reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

dziwni i wścibscy 🙈 zero swobody. Ja też jak się dowiem, że jestem w ciąży to Wam napisze, ale nie będę mówić nikomu dopóki nie będzie po 10t. Mnie bardzo bolało jak mówiłam rodzicom, że to koniec, ten ich smutek i żal, tak bardzo chcieli być dziadkami.
Mój tata czasami przeżywa, że wujek jest dużo młodszy i jest dziadkiem... Ja wiem, że nie chce nikomu robić przykrości i tak rzuca luźno...tylko mi się wtedy zawsze chce płakać, bo ja przecież chcę 🤷🤦 tylko coś jest zepsute 😞 kumpel mi napisał, że został ojcem... Pamiętam jak mu mówiłam, żeby nie czekali bo to czasem nie jest proste 🙈 i tak sobie mam ten okres i załamkę 🤦

reklama
😳 Czyli jak ja mam grupę 0 rh+ a mój mąż A Rh+ to co już jest jakieś niebezpieczeństwo? Moja córka odziedziczyła grupę krwi po ojcu a mimo to ciąża była spokojna i żadnego konfliktu nie było. Ja tego chyba nie kumam.

Nie są odczuwalne. Ja mierzyłam kilka cykli co rano temperature w ustach i przed owu był spadek i potem skok, ale niejednokrotnie kilka dni po owulacji dopiero był ten skok. Mi mega frajdę sprawiało to mierzenie temperatury 🤦🤣
Nie musi być 🙂 ale lekarz powinien o tym pamiętać 🙂

@marsi89 Konflikt w grupie krwi występuje niezwykle rzadko. Przede wszystkim musi dojść do kontaktu krwi matki i dziecka.
Ja mam -, mąż ma +, a immunoglobuline dostałam tylko po poronieniu. Po obu porodach badali krew pępowinowa i na tej podstawie określali czy muszą ja podać. U mnie odczyn Coombsa zawsze wychodził negatywny, a w ciąży byłam 3 razy.

Dobra. Chyba mamy to. Oczywiście za wcześnie na radość. Ale mam na dzisiaj lekarza i sie zastanawiam czy nie przenieść za 3 tygodnie (dziś 9dpo), i tak nic nie będzie widać, mam metaforminę + duphaston i jodid który muszę zwiększyć do 2ch - wiec wszytko wiem. Jak myślicie?

Załączniki

• 20211021_083500.jpg
    20211021_083500.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 83
Dobra. Chyba mamy to. Oczywiście za wcześnie na radość. Ale mam na dzisiaj lekarza i sie zastanawiam czy nie przenieść za 3 tygodnie (dziś 9dpo), i tak nic nie będzie widać, mam metaforminę + duphaston i jodid który muszę zwiększyć do 2ch - wiec wszytko wiem. Jak myślicie?
Coś tam przebija, idź na betę. Trzymam kciuki

Hej dziewczyny. Miała któraś z was do czynienia z testemi ciążowym Nordtest? 2 dni po spodziewanej miesiączce wyszedł taki widok. Chyba to tylko kreska testowa ale zrobiła mi nadzieję..
Mnie tez nie wyglada na kreskę fabryczną, jest różowa :) Może owulacja była lekko wcześniej. Pozostaje czekac, trzymam kciuki za Was obie! @Lunka85

reklama
Do góry