reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

A co zrobić jak Jula się nie budzi na karmienie i spada z wagi [emoji3064] zobaczymy jak dzisiaj rano będzie. Dopiero od północy dostaje mieszankę dzisiaj bo nikt mi nie zezwolił ot tak brać ani nie zaproponował.
Tak. U nas na oddziale noworodków mają takie porcyjki małe w buteleczkach już gotowe do podania dziecku w razie czego :) I to jest fajne bo jak nie ma pokarmu albo kobieta nie chce kp, to nie ma presji. No i ja wychodzę z założenia ze lepiej dać to mm niż maluch ma za bardzo spaść z wagi urodzeniowej i głodować
Mam ale nie tak że każdy sobie może wziąć, póki spadek wagi jest w normie to nie proponują. Dziś w nocy sama już poprosiłam bo darła się w niebogłosy mała.
A Ty nie masz? [emoji33]
W tego co pamietam jesteś z Trójmiasta, co to za szpital że nie ma mm [emoji2960] Ja ostatnio rodziłam w takim co jest laktoterror ale buteleczki były i bez problemu każdy sobie brał kiedy potrzebował…

reklama
A co zrobić jak Jula się nie budzi na karmienie i spada z wagi [emoji3064] zobaczymy jak dzisiaj rano będzie. Dopiero od północy dostaje mieszankę dzisiaj bo nikt mi nie zezwolił ot tak brać ani nie zaproponował. Mam ale nie tak że każdy sobie może wziąć, póki spadek wagi jest w normie to nie proponują. Dziś w nocy sama już poprosiłam bo darła się w niebogłosy mała.
Ale spadek wagi na tym etapie jest fizjologiczny i nie jest niczym złym jeśli nie przekracza 10% . Mój ma odwrotnie - cały czas by wisiał ma cycu.... zamiast spać. Ja bym chyba w szpitalu budziła skoro nie masz mm, żeby nie spadł za dużo i żeby was puściło do domu

Wiem że do 10% jest w normie ale tutaj już od 7-8% zaczynają działać. Już w nocy dostała młoda dwie dawki mm. Teraz dostanie moje bo udało się laktatorem ściągnąć 22 ml [emoji4] wracam do domu i zamawiam elektryczny [emoji85]
Ale spadek wagi na tym etapie jest fizjologiczny i nie jest niczym złym jeśli nie przekracza 10% . Mój ma odwrotnie - cały czas by wisiał ma cycu.... zamiast spać. Ja bym chyba w szpitalu budziła skoro nie masz mm, żeby nie spadł za dużo i żeby was puściło do domu

Wiem że do 10% jest w normie ale tutaj już od 7-8% zaczynają działać. Już w nocy dostała młoda dwie dawki mm. Teraz dostanie moje bo udało się laktatorem ściągnąć 22 ml [emoji4] wracam do domu i zamawiam elektryczny [emoji85]

Moja spadła ponad 10%, ale u nas problem był że ona nie dawała się dobudzić, ciumkała 2 minuty i szła dalej spać :) I też dopiero mm zadziałało że zaczęła przybierać, albo moje ściągnięte :/
Nie ma laktatora na oddziale?

Spojrzałam w aplikacje, że już ponad rok się staramy i po prostu mi się przykro zrobiło. Ale staram się być cierpliwa. Mówię sobie, że napewno teraz się uda, i tak co miesiąc. :) ... no ale ile można...
Nam w lipcu miną 2 lata 🙈 ale ta ciąża mimo poronienia dała mi nadzieję 🤷 może coś cię odblokowało, bo oboje jesteśmy w pełni możliwości na zrobienie bobaska 🤷

Hej dziewczyny,
@Gonzi miło, że pamiętasz o testujących. Ja trzymam kciuki za Ciebie i Twój powrót do zdrowia [emoji110]

Ja dziś 28 dc. Owulacja 17dc. Termin @ na pon lub wtorek. Zrobiłam rano test bo bolały mnie wczoraj piersi dziwnie i jest blada kreska. [emoji1696] Na zdjęciu słabo widać, ale była lekko różowa. Wiem szybko zrobiłam test. Byłam też u gina dziś od razu bo mam zalecenia Neoparin od testu i Duphaston 3x1. Biorę też encorton i acard. Duphaston już dziś wzięłam i chyba dobrze bo teraz popołudniu mam lekko brązowy śluz [emoji19]
Zobacz załącznik 1284751
Trzymam bardzo mocno kciuki 😘

Mam nadzieję, że uda się bez laktatora i spokojnie w domku załapiecie karmienie 😘
Pierwsza @ po poronieniu i już 8 dzień 🤦 zwykle mam 5-6... Teraz na szczęście już bardziej plamienie nic okres ale jak tu liczyć płodne 🤷 i kiedy się spodziewać
Moja też trwała dłużej a pierwszy cykl był normalnie, owulacja też

reklama
Pierwsza @ po poronieniu i już 8 dzień 🤦 zwykle mam 5-6... Teraz na szczęście już bardziej plamienie nic okres ale jak tu liczyć płodne 🤷 i kiedy się spodziewać
Moja pierwsza @ po poronieniu też trwała ok. 8 dni. Teraz skończyła się druga i skończyło się na 7 dniach, czyli o jeden dzień dłużej niż zwykle miewałam.

Do góry