reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@izzy_j Ty jeszcze na ten moment nic nie przekreślaj. Fakt - przyrost bety marny, ale natura lubi płatać figle. Poczekaj do wizyty u swojego lekarza. To wypowiedź lekarza z netu: "Do 5 tygodnia ciąży przyrost hormonu nie powinien być niższy niż 66% w ciągu 48 godzin. Później przyrost stężenia beta HCG ulega zwolnieniu, dlatego podane przez Panią wyniki nie mogą być dokładnie zinterpretowane. W obecnej sytuacji wskazane byłoby powtórzenie badania USG za 10-14 dni, w celu uwidocznienia zarodka."
Może i Ciebie czeka niespodzianka?
mogę się mylić, ale @izzy_j ma za sobą tyle stresu, ze woli się miło rozczarować niż dalej liczyć te przyrosty (chyba każda z nas tu ma nadzieje, ze we wtorek jej los się odmieni).
A w tej sytuacji teraz wiedza, ze są jeszcze możliwości i to nie koniec daje jakaś ulgę- przynajmniej mnie dawała.
@izzy_j co do specjalistów to nie ma jednego- nie łudź się. Kto inny ogarnia immunologie (do polecenia jest 4 plus może Jerzak, ale najlepszy jest Malinowski), kto inny in vitro, a jeszcze kto inny krzywe i cukry (to tez kilka osób w Polsce, które ten temat ogarniają pod katem niepłodności, w tym poronień), i endo tez warto mieć osobno 🙈
Ty na razie bierz leki i tez nie przekreslaj trzeciego transferu- może warto spróbować bez zmiany lekow lub z lekka tylko modyfikacja. A potem iść w dalsza diagnostykę.

reklama
Czesc dziewczyny!
Czy w kolejnej ciazy po poronieniu powinnam sie wybrac wczesniej do lekarza. Pare dni temu zrobilam test i wyszedl pozytywny, wychodzi ze jestem w 4T3D i zapisalam sie na wizyte za dwa tygodnie. Przy poprzedniej ciazy nie udanej od czwartego tygodnia co pare dni chodzilam do lekarza na usg, slyszac, ze slabo to wyglada i tak do 9 tygodnia, az ciaza obumarla. Chcialabym sobie odpuscic troche stresu, ale nie wiem czy 6 tydzien to za pozno na pierwsza wizyte?

Czesc dziewczyny!
Czy w kolejnej ciazy po poronieniu powinnam sie wybrac wczesniej do lekarza. Pare dni temu zrobilam test i wyszedl pozytywny, wychodzi ze jestem w 4T3D i zapisalam sie na wizyte za dwa tygodnie. Przy poprzedniej ciazy nie udanej od czwartego tygodnia co pare dni chodzilam do lekarza na usg, slyszac, ze slabo to wyglada i tak do 9 tygodnia, az ciaza obumarla. Chcialabym sobie odpuscic troche stresu, ale nie wiem czy 6 tydzien to za pozno na pierwsza wizyte?
Gratulacje przede wszystkim 😊 mi lekarz w każdej ciąży mówił żeby nie przychodzić wcześniej niż w 8 tyg bo wtedy będzie już na bank coś widać. Teraz po poronieniu jak pytałam lekarza kiedy przyjść jak zajde to powiedział też że 7-8 tydzień

reklama
Do góry