reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja też ten okres w tym miesiącu miałam dziwny. Tak samo jak ty najpierw śluz podbarwiony krwią potem czysto, potem brązowe plamienia, potem zaś czysto a potem jakby ktoś kran odkrecil 🤦

No to ja tak mialam w zeszłym mcu śluz różowy, ociupinka i nic.. na drugi dzień już więcej, nadal różowy..I nic... a trzeciego dnia... jak z kranu plus Mega skrzepy.. a teraz... przezroczysty śluz z ociupinka krwi (takie mikro skrzepiki?), założyłam tampon, było po kilku h tylko trochę podbarwionego śluzu na czubku tamponu i cisza... nie wiem, może znowu skrzepy będą schodzić i coś się przytkalo?
U mnie tak samo. Dziś termin @ wczoraj wieczorem lekko podbarwiony sluz a dziś cisza

reklama
Z tymi okresami to czasami zgłupieć można 🤪 U mnie weekend leniwy. Odliczam dni do terminu @. Póki co jakiś typowych objawow zblizającej się 🐵 nie mam. Od dwoch dni lekko podkrwawiają mi dziąsła. Kiedyś przed tym jak sie dowiedzialam o ciąży tez tak mialam. Miałyście tak może? Już tak to wszystko analizuję, że sama z siebie się śmieję. 😂 Nawet śluz wydaje się jakiś inny niż zwykle o tej porze. A wlasnie jaki powinien być na kilka dni przed @? Trzymajcie sie dziweczyny i owocnego tygodnia 😊😉
Mi w pierwszej ciąży też dziąsła krwawily bardzo, zaczęło się nie wiem kiedy a skończyło dopiero jak skończyłam karmić piersią. Teraz w drugiej ciąży która poroniłam w ogóle mi dziąsła nie krwawiły.
Śluzu bezpośrednio przed miesiączką praktycznie nie ma w ogóle lub jest taki gęsty, ale jest go bardzo mało

Mi w pierwszej ciąży też dziąsła krwawily bardzo, zaczęło się nie wiem kiedy a skończyło dopiero jak skończyłam karmić piersią. Teraz w drugiej ciąży która poroniłam w ogóle mi dziąsła nie krwawiły.
Śluzu bezpośrednio przed miesiączką praktycznie nie ma w ogóle lub jest taki gęsty, ale jest go bardzo mało
Kurcze, może u mnie coś faktycznie nie teges? Bo u mnie cały czas jest śluz, tyle że taki przezroczysty [emoji50]

Edit: właśnie się rozkręca ufff. Bałam się że coś nie tak. Wygląda, że mój [emoji205] wystąpił w starym, stałym terminie.

Ostatnia edycja:
Testuje ktoś w tym tygodniu ? 😁
Ja miałam testować dziś, ale wczoraj rano przy podcieraniu miałam jednorazowo podbarwiony blado na brązowo śluz i póki co nic. Pomyślałam że jest szansa że to implantacja, bo aż tyle przed @ nigdy nie plamiłam, co najwyżej pół dnia przed. I po tym incydencie zrobiłam się dziwnie spokojna 🙄 Nie wiem czy to dlatego że mam tak dużą nadzieję że się udało i będzie jeszcze większe rozczarowanie, czy to po prostu ten tzw spokój opisywany przez wiele dziewczyn gdy się udało... Mimo to troszkę się biłam z mysłami czy zatestować tak jak planowałam, ale szybko pomyślałam że może jeszcze nic nie wyjść i odpuściłam 😀 I już obsesyjnie nie myślę o za testowaniu, nie wiem czemu ale bardzo dziwne odczucie :D Także jeszcze na razie czekam, nie wiem do kiedy :D Jestem 12dpo monitorowanej przy cyklach 28dniowych, ale w tym cyklu z wcześniejszą owulacją. A Ty jak tam? :)

Dziewczyny a jak to jest. Myślę że wiem gdzie zrobiliśmy z mężem w tym cyklu błąd.. przytulanki były codziennie (mamy ostatnio straszną ochotę [emoji50] [emoji173] ) I podejrzewam, że po prostu to było zbyt często jak na planowanie bobaska..
Myślicie, że to mogło być powodem?

Dziewczyny beta podskoczyła znowu tylko 1000. Myślę że jutro karze mi odstawić leki i czekać na poronienie chociaż nie wiem czy przy becie prawie 8 tys lepsze nie byłoby łyżeczkowanie... Poprzednia doszła ledwie do 1800 i w sumie sama poroniłam, tak jakby większy okres bez żadnych sensacji. 14 sierpnia mamy jechać na wakacje i ja naprawdę potrzebuję na nie pojechać dla równowagi psychicznej bo na razie to emocje i myślenie o tym totalnie odcięłam a trzeba będzie podjąć jakieś decyzje...

Dziewczyny beta podskoczyła znowu tylko 1000. Myślę że jutro karze mi odstawić leki i czekać na poronienie chociaż nie wiem czy przy becie prawie 8 tys lepsze nie byłoby łyżeczkowanie... Poprzednia doszła ledwie do 1800 i w sumie sama poroniłam, tak jakby większy okres bez żadnych sensacji. 14 sierpnia mamy jechać na wakacje i ja naprawdę potrzebuję na nie pojechać dla równowagi psychicznej bo na razie to emocje i myślenie o tym totalnie odcięłam a trzeba będzie podjąć jakieś decyzje...

Szczerze mówiąc, ja ostatnio zrozumiałam, że masz już spadek bety. Ja nie jestem przeciwniczką łyżeczkowania, teraz już chyba nigdzie nie siłują się z szynką tylko podają tabletki przed zabiegiem.

reklama
Jutro idziesz do gin?
Jeśli będzie konieczny zabieg to poproś od razu bez tabletek

Do góry