@marsi89 robiłam diagnostykę pełna, więc obok przeciwciał głównych miałam też przeciwciała pomocnicze badane. Przeciwko fosfatydyloserynie klasa igm i igg, fosfatydyloinozytolowi igm igg. Obok strat po 2 poronieniu robiłam badania na świeżo, zaraz po poronieniu i wyszły mi przeciwciała przeciwko fosfatydyloserynie igm podniesione. Dla mojego lekarza to było wystarczające by pisać heparynę na ryczałt. Prawdopodobnie gdybym badania zrobiła 6 tygodni po poronieniu nic by nie wyszło. A w ciąży ddimery rosły mi jak głupie bez heparyny, z heparyna zresztą też nie lepiej. Więc moim zdaniem warto badać. U mnie w rodzinie nadciśnienie wielopokoleniowe i żylaki na porządku dziennym. Czy to wystarcza? Nie wiem. Można problemy z krzepnięciem badać na 2 sposoby, czyli genetyczne (v-laiden, gen przeciwko protrabinie, mutacje mhtfr) oraz z krwi to, co dziewczyny ci pisały. Moim zdaniem warto sprawdzić.
Rzuć okiem tutaj. Masz pełną diagnostykę i historię, nazwiska lekarzy... Może coś ci się nasunie.
Witam serdecznie. Chciałabym wam przybliżyć temat badań i przebiegu naszych ciąż po poronieniu. Niejednokrotnie była to ..4 ..5 ..6 ciąża ale jednak udana. Wątek ten jest watkiem zamknietym w celu zebrania wszelkich wiadomosci "dlaczego" tym razem nam sie udalo. Na pozostalych wątkach o...
www.babyboom.pl