reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jestem po wizycie. Powiedział, że warto zrobić badania po pierwszym poronieniu ( mój gin powiedział że takie rzeczy się zdarzają i nie ma co się badać tylko dalej próbować) Ogólnie nic odkrywczego nie powiedział. Trombofilia i zespół antyfosfolipidowy.

reklama
Ja już się wkurzyłam...niby wszystko super ale jednak nie... Zaczęłam brać acard po konsultacji z lekarzem rodzinnym, bo ginekolog nie widzi problemu. Zmieniam ginekologa bo mam TSH 2,7 a przecież do starań powinno być 1-1,5 i endokrynolog nie widzi problemu 🤦🤦🤦 Już jestem tym zmęczona

Ja już się wkurzyłam...niby wszystko super ale jednak nie... Zaczęłam brać acard po konsultacji z lekarzem rodzinnym, bo ginekolog nie widzi problemu. Zmieniam ginekologa bo mam TSH 2,7 a przecież do starań powinno być 1-1,5 i endokrynolog nie widzi problemu 🤦🤦🤦 Już jestem tym zmęczona
tsh ewidentnie do lekkiego zbicia. Skąd jesteś? Może innego poszukaj

Cześć dziewczyny podczytuje Was już dłuższy czas ale jestem dosyć nieśmiała i mało internetową dlatego się nie udzielałam. Postanowiłam jednak napisać. Potrzebuje wsparcia dziś się dowiedziałam że moja Wikunia niestety nie żyje. Wczoraj jeszcze czułam ruchy a dziś na wizycie kontrolnej i USG brak tętna u dziecka. To jest 25 tydzień ciąży. To moja 5 ciąża... 4 poprzednie również straciłam tylko na bardzo wczesnym etapie. Jestem już w szpitalu dziś nic nie będą robić dokąd nie będzie wyniku na covid. Co ja ma zrobić jak to przeżyć to już było tak blisko szczęśliwego zakończenia.
Mimo brania heparyny, acardu, luteiny, dupka itp się nie udało 😥
O kurcze :(, nawet nie wiesz jak mi przykro. Trzymaj się.

Dziewczyny, jestem w szpitalu na badaniach. Czy kojarzycie jakie są normy dla prolaktyny i co moje wyniki mogą oznaczać?

1633599366350.png

Jestem po wizycie. Powiedział, że warto zrobić badania po pierwszym poronieniu ( mój gin powiedział że takie rzeczy się zdarzają i nie ma co się badać tylko dalej próbować) Ogólnie nic odkrywczego nie powiedział. Trombofilia i zespół antyfosfolipidowy.
Pewnie że taki rzeczy się zdarzają i szczerze nie znam osoby która nie poroniła choć raz. Ale warto zbadać niż potem się martwić. Ja dziś dzwoniłam do mojego gina i rozmawiałam jeszcze z nim na temat badań, bo on cały czas mówi że znamy przyczynę i daje sobie rękę uciąć że w następnej ciąży wszystko będzie ok po prostu miałam pecha. Powiedziałam mu że jest dla mnie mega lekarzem, ufam mu i szanuję że się o mnie martwi (wczoraj dzwonił do mnie jak się czuje, czy nic mi nie dolega) ale ja zrobię sobie badania na zespół i na trombofilie bo chce być spokojniejsza.
Czekam jeszcze cały czas aż aspekt mi odpiszę czemu zamiast badania na trombofilie lepiej zrobić badanie homeostycyny czy jakoś tak.
Tak , do starań powinno być w tych granicach co piszesz. Mi nawet w ciąży kazał co chwilę badać. Ciężko teraz o dobrego lekarza. Wydaje mi się że większość patrzy tylko żeby kasa się zgadzala

Dostałam tabletki dopochwowe zaczyna juz boleć. Mam nadzieję że się szybko rozkreci. Tak bym chciała żeby dziś było po wszystkim bo o niczym innym nie marzę jak położyć się do własnego łóżka i przytulić się do męża. Być bez bliskiej osoby w szpitalnych murach to tragedia.
Ma przyjść do mnie psycholog ale nie wiem czy będę w stanie wydusić z siebie chodź słowo. Kto do mnie przyjdzie i zaczyna rozmawiać to ja w ryk 😭
Czuję się jak wrak człowieka przez dobę nabyłam nowy kolor włosów... siwy 😭

Dostałam tabletki dopochwowe zaczyna juz boleć. Mam nadzieję że się szybko rozkreci. Tak bym chciała żeby dziś było po wszystkim bo o niczym innym nie marzę jak położyć się do własnego łóżka i przytulić się do męża. Być bez bliskiej osoby w szpitalnych murach to tragedia.
Ma przyjść do mnie psycholog ale nie wiem czy będę w stanie wydusić z siebie chodź słowo. Kto do mnie przyjdzie i zaczyna rozmawiać to ja w ryk 😭
Czuję się jak wrak człowieka przez dobę nabyłam nowy kolor włosów... siwy 😭
Jesteśmy z tobą 😘😓

reklama
Właśnie próbuje się umówić do nowej ginekolog. Prowadzi moją koleżankę z Hashimoto(dzięki niej ma cudowną dwójkę maluchów)
mnie przeraża znieczulica lekarzy względem tarczycy. Wielu mówi, ze mieści się w widelkach więc jest ok 🤦‍♀️ ja pierwsze tsh miałam ok 4, pani doktor powiedziała że widelki są do 4 więc jest ok, dopiero moja dietetyczka zauważyła że to nie jest ok i poleciła mi endokrynologa

Do góry