reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja byłam też jakoś 6+3 czy 6+4 i serduszko biło 109 na minutę. Lekarz powiedział że jest okej, a tu na forum, na drugim wątku, dziewczyny mnie straszyły ze to za mało itp...a ja czułam że będzie okej I nie martwiłam sie tym co mówią. W efekcie córka ma prawie 2.5 roku :)

Czyli dobrze.mi się kojarzylo
Tak! Powiem Ci, że więcej mi powiedziałaś niż ona :D Zbadam sobie jeszcze witaminę K, B12, kwas foliowy. Ona generalnie olała te MTHFR, mowila ze tym sie mam w ogole nie przejmowac

reklama
Cześć, może doradzicie co zrobić. W poniedziałek miałam owulację a przynajmniej objawy i do dziś czuję ból w miejscu jajnika. Pierwszy raz się tak dzieje, nigdy wcześniej tak nie miałam i boje się, żeby to nie była jakaś torbiel
( przez poprzednia straciłam już jeden jajnika kilka lat temu).😥 Zastanawiam się czy nie zadzwonić dziś do położnej, lekarz przyjmuje po południu to może coś zadecyduje.

@MagdaR86 Ja myślę, że nie pozostaje Ci nic innego jak zadzwonić i umówić się do lekarza. My możemy sobie gdybać. A ty - dopóki nie sprawdzisz, to będziesz się zadręczać.
Dodatkowo te miesiączki też dziwne mi się wydają, może lepiej sprawdzić i mieć pewność. Oby tylko nic się nie działo bo od przyszłego miesiąca chcieliśmy znów się starać.

Dodatkowo te miesiączki też dziwne mi się wydają, może lepiej sprawdzić i mieć pewność. Oby tylko nic się nie działo bo od przyszłego miesiąca chcieliśmy znów się starać.
Ja bym się umówiła do lekarza tak jak piszesz. Jeśli coś jest na rzeczy, to lepiej działać, a jeśli nie, to po co się stresować. Trzymaj się i powodzenia 😘

Hej dziewczyny. Sorki, że się tak odzywam w kratkę, ale mam teraz bardzo intensywny czas w pracy... W każdym razie chciałam Wam podziękować, bo bardzo mi pomogłyście w kwestii metyli. Chciałam sobie zbadać homocysteinę, ale mam jeszcze jeden dylemat: skoro teraz jakoś od 2,5 miesiąca nie biorę żadnego kwasu, żadnych witamin, to czy ten poziom homocysteiny coś mi powie? W 2020 przed pierwszą ciążą przez kilka miesięcy brałam femibion 0, później była przerwa po poronieniu i w tym roku najpierw mama dha a później duphavit start. W czerwcu dowiedziałam się o ciąży i przed poronieniem brałam pregnę plus. Od tego czasu nic nie biorę. Czy jeśli teraz zbadam poziom homocysteiny to będzie miarodajny? W sumie dowiem się tylko tyle, czy nie jest za wysoki, ale to wciąż nie powie mi, czy powinnam brać same metyle czy pół na pół... 🤔

Hej dziewczyny. Sorki, że się tak odzywam w kratkę, ale mam teraz bardzo intensywny czas w pracy... W każdym razie chciałam Wam podziękować, bo bardzo mi pomogłyście w kwestii metyli. Chciałam sobie zbadać homocysteinę, ale mam jeszcze jeden dylemat: skoro teraz jakoś od 2,5 miesiąca nie biorę żadnego kwasu, żadnych witamin, to czy ten poziom homocysteiny coś mi powie? W 2020 przed pierwszą ciążą przez kilka miesięcy brałam femibion 0, później była przerwa po poronieniu i w tym roku najpierw mama dha a później duphavit start. W czerwcu dowiedziałam się o ciąży i przed poronieniem brałam pregnę plus. Od tego czasu nic nie biorę. Czy jeśli teraz zbadam poziom homocysteiny to będzie miarodajny? W sumie dowiem się tylko tyle, czy nie jest za wysoki, ale to wciąż nie powie mi, czy powinnam brać same metyle czy pół na pół... [emoji848]
Jeśli zamierzasz się starać o ciążę, to moim zdaniem nic Ci nie da wiedza jaki masz poziom homocysteiny bez tabletek. Radziłabym Ci najpierw zacząć brać jakiś suplement wybrany wg własnego gustu (taki żebyś czuła się bezpiecznie starać z nim i brać go na początku ciąży). Nastepnie zbadać homocysteine (może też z kwasem i B12) po kilku tygodniach, miesiącach brania.

Jeśli zamierzasz się starać o ciążę, to moim zdaniem nic Ci nie da wiedza jaki masz poziom homocysteiny bez tabletek. Radziłabym Ci najpierw zacząć brać jakiś suplement wybrany wg własnego gustu (taki żebyś czuła się bezpiecznie starać z nim i brać go na początku ciąży). Nastepnie zbadać homocysteine (może też z kwasem i B12) po kilku tygodniach, miesiącach brania.
Tak właśnie myślałam, dzięki za radę :)

A ja bym zbadała teraz. Bo jak teraz jest poziom wysoki, to można zacząć działać.
Bo homocysteina to nie tylko kwas foliowy - ona powstaje w wyniku trawienia białek, więc jeśli już jest wysoka, to jest ryzyko chorób związanych z krzepliwością krwi.

reklama
A ja bym zbadała teraz. Bo jak teraz jest poziom wysoki, to można zacząć działać.
Bo homocysteina to nie tylko kwas foliowy - ona powstaje w wyniku trawienia białek, więc jeśli już jest wysoka, to jest ryzyko chorób związanych z krzepliwością krwi.
Czyli zbadać teraz i później np. po kilku tygodniach brania kwasu i witamin? W tym cyklu mamy plan się normalnie starać, ale chyba faktycznie byłabym spokojniejsza, jeśli ta homocysteina będzie w porządku, więc może i tak się wybiorę.

Do góry