mega dużo pracy i nie mam czasu nawet włosów umyć
ale jak tochę się rozluźni to się zapisuję.
Powiedziała, że na razie bezsensu się starać, że dopiero po tych dodatkowych badaniach coś ustalimy. Jestem dobrej myśli, czuję, że ona jest specjalistką w swojej dziedzinie. Aczkolwiek myślę, że ewenualnie 1 trymestr z nią zostanę tylko, bo nie stać mnie na prowadzenie ciąży u niej.
Co do wyników to na razie wyszło mi:
żelazo - 80 (norma 37-145)
ferrytyna - 47,08 (norma 4,63-204)
witmina d3 25(oh) - 39
cytokiny - wszystko <0,01 oprócz IL-6- 0,48 i IL-10 - 1,18, ale nadał wszystko w normie.
A jak Ty się czujesz? Jak maleństwo? Odpoczywasz dużo?