reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny,
@Gonzi miło, że pamiętasz o testujących. Ja trzymam kciuki za Ciebie i Twój powrót do zdrowia [emoji110]

Ja dziś 28 dc. Owulacja 17dc. Termin @ na pon lub wtorek. Zrobiłam rano test bo bolały mnie wczoraj piersi dziwnie i jest blada kreska. [emoji1696] Na zdjęciu słabo widać, ale była lekko różowa. Wiem szybko zrobiłam test. Byłam też u gina dziś od razu bo mam zalecenia Neoparin od testu i Duphaston 3x1. Biorę też encorton i acard. Duphaston już dziś wzięłam i chyba dobrze bo teraz popołudniu mam lekko brązowy śluz [emoji19]
IMG_20210618_071624~2.jpeg

reklama
Hej dziewczyny,
@Gonzi miło, że pamiętasz o testujących. Ja trzymam kciuki za Ciebie i Twój powrót do zdrowia [emoji110]

Ja dziś 28 dc. Owulacja 17dc. Termin @ na pon lub wtorek. Zrobiłam rano test bo bolały mnie wczoraj piersi dziwnie i jest blada kreska. [emoji1696] Na zdjęciu słabo widać, ale była lekko różowa. Wiem szybko zrobiłam test. Byłam też u gina dziś od razu bo mam zalecenia Neoparin od testu i Duphaston 3x1. Biorę też encorton i acard. Duphaston już dziś wzięłam i chyba dobrze bo teraz popołudniu mam lekko brązowy śluz [emoji19]
Zobacz załącznik 1284751
Jest kreska jest ✊🥰
Trzymam bardzo kciuki żeby ten cykl był szczęśliwy. Masz zelazny zestaw leków więc już musi być dobrze :)

Hej dziewczyny,

Zobacz załącznik 1284751
Co z tego ze lekka, najważniejsze ze jest 🥰 trzymam kciuki ✊🏼

Jeszcze nie. Wizyte mam po 1 okresie więc czekam tak wypada na początek lipca. Zobaczymy co moj lekarz stwierdzi . Ja będę naciskać na jakieś badania , e szpitalu twierdził ze mnie przygotuję do następnej ciąży. Co to według niego oznacza się okaże. A ty robiłaś?
Mój lekarz powiedział tak samo, że przy następnej ciąży mnie przygotuje. Podejrzewam, że miał na myśli heparynę + acard, to raczej taki standardowy zestaw po poronieniu. Ja na początku kwietnia miałam zabieg łyżeczkowania, a dwa tygodnie później zrobiłam pakiet dla starajacych się o dziecko w diagnostyce, bo zależało mi na tych badaniach jak toxo, różyczka itp. Później zrobiłam pakiet na trombofilię z testdna. Wyszły mi trzy mutacje genetyczne, więc wiem na czym stoję :)

Hej dziewczyny,

Zobacz załącznik 1284751
WOOOW! GRATULUJĘ!

Mój lekarz powiedział tak samo, że przy następnej ciąży mnie przygotuje. Podejrzewam, że miał na myśli heparynę + acard, to raczej taki standardowy zestaw po poronieniu. Ja na początku kwietnia miałam zabieg łyżeczkowania, a dwa tygodnie później zrobiłam pakiet dla starajacych się o dziecko w diagnostyce, bo zależało mi na tych badaniach jak toxo, różyczka itp. Później zrobiłam pakiet na trombofilię z testdna. Wyszły mi trzy mutacje genetyczne, więc wiem na czym stoję :)
Kurcze to ja jednak poczekam na wizytę niech mi lekarz napisze co mam zrobić. Nie znam się totalnie na tych badaniach wiem co to jest hcg i progesteron 🙉.
Hej dziewczyny,

Zobacz załącznik 1284751
Gratuluję

Spojrzałam w aplikacje, że już ponad rok się staramy i po prostu mi się przykro zrobiło. Ale staram się być cierpliwa. Mówię sobie, że napewno teraz się uda, i tak co miesiąc. :) ... no ale ile można...
Eh... No przykre to jest. Ja w drugiej ciąży zaszłam w 3 cyklu i już byłam nerwowa że się nie udaje bo pierwszą ciąża za pierwszym razem. A co dopiero ty masz powiedzieć ? Ale wierzę że w to lato każde marzenie się spełni i będzie dobrze 😊

reklama
Tak cię boli?
A maluch niech ciumka, jak zgłodnieje to zobaczysz jak zassa
Jak leżę to jest spoko, jak idę to jest roznie, ale najczęściej też okej. Najgorzej wstać z łóżka, przekręcić się z boku na plecy itp. To jet poziom hard. A maluchowi pozwalam ciumkac :) wisi na cycu po 50min na 1 i na 2, a jak widzę że nie dojada i płacze to daje mu mm I tyle ;)

Mój też nie chciał ssać, miałam wklęsłe sutki, które przy okazji zmasakrował 😎 ale uparłam się, płakałam razem z nim i w końcu się dossał. Masz pokarm? Ja zawsze wychodzę z założenia, że póki to mleko jest, to warto walczyć, dziecko się w końcu nauczy .
Jak cię bardzo boli to pros o przeciwbólowe, ja byłam jedyna na sali, która dostawała dożylnie, bo powiedzialam, że nie przeżyje.
Ja mam brodawki duże, wypukłe, ale on ma malutka buzke której nie potrafi otworzyć. Ma lekko cofnięta rzuchwe i podejrzewają że to przez to tak moze być. Ale jak już w końcu złapie to ssie ładnie.
aha, no i juz nie mam się co i kogo prosić o przeciwbolowe, bo od 4.5h jesteśmy w domku ❤❤ także będę sobie sama brać

Dziewczyny gratulacje dla Wszystkich świeżo upieczonych mam! Jesteście dzielne. Za wszystkie które niedługo rodzą trzymam kciuki. Dziewczyny wiem że niektóre z Was miały testować w połowie miesiąca? Dajcie znać jak testy.

Ja miałam usg. Na usg trochę krwii ale mało już. Mówią że to normalne ale że to śladowa ilośc. Dostanę leki zapalne do domu. Żelazo bo morfologia słaba. I coś przeciwzakrzepowo po toczeniu.
Dziś wychodzę po 14. W pon lub wtorek podjadę na zdjęcie szwów.
I potem dojść do siebie. Zwolnienie do 4.07 mam. No i wyczekiwanie na pierwszy okres i walka dalej 💪💪
Kochana, jesteś mega mega dzielna! Gratuluję ci tej postawy, bo nie jedna by się załamała po tym co przeszłaś. Teraz najważniejsze to dojść do siebie, a w domku najlepiej. Wiem coś o tym bo my od dziś też w domu ;)

Ja od wczoraj jakiś spadek psychiczny, myślałam że już mi lepiej ale znowu zaczęłam myśleć, zastanowiac się... u mnie wcześnie może dlatego 19 dni po . Chyba kupię dziś test i sprawdzę spadek hcg choć pewnie za wcześnie . Kurde wydaje mi się że mam owulacje tylko może to moja głowa albo zmiany hormonalne... 19 dnj po poronieniu raczej cud...hcg musi być 0 zeby była owulacja inaczej nie możliwe dobrze doczytałam kurde trudne to wszystko...🥺🥺
Owu może być jak jeszcze beta się utrzymuje ;)

No tak jak pisałam wyżej, my już w domku :) szpital to nie miejsce dla mnie, zdecydowanie.... z synkiem wszystko okej, dostał zgodę na wyjście bez problemu, a ja poprosiłam żeby też mnie wypisali, bo najpierw lekarz mówił że jutro, ale jak poprosiłam to puścił mnie dziś :) duuuuzo lepszy komfort psychiczny jest w domu ❤

Do góry