Smaily
Fanka BB :)
Skoro zachodzisz w ciążę to po co in vitro... po in vitro też zdarzają się ciąże pozamaciczne. Czy lekarz jakoś solidnie to uzasadnił? Jeżeli jest realna przeszkoda to po co czekać do kolejnej ciąży pozamacicznej? Nie zlecił drożności przed staraniami?Ja byłam.i lekarza i właśnie mi powiedział żeby pół roku odczekać po ciazy pozamacicznej, jeszcze powiedział że może być powtórka bo możliwe że to przez wodniaka jajowodu jest z tym problem choć narazie nic mi nie wykryli A przecież miałam laparoskopie miesiąc temu usowania ciąży to by coś mówił i że coś takiego jest A tu teraz się dowiaduje że może być przyczyną ciąży pozamacicznej i jak w kolejnej się tak stanie to znowu laparoskopia....aż strach i teraz też się boję ci to będzie... lekarz mówił
zeby pomału pomyśleć o in vitro ale mój nie chce nawet o tym słyszeć ....eh
Dużo niejasności, może źle coś rozumuję to mnie popraw. Ginekologiem nie jestem
Może warto skonsultować swój przypadek jeszcze z innym specjalistą?
Bo czekanie pół roku z wizją ponownej cp to mega słaba perspektywa. A z doświadczenia wiem, że lekarz potrafi zdołować, i po pewnych komplikacjach człowiek wpada w szufladkę "powikłania" I lekarz wszędzie widzi problem. Może trzeba innego podejścia lekarskiego.