reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

No ja w zeszłej ciąży też nic nie brałam, zaskoczyły mnie te wyniki... może weszły emocje bo pomyślałam wczoraj że moją córkę mogło spotkać to samo co spotkało dziecko z drugiej ciąży.
Robiłam te badania, w sumie hematolog dał mi cały ten podstawowy komplet badań. Mam wizytę na początku listopada. Zobaczymy co powie.
Na wyniki histopatologii cały czas czekam.
Wcale nie jest powiedziane, że w poprzedniej ciąży miałaś zaniżone białko S, podwyższona homocysteine, jakieś tego typu problemy. Nasze organizmy się zmieniają, czasem są bardziej lub mniej wydolne, możliwe, że teraz akurat u Ciebie włączyły się te problemy z metylacja. Ale czy to była przyczyna śmierci Twojego Maluszka, to prawdopodobnie się nie dowiesz. Niestety, ale każda ciąża może być narażona na całkiem inne powikłania. Ale możesz mieć pod kontrolą to co już widać, że szwankuje i jest potencjalnym ryzykiem.

reklama
@Angiee Ja niedawno robiłam glukozę i kazali mi od 18 nic nie jesc, czyli do około 8-9 rano to nawet dłużej niż 13h. Też wyszła mi zawyżona i lekarka zleciła powtórkę oraz hemoglobinę glikowana. Przy powtórce glukoza była niższa a glikowana niby dobra, więc lekarka zamknęła temat, ale szczerze mówiac mam wątpliwości, czy nie trzeba było tego drążyć.

Piękny wynik. Który to tydzień lub dzień cyklu?
Dziękuję :) 35 dc przy cyklach 32-dniowych.
@Angiee Ja niedawno robiłam glukozę i kazali mi od 18 nic nie jesc, czyli do około 8-9 rano to nawet dłużej niż 13h. Też wyszła mi zawyżona i lekarka zleciła powtórkę oraz hemoglobinę glikowana. Przy powtórce glukoza była niższa a glikowana niby dobra, więc lekarka zamknęła temat, ale szczerze mówiac mam wątpliwości, czy nie trzeba było tego drążyć.
O, to ciekawa sprawa. A jaka Ci wyszła ta pierwsza glukoza?
Ja teraz poniedziałek/wtorek idę na wizytę to będę pytać.

reklama
Do góry