Widzę, ze w zatrzymanych poronieniach te 3-4tyg to nie rzadkość :/ Mnie ten czas poniekąd ułatwił przejście tego okresu, bo spojrzałam na USG, dostałam informację, ze serce nie bije, ale widziałam po pomiarze, ze zarodek urósł może 1cm od badań prenatalnych, mimo że poszłam na to USG kończąc 17 tydzień...
Można powiedzieć, że mnie to "pocieszyło" - wiedziałam, ze nie mogłam nic zrobić, nie miałam zadnych objawów itd. Dla mnie czekanie na najgorsze jest cięższe psychicznie, niż otrzymanie takiej informacji.
Chociaż dalej najbardziej mnie szokuje, ze na prenatalnych było wszystko ok, nifty, usg, wymiary, a kilka dni później koniec:/ Stąd zastanawiam się, czy to nie łożysko, które powinno wtedy przejmować rolę, zawiniło.
U mnie było identycznie, też chodzilam z martwa ciąża 3 tyg bez żadnych objawów że coś jest nie tak. Czasem się tak po prostu zdarza
Ja też miesiąc chodziłam z martwą ciąża.
Objawy ustały, ale to była pierwsza ciąża i jakoś się na tym nie zastanawiałam.
To tez moja pierwsza ciąża, ale nie podejdę do drugiej bez badań, za bardzo boje się takiej późnej straty, kiedy my powiedzieliśmy o ciąży rodzinie i w pracy po 13stym tygodniu:/
Pamiętacie może, czy okres pojawił się wczesniej czy później niz miesiac, od zaprzestania krwawienia?