reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

dziwni i wścibscy 🙈 zero swobody. Ja też jak się dowiem, że jestem w ciąży to Wam napisze, ale nie będę mówić nikomu dopóki nie będzie po 10t. Mnie bardzo bolało jak mówiłam rodzicom, że to koniec, ten ich smutek i żal, tak bardzo chcieli być dziadkami.
Mój tata czasami przeżywa, że wujek jest dużo młodszy i jest dziadkiem... Ja wiem, że nie chce nikomu robić przykrości i tak rzuca luźno...tylko mi się wtedy zawsze chce płakać, bo ja przecież chcę 🤷🤦 tylko coś jest zepsute 😞 kumpel mi napisał, że został ojcem... Pamiętam jak mu mówiłam, żeby nie czekali bo to czasem nie jest proste 🙈 i tak sobie mam ten okres i załamkę 🤦

reklama
😳 Czyli jak ja mam grupę 0 rh+ a mój mąż A Rh+ to co już jest jakieś niebezpieczeństwo? Moja córka odziedziczyła grupę krwi po ojcu a mimo to ciąża była spokojna i żadnego konfliktu nie było. Ja tego chyba nie kumam.

Nie są odczuwalne. Ja mierzyłam kilka cykli co rano temperature w ustach i przed owu był spadek i potem skok, ale niejednokrotnie kilka dni po owulacji dopiero był ten skok. Mi mega frajdę sprawiało to mierzenie temperatury 🤦🤣
Nie musi być 🙂 ale lekarz powinien o tym pamiętać 🙂

@marsi89 Konflikt w grupie krwi występuje niezwykle rzadko. Przede wszystkim musi dojść do kontaktu krwi matki i dziecka.
Ja mam -, mąż ma +, a immunoglobuline dostałam tylko po poronieniu. Po obu porodach badali krew pępowinowa i na tej podstawie określali czy muszą ja podać. U mnie odczyn Coombsa zawsze wychodził negatywny, a w ciąży byłam 3 razy.

Dobra. Chyba mamy to. Oczywiście za wcześnie na radość. Ale mam na dzisiaj lekarza i sie zastanawiam czy nie przenieść za 3 tygodnie (dziś 9dpo), i tak nic nie będzie widać, mam metaforminę + duphaston i jodid który muszę zwiększyć do 2ch - wiec wszytko wiem. Jak myślicie?

Załączniki

• 20211021_083500.jpg
    20211021_083500.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 81
Dobra. Chyba mamy to. Oczywiście za wcześnie na radość. Ale mam na dzisiaj lekarza i sie zastanawiam czy nie przenieść za 3 tygodnie (dziś 9dpo), i tak nic nie będzie widać, mam metaforminę + duphaston i jodid który muszę zwiększyć do 2ch - wiec wszytko wiem. Jak myślicie?
Coś tam przebija, idź na betę. Trzymam kciuki

Hej dziewczyny. Miała któraś z was do czynienia z testemi ciążowym Nordtest? 2 dni po spodziewanej miesiączce wyszedł taki widok. Chyba to tylko kreska testowa ale zrobiła mi nadzieję..
Mnie tez nie wyglada na kreskę fabryczną, jest różowa :) Może owulacja była lekko wcześniej. Pozostaje czekac, trzymam kciuki za Was obie! @Lunka85

reklama
Do góry