reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Chyba tez sprawdzę u siebie te betę, bo o ile poród miał miejsce w 5 dni temu (kończył się 17sty tydzień), tak zarodek przestał się rozwijać ok miesiac temu, dalej zastanawia mnie, jak moj organizm szedł w zaparte ponad 3 tygodnie, zero objawow, nawet plamienia nie było oO

Ostatnia edycja:
reklama
Tak, może. Nie dzieje się tak zawsze, ale jest to możliwe.
Dlatego mimo wszystko warto sprawdzić poziom bety czy spada do wartości poniżej 5.
Idę dziś do lekarza, brzuch boli nadal, a zero krwawienia. Sporadycznie pojawia się ciemniejszy śluz, a dzisiaj rano całkiem czysto :o dam znać, czy ten doktor będzie do polecenia, przez tel był bardzo miły.

Chyba tez sprawdzę u siebie te betę, bo o ile poród miał miejsce w 5 dni temu, tak zarodek przestał się rozwijać ok miesiac temu, dalej zastanawia mnie, jak moj organizm szedł w zaparte ponad 3 tygodnie, zero objawow, nawet plamienia nie było oO
U mnie było identycznie, też chodzilam z martwa ciąża 3 tyg bez żadnych objawów że coś jest nie tak. Czasem się tak po prostu zdarza

A okres może przyjść, jeśli jeszcze beta nie spadła po poprzedniej ciąży?
Może przyjść i może oczyścić to co ewentualnie tam pozostało. Mi niestety zostawił łożysko, które było ukrwione i nawet bardzo obfita miesiączka go nie wydaliła, chciciaz to dobrze bo podczas łyżeczkowania miałam krwotok, a w domu mogłoby się złe skończyć. A co do bólu to czułam takie jakby ciągniecie i skurcze przedmiesiączkowe z brązowym plemieniem...

@Porannelatte No to trzymam kciuki za wizytę!! Jak chcesz to na priv możemy się wymienić doświadczeniami z lekarzami z naszego rejonu :)

Ja miałam plamienie/brudzenie "kawa z mlekiem". I też ok miesiąca chodziłam z martwą ciążą... U mnie zapewne duphaston ją sztucznie podtrzymywał. I z racji tego czasu zaraz po wizycie, na której stwierdzono już pusty pęcherzyk, miałam łyżeczkowanie. Już lekarz nie chciał czekać na samoistne, by nie doszło do zapalenia.

reklama
Widzę, ze w zatrzymanych poronieniach te 3-4tyg to nie rzadkość :/ Mnie ten czas poniekąd ułatwił przejście tego okresu, bo spojrzałam na USG, dostałam informację, ze serce nie bije, ale widziałam po pomiarze, ze zarodek urósł może 1cm od badań prenatalnych, mimo że poszłam na to USG kończąc 17 tydzień...
Można powiedzieć, że mnie to "pocieszyło" - wiedziałam, ze nie mogłam nic zrobić, nie miałam zadnych objawów itd. Dla mnie czekanie na najgorsze jest cięższe psychicznie, niż otrzymanie takiej informacji.

Chociaż dalej najbardziej mnie szokuje, ze na prenatalnych było wszystko ok, nifty, usg, wymiary, a kilka dni później koniec:/ Stąd zastanawiam się, czy to nie łożysko, które powinno wtedy przejmować rolę, zawiniło.

U mnie było identycznie, też chodzilam z martwa ciąża 3 tyg bez żadnych objawów że coś jest nie tak. Czasem się tak po prostu zdarza
Ja też miesiąc chodziłam z martwą ciąża.
Objawy ustały, ale to była pierwsza ciąża i jakoś się na tym nie zastanawiałam.
To tez moja pierwsza ciąża, ale nie podejdę do drugiej bez badań, za bardzo boje się takiej późnej straty, kiedy my powiedzieliśmy o ciąży rodzinie i w pracy po 13stym tygodniu:/

Pamiętacie może, czy okres pojawił się wczesniej czy później niz miesiac, od zaprzestania krwawienia?

Do góry