reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Łyżeczkowanie trwa krótko zwykle robia przed poludniem i potem po 3h obserwacji od zabiegu do domu. Trzeba być na czczo. Ja doszłam fizycznie do siebie szybko, kilka dni nosiłam podpaskę i tyle.
Tak jutro o 10.40. Chciałabym żeby mnie od razu położyła do siebie do szpitala bo nie wiadomo czy odstawienie leków od razu coś da. Czy po łyżeczkowaniu długo się krwawi/dochodzi do siebie? Bo sam zabieg to rozumiem 1-2 dni w szpitalu?
Mi chcieli od razu zrobić łyżeczkowanie to był 9tc, na usg zarodek bez akcji serca. Ja sama poprosiłam o tabletki, bo miałem już skierowanie od swojej ginekolog ba zabieg.

reklama
Nikt Ci nie zrobi lyzeczkowania przy takim zaawansowaniu ciazy. Dostaniesz tabletki poronne. Jak sie po nich wyczyści to do domu jest to traktowane jak samoistnie przy staraniach. Jeśli się nie oczyścisz po tabletkach (u nas dają chyba 3 ale to w różnych szpitalach roznie) to dopiero robią łyzeczkwanie. Wiec jeśli nie chcesz tak chodzić to się zgłoś. Mnie lekarz dal od razu na następny dzień na szpital. Po ewentualnym lyzeczkowaniu u nas się wychodzi tego samego dnia. Szykuj Si na jakieś 2-3 lezenia przy tabletkach. I możliwe są krwotoki (ja miałam za pierwszym razem, za drugim dziewczyna z którą leżałam), więc jak dostaniesz tabletkę to nie ruszaj się za bardzo, trzeba leżeć plackiem. I wez do szpitala z 5 koszul na przebrane i majtki siateczkowe poporodowe (do wkladania wkładek poporodowych duzych) - muszą być z siateczki- inne są mega niewygodne! I trzymam kciuki - jeśli już jest źle to żebyś to przeszła możliwie najszybciej i najmniej boleśnie.
Moja gin pracuje w szpitalu więc myślę że mnie przyjmie.

Dwa miesiące temu poroniłam w 7 tygodniu ciąży. teraz znowu sie staramy. Chciałam zapytać cz ciąża po poronieniu jest możliwa bez rzadnych komplikacji? Czytrzeba jakoś specjalnie uwazac? Bardzo pragne dziecka a jednoczesnie troche sie boję, że będę za bardzo sie wszystkim przejmowac i będe się wszystkiego bać.
Hey ja jestem po 2 poronieniach duzo latalam po lekarzach i najlepiej jak odczekasz 6 msc zeby wrocilo wszystko do normy

Dziewczyny ja się będę żegnać. Beta z dziś 6780 3 dni temu 6003 także niestety podpadam pod statystykę spadających przyrostów, prog też niestety nie odnotował wzrostów dziś poniżej 30. TSH skoczyło do 2,55, w moczu wyszły mi ciała ketonowe i b. liczne szczawiany wapnia - nie wiem na ile to poważne a na ile wpływ ciąży. Tak wiem miałam nie badać ale w sumie to dobrze że zbadałam. Moja gin chyba wierzy w cuda bo kazała przyjść ze wtorek i nadal brać leki...nie wiem czy mam siłę na kolejną próbę, jestem rozgoryczona, zła, smutna i mam poczucie totalnej porażki bo jeśli takie obstawienie lekami nie pomogło to co pomoże...? Trzymam za Was wszystkie kciuki i dziękuję za wsparcie, oby były tu same szczęśliwe zakończenia.
Poczekaj na jutrzejszą wizytę, bo moim zdaniem nic jeszcze nie jest przesadzone ;)

Tak jutro o 10.40. Chciałabym żeby mnie od razu położyła do siebie do szpitala bo nie wiadomo czy odstawienie leków od razu coś da. Czy po łyżeczkowaniu długo się krwawi/dochodzi do siebie? Bo sam zabieg to rozumiem 1-2 dni w szpitalu?
Sam zabieg trwa jakieś 20 minut i po kilku h można iść do domu

Dziewczyny czy dobrze rozumiem że cukier 98 na czczo w ciąży to podstawa do stwierdzenia cukrzycy ciążowej, zwłaszcza przy wcześniej stwierdzonej IO.
Tak, w ciąży norma do 92

Hey ja jestem po 2 poronieniach duzo latalam po lekarzach i najlepiej jak odczekasz 6 msc zeby wrocilo wszystko do normy
Dlaczego uważasz, że należy czekać 6 m-cy??
Z mojej wiedzy - jeśli psychicznie kobieta jest gotowa, a na USG wszystko wygląda ok, to nie ma przeciwskazań, by się starać po pierwszej @.

@izzy_j Norma dla kobiet w ciąży to obecnie 92. Wynik powyżej wskazuje na cukrzycę i konieczność kontrolowania cukru.

Jestem po 2 poronieniach i w polsce lekarze i w anglii lekarze dawaja 6 miesiecy zeby wygoilo sie wszystko w srodku i zeby nie doszlo do kolejnych poronien

Jestem po 2 poronieniach i w polsce lekarze i w anglii lekarze dawaja 6 miesiecy zeby wygoilo sie wszystko w srodku i zeby nie doszlo do kolejnych poronien
To stara szkoła. Czekanie 6 miesięcy wcale nie gwarantuje że nie dojdzie do poronienia. Jak ciąża się ma utrzymać to utrzyma się już w 1 cyklu po poronieniu, a jak nie, to nie pomoże nawet 6 miesięcy czekania.

reklama
Do góry