reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Masz mm tak po prostu w szpitalu?
Jak leżę to jest spoko, jak idę to jest roznie, ale najczęściej też okej. Najgorzej wstać z łóżka, przekręcić się z boku na plecy itp. To jet poziom hard. A maluchowi pozwalam ciumkac :) wisi na cycu po 50min na 1 i na 2, a jak widzę że nie dojada i płacze to daje mu mm I tyle ;)

Ja mam brodawki duże, wypukłe, ale on ma malutka buzke której nie potrafi otworzyć. Ma lekko cofnięta rzuchwe i podejrzewają że to przez to tak moze być. Ale jak już w końcu złapie to ssie ładnie.
aha, no i juz nie mam się co i kogo prosić o przeciwbolowe, bo od 4.5h jesteśmy w domku [emoji173][emoji173] także będę sobie sama brać

Kochana, jesteś mega mega dzielna! Gratuluję ci tej postawy, bo nie jedna by się załamała po tym co przeszłaś. Teraz najważniejsze to dojść do siebie, a w domku najlepiej. Wiem coś o tym bo my od dziś też w domu ;)

Owu może być jak jeszcze beta się utrzymuje ;)

No tak jak pisałam wyżej, my już w domku :) szpital to nie miejsce dla mnie, zdecydowanie.... z synkiem wszystko okej, dostał zgodę na wyjście bez problemu, a ja poprosiłam żeby też mnie wypisali, bo najpierw lekarz mówił że jutro, ale jak poprosiłam to puścił mnie dziś :) duuuuzo lepszy komfort psychiczny jest w domu [emoji173]

reklama
Masz mm tak po prostu w szpitalu?
Tak. U nas na oddziale noworodków mają takie porcyjki małe w buteleczkach już gotowe do podania dziecku w razie czego :) I to jest fajne bo jak nie ma pokarmu albo kobieta nie chce kp, to nie ma presji. No i ja wychodzę z założenia ze lepiej dać to mm niż maluch ma za bardzo spaść z wagi urodzeniowej i głodować

Miło, ze pytasz ☺️ Ciąża to dla mnie temat odległy, kolejny cykl nieudany, ale są tez plusy ~ jestem po drugiej dawce szczepienia Pfizerem 😊 poza tym cały czas planuje wakacje ale coś mnie cały czas zatrzymuje a to drogo, a to poczekam do kolejnego testu i tak w kółko 😉 a jak tam u Ciebie?

Hej dziewczyny,
@Gonzi miło, że pamiętasz o testujących. Ja trzymam kciuki za Ciebie i Twój powrót do zdrowia [emoji110]

Ja dziś 28 dc. Owulacja 17dc. Termin @ na pon lub wtorek. Zrobiłam rano test bo bolały mnie wczoraj piersi dziwnie i jest blada kreska. [emoji1696] Na zdjęciu słabo widać, ale była lekko różowa. Wiem szybko zrobiłam test. Byłam też u gina dziś od razu bo mam zalecenia Neoparin od testu i Duphaston 3x1. Biorę też encorton i acard. Duphaston już dziś wzięłam i chyba dobrze bo teraz popołudniu mam lekko brązowy śluz [emoji19]
Zobacz załącznik 1284751
Wow wow! Gratulacje! Dawaj koniecznie znać jak będą kolejne wieści ✊✊

Kochana, jesteś mega mega dzielna! Gratuluję ci tej postawy, bo nie jedna by się załamała po tym co przeszłaś. Teraz najważniejsze to dojść do siebie, a w domku najlepiej. Wiem coś o tym bo my od dziś też w domu ;)
No staram się. Dzięki. Właśnie dojechałam do domu. Ale zanim wyszłam ze szpitala siostra napisała smsa że jest w drugiej ciąży. Także trzeba się i z tym zmierzyć 🤷‍♀️

Jest kreska jest [emoji110][emoji3059]
Trzymam bardzo kciuki żeby ten cykl był szczęśliwy. Masz zelazny zestaw leków więc już musi być dobrze :)
Co z tego ze lekka, najważniejsze ze jest [emoji3059] trzymam kciuki [emoji110][emoji2533]
@Natasza27 trzymam kciuki, żebyś już długo dluuuuugo nie miała okresu[emoji1696][emoji16]
WOOOW! GRATULUJĘ!
Kurcze to ja jednak poczekam na wizytę niech mi lekarz napisze co mam zrobić. Nie znam się totalnie na tych badaniach wiem co to jest hcg i progesteron [emoji86].

Gratuluję
Wow wow! Gratulacje! Dawaj koniecznie znać jak będą kolejne wieści [emoji110][emoji110]
Dzięki za gratulacje, choć chyba lepiej nie zapeszać i nie dziękować [emoji6] na razie ta informacja jest jakoś obok mnie. To nasza trzecia próba i jest strach. Nie wiem czy iść na betę jutro czy sobie wgl darować :)

Dzięki za gratulacje, choć chyba lepiej nie zapeszać i nie dziękować [emoji6] na razie ta informacja jest jakoś obok mnie. To nasza trzecia próba i jest strach. Nie wiem czy iść na betę jutro czy sobie wgl darować :)
Ja ogólnie uważam że beta to niepotrzebny stres ale w niektórych przypadkach jest niezbędne jej badanie, a wręcz nawet lekarz ja zleca. Także jak czujesz...

reklama
No staram się. Dzięki. Właśnie dojechałam do domu. Ale zanim wyszłam ze szpitala siostra napisała smsa że jest w drugiej ciąży. Także trzeba się i z tym zmierzyć 🤷‍♀️
Kochana, dasz sobie radę i z tym. A siostra jeśli wie o twoich przejściach, to też na pewno rozumie twoja sytuację. Póki co o tym nie myśl, skup się na sobie i wracaj do sił :*

Do góry