reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Gratulacje [emoji3590]
Moja Łucja też mruczała i jak to określili miała problemy adaptacyjne, zabrali ją na obserwacje na 24h, ale następnego dnia oddali [emoji3590]
Ja mimo cc biegałam do niej co chwilę od razu po pionizacji i przez to super zniosłam cc :) Nawet położne się dziwiły że byłam cięta :)
Ja byłam teraz u niego na chwilkę, może 10 minut i kazali iść odpoczywać. Ale sama już czułam że nie dam rady więcej tak więc wróciłam na sale :)

Ojj ja też mimo wszystko sama spać nie mogłam i do tego dziecko z sali całą noc płakało [emoji3061]
Ale może Ci się uda, przyda się na później [emoji16]
Poproś położna żeby przyszła Ci siarę ściągać, mi tak robiły - brały do strzykawki i nosiły do dziecka póki ja sama nie mogłam :)
Tu nie ma takiego nacisku na kp. Widziałam że dają mu mm, dobra nie dają. Nie cce żeby mi spadł z wagi. A jeśli jutro go dostanę to będziemy się cycusiowac ;)

Gratuluje [emoji173][emoji173]
Końcówka ciąży nie służyła mi do spania niestety, a dzisiejsza noc była wyjątkowo stresująca. Spałam w sumie 1.5h....... Ale!!!!

O 8.40 przyszedł na świat mój drugi cud - Kubuś [emoji173][emoji173] dostał 10pkt, wazy 3100 i ma 51cm. Jest kruszynką, ale poleżał sobie u mamusi troszkę :)
Niestety ciągle stękał wiec wzięły go na oddział noworodkowy i okazało się że trzeba dać do inkubatora bo ma problemy adaptacyjne :( mam nadzieję że szybko do mnie wróci

Dziękuję za odpowiedź :) tak właśnie mi się wydawało...
A czy możesz polecić jakiś suplement z dha?
Dietetyczka i farmaceutka mojego syna poleciła nam produkty Nordic Naturals, ale tam jest dużo produktów w różnych proporcjach. A w tych ciążowych preparatach zwykle jest tylko DHA, bo ono występuje w rekomendacjach. Pan Tabletka pisał, że liczy się świeżość produktu.

Końcówka ciąży nie służyła mi do spania niestety, a dzisiejsza noc była wyjątkowo stresująca. Spałam w sumie 1.5h....... Ale!!!!

O 8.40 przyszedł na świat mój drugi cud - Kubuś ❤❤ dostał 10pkt, wazy 3100 i ma 51cm. Jest kruszynką, ale poleżał sobie u mamusi troszkę :)
Niestety ciągle stękał wiec wzięły go na oddział noworodkowy i okazało się że trzeba dać do inkubatora bo ma problemy adaptacyjne :( mam nadzieję że szybko do mnie wróci
Gratuluje ❤️❤️

@Nadzieja_31 a ty rozpakowana ?

Gratulacje [emoji173][emoji173][emoji173]

O 8.40 przyszedł na świat mój drugi cud - Kubuś [emoji173][emoji173] dostał 10pkt, wazy 3100 i ma 51cm. Jest kruszynką, ale poleżał sobie u mamusi troszkę :)
Dziękuję za odpowiedź :) tak właśnie mi się wydawało...
A czy możesz polecić jakiś suplement z dha?
Ja polecam te moje od dietetyka

Hej, zbadalam progesteron 7 dni po owulacji. Wynik to 12 ng/ml. Myślicie, że jest szansa na rozwój ewentualnej ciąży? Starania były, monitoring USG potwierdził pekniecie pęcherzyka. Mam się zgłosić do gina jak będzie pozytywny test. Termin @ na 22.06
Ja miałam progesteron 13 w ciąży 🙂 i lekarz stwierdził, że to tylko potwierdza owulację

Ja byłam teraz u niego na chwilkę, może 10 minut i kazali iść odpoczywać. Ale sama już czułam że nie dam rady więcej tak więc wróciłam na sale :)

Tu nie ma takiego nacisku na kp. Widziałam że dają mu mm, dobra nie dają. Nie cce żeby mi spadł z wagi. A jeśli jutro go dostanę to będziemy się cycusiowac ;)
Co szpital to inne podejście. Mi zaraz po porodzie sprawdzali czy mam mleko, do kubeczka położna nacisla siary i podawali małej bo nie chciała piersi ssać. A potem laktator przywiozły, pół godziny po CC🤦🤣 powiedziały że inaczej dziecko będzie głodne bo nie mają modyfikowanego 🤣 a miały. W konsekwencji czego tak se rozkrecilam ta laktację ( bo prócz tego że karmiłam mała piersią to jeszcze odciagalam laktatorem ) że w pewnym momencie miałam zamrożone 20 l mleka 😁

reklama
Co szpital to inne podejście. Mi zaraz po porodzie sprawdzali czy mam mleko, do kubeczka położna nacisla siary i podawali małej bo nie chciała piersi ssać. A potem laktator przywiozły, pół godziny po CC🤦🤣 powiedziały że inaczej dziecko będzie głodne bo nie mają modyfikowanego 🤣 a miały. W konsekwencji czego tak se rozkrecilam ta laktację ( bo prócz tego że karmiłam mała piersią to jeszcze odciagalam laktatorem ) że w pewnym momencie miałam zamrożone 20 l mleka 😁
Wow, no to grubo... Ja byłam u synka na chwilę i widziałam że dostaje właśnie mm. Ale nie chce stresować siebie bo wiem że laktator wpędza mnie w depresje, także na spokojnie. Mam nadzieję że rano go dostanę to będziemy przystawiać :) łatwo nie będzie, z córką było bardzo ciężko mimo że miała dobry odruch ssania, to walczylam o kp 2 miesiące

Do góry