reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny, jakiś czas mnie nie było ale śledzę w miarę systematycznie Wasze historie 🙂. W ubiegłym tygodniu miałam 2 okres po poronieniu a do teraz plamienie 🤦 dlatego zrobiłam test. Pierwszy pokazał baaardzo bladą kreskę a na dzisiejszym już nic nie widzę. Chyba to ciąża biochemiczna 😔

Załączniki

• IMG_20210629_160410.jpg
    IMG_20210629_160410.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 94
  • IMG_20210628_175639.jpg
    IMG_20210628_175639.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 102
reklama
Cześć dziewczyny, jakiś czas mnie nie było ale śledzę w miarę systematycznie Wasze historie 🙂. W ubiegłym tygodniu miałam 2 okres po poronieniu a do teraz plamienie 🤦 dlatego zrobiłam test. Pierwszy pokazał baaardzo bladą kreskę a na dzisiejszym już nic nie widzę. Chyba to ciąża biochemiczna 😔
Ja w sumie na obu widzę kreskę, szczególnie, ze są z różnych firm, ale bez odczekania trochę i sprawdzenia ponownie po czasie niewiele da się powiedziec :/ a po poronieniu miałaś testy zupełnie białe, spadła Ci zupełnie beta?

@furiosa dopytam Cię jeszcze, jeśli pozwolisz, o drugie poronienie: czy zmieniałas coś w suplementacji lub robiłaś badania przed nim?

To pewnie zbieg okoliczności, ale mam wrażenie, ze widzę mase takich przypadków - jedno poronienie zatrzymane, a po nim kolejne, ale druga ciąża zatrzymana na wcześniejszym tygodniu, niż pierwsza. Później trzecia - udana.
Zastanawiam się, czy to duza cześć przypadków.
Ja też mam sytuację, że pierwsza ciąża ok. 9 tygodnia, a teraz druga koło 7 tygodnia. Mimo, że na lekach. Marzę o tym, żeby, jeżeli będzie trzecia, była udana. Póki co to jest w sferze marzeń.

Ja w sumie na obu widzę kreskę, szczególnie, ze są z różnych firm, ale bez odczekania trochę i sprawdzenia ponownie po czasie niewiele da się powiedziec :/ a po poronieniu miałaś testy zupełnie białe, spadła Ci zupełnie beta?
Tak, byłam pod kontrolą lekarza i betę sprawdzałam 2 razy w tygodniu. W maju spadła poniżej normy laboratoryjnej więc jestem pewna że to żadna pozostałość. Dla pewności zrobię jutro betę i pójdę na kontrolę bo martwi mnie to plamienie długie. Nigdy tak nie miałam 😑

Pierwszy dzień była krew ale jakby mniej a później to już bardziej różowo brązowa wydzielina i tak do teraz tylko, że wystarcza wkładka😑

reklama
Hej,
jestem nowa. Chociaż różne wątki śledzę od zeszłego roku. Pomogło przetrwać najtrudniejszy czas...
W maju 2020 poronienie zatrzymane w 11tygodniu, w grudniu poronienie zatrzymane w 7 tygodniu. Do testu dna maleństwa niestety za mała próbka... w zamian zrobiłam testy na trombofilię. Klasyk, czyli MTHFR_1298A homozygota i PAI-1 heterozygota. Miesiąc po zabiegu homocysteina 8,73. Kariotyp prawidłowy, wszystkie inne badanie w normie. Po przyjeciu drugiej dawki szczepienia na covid-19 w drugim cyklu (acard od owulki) pozytywny test ciążowy (cień drugiej kreski) w 23dc (26.06.2021), w 25dc, czyli wczoraj beta 99 :) Wieczorem pierwszy zastrzyk clexane 0.4. Za tydzień dopiero lekarz, a jutro powtarzam betę. Chciałabym się cieszyć i radować ale czarne myśli przychodzą same. A co jeśli znowu historia się powtórzy?.... A co jeśli mogę coś jeszcze zrobić? Jeśli, jeśli?... Nadzieja pomieszana z lękiem. Ściskam Was mocno!

PS nie wiem czy pisze w dobrym wątku, wybaczcie :)
Bardzo mi przykro że musiałaś przez to przechodzić.
Dla pocieszenia powiem, że ja w zeszłym roku przeszłam 3 ciążę biochemiczne i jedna pozamaciczna. Aktualnie jestem na takim zestawie prawie jak Ty czyli heparyna, acard i teraz 13 tc :)
Wierzę, że Tobie też się uda.❤️

Do góry