U
usuniecie
Gość
Hejka dziewczyny, jakie polecacie wykonać badania po poronieniu kolejnym? Trombofilie zamówiłam, a cos wiecej ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hejka dziewczyny, jakie polecacie wykonać badania po poronieniu kolejnym? Trombofilie zamówiłam, a cos wiecej ?
Testy nie służą do oznaczania poziomu bety w krwi, nie muszą wcale ciemnieć. Tym bardziej przy takiej becie, którą masz. No i testy odczytujemy w czasie wyznaczonym przez producenta, nie ma sensu ich trzymac dłużej. Skoro beta wyszła pozytywna to może to być bardzo wczesna ciąża, zrobisz drugi raz i zobaczysz jaki będzie przyrost. Nikt tutaj Ci z testów nic nie wywróży. Cierpliwości czeka cię jeszcze 8msc ciąży, więc warto wrzucić na luzHej dziewczyny,
Już kiedyś pisałam na tej grupie i pokazano mi tu masę wsparcia…
Wracam z kolejnym zmartwieniem…
Mam aktualnie 29 DC. Wczorajsza beta wyszła 46. A testy nie ciemnieją… co o tym uważacie? Jutro powtórzę betę, ale plakac mi się chce już…
Załączam zdjecia. Na gorze najbardziej aktualny test z dzisiaj. Robione dzien po dniu
Mi gin mówił że statystycznie najwięcej poronien to albo wady generyczne albo bakterie w pochwie dlatego zlecają cały pakiet wymazów z pochwy i szyjki macicy i to bym robiła na początku. Do tego TSH wiadomo cały pakiet i polecam też glukoze i insulinę na czczo.poHejka dziewczyny, jakie polecacie wykonać badania po poronieniu kolejnym? Trombofilie zamówiłam, a cos wiecej ?
Porownuje się jak już zdjęcia testów a nie testy bo kreska przy ciazy po 1h potrafi być ciemniejsza niż po tych 5min. Dodatkowo można porównywać tylko te same testy. Jeśli chcesz wiedzieć koniecznie czy przyrasta to tylko beta z krwi.Hej dziewczyny,
Mam aktualnie 29 DC. Wczorajsza beta wyszła 46. A testy nie ciemnieją… co o tym uważacie? Jutro powtórzę betę, ale plakac mi się chce już…
Załączam zdjecia. Na gorze najbardziej aktualny test z dzisiaj. Robione dzien po dniu
Oooo gratuluję, w końcu udało się!!!Hej dziewczyny,
Hej, a testowałas mniejsze rzeczy takie jak TSH, homocysteinę, cukier, czy wymazy? Jak czytam badania to zespół antyfosfolipidowy powoduje dużo więcej realnych problemów, niż zakrzepica, dużo częściej. Ale wszędzie podkreśla się, ze to raczej dotyczy strat w drugim trymestrze.Hejka dziewczyny, jakie polecacie wykonać badania po poronieniu kolejnym? Trombofilie zamówiłam, a cos wiecej ?
hej! Dziękuje!!!Oooo gratuluję, w końcu udało się!!!
Czy coś innego zrobiliście w tym cyklu?
Co do testów nie porównuj kresek, zrób betę i spokojnie
Jeśli się martwisz to zdecydowanie beta Nie ma co porównywać testów, to rzadko pokazuje realia, jeśli zdecydujesz się na betę, to daj znać jak wyniki, trzymam kciuki!Hej dziewczyny,