reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dostałam kolejne czopki zaczełam krwawić a boli jak cholera mimo że poleciala kroplówka
z lekiem przeciwbólowy. Telepie mnie z zimna mimo że na sali cieplo. Na razie nie wyobrażam sobie co będzie dalej jezu jak to będzie napitalac. Ile to jeszcze potrwa... Ile ja wytrzymam
Niech wołają położne lekarza, mów że bardzo cię boli. Ja dostałam tylko nospe domiesniowo ból był straszny. Nikt nie sądził że to już rozpoczyna się poród a ja miałam pierwsza cesarkę więc też nie wiedziałam. I zaciskałam zęby. Mi pomagało siedzenie na ubikacji i ogólnie pozycja zgięta w pół. Ty wiesz że to poród więc teoretycznie mogą ci dać nawet najsilniejsze leki przeciwbólowe. I pros o nie bo nie dość że to mega dla ciebie traumatyczne to jeszcze masz się z bólu zwijać? Oh biedna jesteś kochana

reklama
Badzcie dzielne...Jestem z Wami w tym wszystkim....W 2015 roku poronilam w 12tc swoje pierwsze dziecko,mloda bo mialam 28 lat myslalam ze po prostu mialam pecha....w 2019 zaszlam drugi raz w ciaze,bylam spokjna ,wszystko bylo w porzadku,testy pappa,18tc dostalam lekkiego plamienia,wystraszylam sie i w nocy pojechalam do szpitala,zrobiono mi Usg ,dano luteine i mialam lezec...przy wypisie ordynator skierowal mnie jeszcze na Usg,okazalo sie ze serce dziecka przestalo bic,doktor ktory mnie badac oznajmil ze dziecko nie rozwija sie od 14tc....bylam w szoku bo dwa dni wczesniej powiedziano mi ze wszystko jest ok......powiedziano mi ze dopoki nie bedzie 3 razu to nie ma sensu robic badan,jesyem mloda wiec jeszcze bede miala dzieci...minely 2 lata i obecnie jestem w 3 ciazy,od razu zistalam obstawiona lekami,luteina,acard,heparyna....ginekolog do ktorego poszlam powiedzial ze to malo mozliwe zeby tak wysokie ciaze byly stracone....Mam nadzieje ze tym razem sie uda i bede mogla cieszyc sie ta mala istota za te 8 miesiecy.....
Takze wiele cierpliwosci i wiary w to wszystko potrzeba...

Hej dziewczyny, okazało się że mam zapalenie tchawicy 😪 dostałam antybiotyki, dzisiaj mam 24dc, lekarz kazał się upewnić czy nie ma ciąży, jestem między młotem a kowadłem.

Dziewczyny, pamiętacie może czy na badanie zespołu antyfosfolipidowego trzeba być na czczo? Wydawało mi się że nie, ale teraz sprawdzam różne laboratoria raz trzeba a raz nie 🙄

mi wyszły ostatnio dwie kreski i gin od razu zalecił acard. Właśnie zastanawiałam się czy to dobrze. Dostałam też prenatal uno i kwas foliowy i tu mam zagadkę czy brać jeszcze do tego kwas foliowy skoro w prenatalu już jest kwas foliowy😕😕 bo może ją źle zrozumialam.
Ja biorę tylko pregna start bez dodatkowego kwasu 🙂 bo przesada też nie jest dobra. Acard często ratuje maluszki 🙂 ja cicho liczę, że pomoże mi zajść w ciążę . Trzymam kciuki za maleństwo

Dostałam kolejne czopki zaczełam krwawić a boli jak cholera mimo że poleciala kroplówka
z lekiem przeciwbólowy. Telepie mnie z zimna mimo że na sali cieplo. Na razie nie wyobrażam sobie co będzie dalej jezu jak to będzie napitalac. Ile to jeszcze potrwa... Ile ja wytrzymam
Ech 😞 jesteśmy z Tobą... Dasz radę, niedługo zapomnisz o bólu fizycznym

Hej dziewczyny, okazało się że mam zapalenie tchawicy 😪 dostałam antybiotyki, dzisiaj mam 24dc, lekarz kazał się upewnić czy nie ma ciąży, jestem między młotem a kowadłem.
Kurde najgorzej. Niech może lekarz dobierze leki bezpieczne jak coś w ciąży. A może na betę się wybierz?
Dziewczyny, pamiętacie może czy na badanie zespołu antyfosfolipidowego trzeba być na czczo? Wydawało mi się że nie, ale teraz sprawdzam różne laboratoria raz trzeba a raz nie 🙄
Ja się niedługo wybieram na to badanie ale dla bezpieczeństwa będę na czczo. Zresztą zawsze na każde badanie idę z rana i na czczo.

Kurde najgorzej. Niech może lekarz dobierze leki bezpieczne jak coś w ciąży. A może na betę się wybierz?

Ja się niedługo wybieram na to badanie ale dla bezpieczeństwa będę na czczo. Zresztą zawsze na każde badanie idę z rana i na czczo.
powiedział, że żadne antybiotyki nie są bezpieczne. Umówiłam się z nim, ze po upewnieniu się wezmę te leki. Dzisiaj robiłam test ale negatywny, ale to dopiero 24dc

reklama
powiedział, że żadne antybiotyki nie są bezpieczne. Umówiłam się z nim, ze po upewnieniu się wezmę te leki. Dzisiaj robiłam test ale negatywny, ale to dopiero 24dc
Niech no pierdziuli za przeproszeniem bo mi jak karmiłam piersią lekarz mój jak miałam zapalenie krtani i zatok powiedział że nie ma bezpiecznego antybiotyku dla matek karmiących i w ogóle że patologia jestem bo karmie córkę która ma 2 lata 🤦 ale tydzień wcześniej właśnie koleżanka która była w ciąży dostała antybiotyk bodajże duomox bezpieczny i w ciąży i podczas karmienia więc mu nagadalam swoje.
Powiem ci tak: wydaje mi się że lepiej to zaleczyc w miarę bezpiecznym antybiotykiem niż pozwolić się tej infekcji rozwijać bo to będzie i dla ciebie o dla dziecka fatalne w skutkach. Ale idź na betę. Co ile masz cykle? Beta już powinna wyjść

Do góry