reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

A dziewczyny czy te z Was które miały ciąże pozamaciczną też miałyście dobre przyrosty bety? Ciągle mi siedzi w głowie to co mi na początku powiedziała lekarka po tym krwawieniu i potem ten lekarz że przy tym endometrium jak będzie beta rosła to że pewnie pozamaciczna ciąża 🤦‍♀️
Ja nie badałam wtedy bety, bo mieszkałam w Irlandii ale krwawiłam cały czas i bolała mnie lewa strona, promieniował ból aż na całą nogę

reklama
Dziewczyny w załączniku wyniki. Przypomnę, że 31.05 14:00 beta 104. Progesteron 4,6. Dzisiaj 02.06 9:00 beta 257. Progesteron 15,41 ( po 5 tabletkach luteiny dopochwowej).
Co myśleć?
Nadal mam w głowie to słabe endometrium i to że może być pozamaciczna hmm. Co myślicie?
I co z progiem?
Bardzo ładne wyniki, progesteron jak fajnie skoczył. Ile bierzesz dziennie luteiny? Coś prócz luteiny jeszcze bierzesz?
Kurde mam jakieś takie przeczucie że teraz będzie dobrze, tak samo miałam przy Magdzie jak w szpitalu leżała i się sprawdziło😁 wierze że i w twoim przypadku się sprawdzi.
A co do lekarzy... Powiem ci że nawet najlepsi czasem się mylą a organizm potrafi człowieka zaskoczyć
@Gonzi przyrost dobry, progesteron już jest okay, monitoruj betę nadal, jakby pojawił się ból w lewym lub prawym boku to od razu do lekarza. Pojutrze powinno byc około 400, w poniedziałek około 800 moze więcej, więc myślę, że na przyszły tydzień spokojnie do lekarza możesz się umówić na usg i się już okaże gdzie jest pęcherzyk.
A o co chodzi z tym bólem w lewym albo prawym boku?

@Gonzi Musisz pokontrolować jeszcze tą betę. W pozamacicznej bywa tak, że beta raz rośnie prawidłowo, a przy kolejnym wyniku wzrost jest zły, a potem znów dobry. Także nie ma reguły - i na podstawie pojedynczego przyrostu nie ma pewności, że to nie będzie pozamaciczna. Na pewno Twój wzrost bety jest to dobry znak, ale niestety wciąż nie wyklucza pozamacicznej.
Ok rozumiem.

Bardzo ładne wyniki, progesteron jak fajnie skoczył. Ile bierzesz dziennie luteiny? Coś prócz luteiny jeszcze bierzesz?
Kurde mam jakieś takie przeczucie że teraz będzie dobrze, tak samo miałam przy Magdzie jak w szpitalu leżała i się sprawdziło😁 wierze że i w twoim przypadku się sprawdzi.
A co do lekarzy... Powiem ci że nawet najlepsi czasem się mylą a organizm potrafi człowieka zaskoczyć

A o co chodzi z tym bólem w lewym albo prawym boku?
Luteinę biorę od poniedziałku od 18:00 co 8 h 1 tabletkę 100 mg.
Oprócz luteiny oczywiście kwas foliowy metylowany, accofil co 3 dni, encorton, b12 metylowana, heparyna raz dziennie, acard, glucophage.
Właśnie dzwonił Pan Doktor. Mówi że jeśli w pon beta będzie powyżej 1000 i zobaczy pęcherzyk to będziemy mogli wziąć lekki oddech. Ale ten głęboki oddech to po teście pappa i usg w 12 tc.
Mowi ze cieszy sie ze idzie w dobra strone ale po pon usg jest pełen niepokoju.
Że widział gorsze sytuacje z których był dobry finał ale znając mój wywiad ginekologiczny to musimy być gotowi na wszystko. Kazał zwiększyć luteinę do 2 tab 3 razy dziennie.

Rozumiem. Cieszę się z bety ale ciężko mi stwierdzić co z tym progiem. Wcześniej zawsze wydawało mi się że za zdrową ciążę bardziej odpowiada beta a że prog za zagnieżdżenie ale jak widać nie do końca tak pewnie jest 😭
Czekaj dzielnie na USG. Bierz luteinę, jeżeli progesteron wzrósł to na logikę luteina działa 😉 możesz zakładać czarne scenariusze, ale lepiej myśleć pozytywnie, swoje przeszłaś, to wiesz, że wszystko może się zdarzyć. Ja życzę Ci jak najlepiej🤞🤞🤞

@roki_1991 Nie ma szans by przy becie 14 lekarz zobaczył ciążę - to musiało być coś innego
To była ciąża. Beta była już pewnie większa, bo robilam dzień wcześniej rano w sumie. Było widać taki punkcik i takie halo dookoła niego :) a w innej ciąży inny lekarz widział przy becie ok. 400, bo rano robilam i było z 350 a popołudniu usg ;)

Czekaj dzielnie na USG. Bierz luteinę, jeżeli progesteron wzrósł to na logikę luteina działa 😉 możesz zakładać czarne scenariusze, ale lepiej myśleć pozytywnie, swoje przeszłaś, to wiesz, że wszystko może się zdarzyć. Ja życzę Ci jak najlepiej🤞🤞🤞
No dokładnie nic innego mi nie pozostaje :)

Hej, byłam dziś na monitoringu cyklu. Jest 12 dzień, pęcherzyk 15 mm.
W tamtym miesiącu już był większy w tym czasie, około 18. I znowu mam pęcherzyk w prawym jajniku. Czy może być tak, że drugi raz z tego samego jajnika jest owulacja? Czy nie powinny działać na zmianę?

reklama
Hej, byłam dziś na monitoringu cyklu. Jest 12 dzień, pęcherzyk 15 mm.
W tamtym miesiącu już był większy w tym czasie, około 18. I znowu mam pęcherzyk w prawym jajniku. Czy może być tak, że drugi raz z tego samego jajnika jest owulacja? Czy nie powinny działać na zmianę?
Hej. Ja cały rok miałam tylko z prawego pęcherzyki. Podobno może tak być. Dopiero w tym cyklu miałam i z prawego i z lewego bo byłam na stymulacji lekami i ruszył lewy jajnik.

Do góry