reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Spokojnie, dzieci rosną roznie. Jedne szybciej inne wolniej, bo jedne się urodzą 2800 a inne 4800 ;) tutaj ważne jest aby rosło, aby wymiary się nie rozjeżdżały między sobą o więcej niż 3 tygodnie, także nie masz soe moim zdaniem czym martwić ;)

O kurde, to teraz jestem w szoku. I chwla Bogu ze nie wiedziałam tego przed ciąża bo ja mam grupę 0 a mąż ma B

Piękna beta gratuluję ;) z tsh idź do endo w miarę szybko. W ciąży muszą cie przyjąć w ciągu 7 dni. Niech lekarz sprawdzić da leki, będzie okej. Też teraz w tej ciazy musialam brać leki na tarczyce bo poszła w górę

Widać wszystkie posty normalnie jak się wejdzie na Twój profil :p

Twoje posty też wszystkie widzę :p

Ja pamiętam łzy mojego taty jak straciłam pierwsza ciążę :( o drugiej ciąży powiedzialam mamie jak już ja straciłam i szlam do szpitala :( o kolejnyh dwóch wiedzieli od razu ale nie mówili nikomu. Mają teraz cudowna wnuczkę i cudownego wnuka ❤

To ja też :D
musze uważać 🙈🙉🙊 hehe

reklama
A czasem i pomiary nic nie pokażą :D U mnie dopiero po pozytywnym teście utrzymywało się 37*C.
Mogę wrzucic mój udany cykl, jedyny jaki kontrolowałam - miałam termometr z dwoma miejscami po przecinku (niebieska krzywa), używałam testów owulacyjnych (pomarańczowa krzywa). Owulacja była w nocy z 18 na 19.08, przypadkiem widzialam na usg, jak prawie się dzieje :)
Btw to czerwone to nie był okres, nie miałam okresu po poronieniu, przed ciążą. Wstawiłam do apki dla porzadku wykresu :)

Załączniki

• A4B03779-B071-4027-9BE2-D3B5AD13A434.png
    A4B03779-B071-4027-9BE2-D3B5AD13A434.png
    54,7 KB · Wyświetleń: 49
A czasem i pomiary nic nie pokażą :D U mnie dopiero po pozytywnym teście utrzymywało się 37*C.
Mogę wrzucic mój udany cykl, jedyny jaki kontrolowałam - miałam termometr z dwoma miejscami po przecinku (niebieska krzywa), używałam testów owulacyjnych (pomarańczowa krzywa). Owulacja była w nocy z 18 na 19.08, przypadkiem widzialam na usg, jak prawie się dzieje :)
Btw to czerwone to nie był okres, nie miałam okresu po poronieniu, przed ciążą. Wstawiłam do apki dla porzadku wykresu :)
To nie musi być 37, może być 36.7, o ile wczesniej były temp max 36.5. Natomiast ja też miałam w życiu przeróżne wykresy, więc zupełnie nie dziwi mnie Twój przypadek ;)

Tylko pamiętajcie, że konflikt serologiczny może wystąpić nie tylko w zakresie czynnika Rh.
Możliwe jest wystąpienie konfliktu serologicznego w postaci niezgodności w grupie krwi. Taki konflikt może wystąpić, gdy kobieta ma grupę 0, a dziecko odziedziczy grupę po tacie (np. A lub B). Wystąpienie takiego konfliktu najczęściej prowadzi do choroby hemolitycznej dziecka, która może być dla niego śmiertelna.
Jeśli dobrze pamiętam do polega to na tym, że komórki krwi dziecka są atakowane i dochodzi do ich rozpadu - a w związku z tym dochodzi do niedotlenienia i uszkodzenia narządów.
😳 Czyli jak ja mam grupę 0 rh+ a mój mąż A Rh+ to co już jest jakieś niebezpieczeństwo? Moja córka odziedziczyła grupę krwi po ojcu a mimo to ciąża była spokojna i żadnego konfliktu nie było. Ja tego chyba nie kumam.
Przy owulacji są skoki temperatury, one są jakoś odczuwalne?
Nie są odczuwalne. Ja mierzyłam kilka cykli co rano temperature w ustach i przed owu był spadek i potem skok, ale niejednokrotnie kilka dni po owulacji dopiero był ten skok. Mi mega frajdę sprawiało to mierzenie temperatury 🤦🤣

reklama
😳 Czyli jak ja mam grupę 0 rh+ a mój mąż A Rh+ to co już jest jakieś niebezpieczeństwo? Moja córka odziedziczyła grupę krwi po ojcu a mimo to ciąża była spokojna i żadnego konfliktu nie było. Ja tego chyba nie kumam.

Nie są odczuwalne. Ja mierzyłam kilka cykli co rano temperature w ustach i przed owu był spadek i potem skok, ale niejednokrotnie kilka dni po owulacji dopiero był ten skok. Mi mega frajdę sprawiało to mierzenie temperatury 🤦🤣
ja nigdy nie próbowałam mierzyć 🙈

Do góry