reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Bardzo ładne te wyniki są ;) beta pięknie urosła a progesteron też już jest na ładnym poziomie :) bierz ta luteinę dalej tak jak zalecił lekarz.
A tego 7.06 na pewno będzie już coś widać na usg. U mnie przy becie 14 lekarka znalazła kropeczkę w macicy ;)
A u mnie przy becie 104 nie było nic 😭

reklama
W sobotę mam tak samo pracę jak w piątek 🙈 chyba w piątek się wyrwę z pracy do luxmedu tym razem bo do kilniki mam za daleko i nikt mnie z pracy na tyle nie wypuści 🙈
Musisz zrobić w tym samym labie żeby było wiarygodnie

A u mnie przy becie 104 nie było nic 😭
Ale to zależy od sprzętu i lekarza. U mnie było takie mini mini cos

Dziewczyny w załączniku wyniki. Przypomnę, że 31.05 14:00 beta 104. Progesteron 4,6. Dzisiaj 02.06 9:00 beta 257. Progesteron 15,41 ( po 5 tabletkach luteiny dopochwowej).
Co myśleć?
Nadal mam w głowie to słabe endometrium i to że może być pozamaciczna hmm. Co myślicie?
I co z progiem?
Progesteron masz nisko ale za to beta ładnie rośnie. W pozamaciczna chyba wzrost jest słabszy nie?

A dziewczyny czy te z Was które miały ciąże pozamaciczną też miałyście dobre przyrosty bety? Ciągle mi siedzi w głowie to co mi na początku powiedziała lekarka po tym krwawieniu i potem ten lekarz że przy tym endometrium jak będzie beta rosła to że pewnie pozamaciczna ciąża 🤦‍♀️

A dziewczyny czy te z Was które miały ciąże pozamaciczną też miałyście dobre przyrosty bety? Ciągle mi siedzi w głowie to co mi na początku powiedziała lekarka po tym krwawieniu i potem ten lekarz że przy tym endometrium jak będzie beta rosła to że pewnie pozamaciczna ciąża 🤦‍♀️
Jest też opcja że endometrium źle zmierzył przecież, to wystarczy wskaźnik odrobinę dalej postawić a już są inne wymiary, 5 a 7mm to już sporą różnica bo przy 7 spokojnie może dojść do zagniezdzenia. Staraj się nie denerwować. Mi się wydaje że przyrost bety masz jak w prawidłowej ciąży. Ale to sama wiesz jak to na poczatku bywa i że to też nic nie gwarantuje. Nie nakręca się negatywnie niepotrzebnie. Robisz już co możesz nic więcej nie poradzisz. Ja mocno trzymam kciuki!

Jest też opcja że endometrium źle zmierzył przecież, to wystarczy wskaźnik odrobinę dalej postawić a już są inne wymiary, 5 a 7mm to już sporą różnica bo przy 7 spokojnie może dojść do zagniezdzenia. Staraj się nie denerwować. Mi się wydaje że przyrost bety masz jak w prawidłowej ciąży. Ale to sama wiesz jak to na poczatku bywa i że to też nic nie gwarantuje. Nie nakręca się negatywnie niepotrzebnie. Robisz już co możesz nic więcej nie poradzisz. Ja mocno trzymam kciuki!
Jasne rozumiem. Wiem o co chodzi. Tak pytam po prostu sama dla siebie. Nie miałam nigdy do czynienia z pozamaciczną a wiadomo że jeśli jest coś co może wskazywać że nie powinnam się już nią martwić bo np beta by tak nie rosła czy coś takiego to wolałam wiedzieć żeby odetchnąć. Zmartwień i tak będzie dużo wiadomo.

reklama
@Gonzi Musisz pokontrolować jeszcze tą betę. W pozamacicznej bywa tak, że beta raz rośnie prawidłowo, a przy kolejnym wyniku wzrost jest zły, a potem znów dobry. Także nie ma reguły - i na podstawie pojedynczego przyrostu nie ma pewności, że to nie będzie pozamaciczna. Na pewno Twój wzrost bety jest to dobry znak, ale niestety wciąż nie wyklucza pozamacicznej.

Do góry