reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Gonzi Przyrost bardzo ładny. Niestety musisz uzbroić się w cierpliwość i poczekać na USG. Ja bym pewnie jeszcze w piątek badanie powtórzyła. Teraz jak bierzesz luteinę - to ten wynik moim zdaniem ciężko ocenić w kategorii zdrowej ciąży - na pewno ten poziom jest lepszy niż miał to miejsce 2 dni temu. Trzymamy kciuki!

@Magda_krk Za Twoje nifty też kciuki potrzymam ;-)
Rozumiem. Cieszę się z bety ale ciężko mi stwierdzić co z tym progiem. Wcześniej zawsze wydawało mi się że za zdrową ciążę bardziej odpowiada beta a że prog za zagnieżdżenie ale jak widać nie do końca tak pewnie jest 😭

reklama
@Gonzi przyrost dobry, progesteron już jest okay, monitoruj betę nadal, jakby pojawił się ból w lewym lub prawym boku to od razu do lekarza. Pojutrze powinno byc około 400, w poniedziałek około 800 moze więcej, więc myślę, że na przyszły tydzień spokojnie do lekarza możesz się umówić na usg i się już okaże gdzie jest pęcherzyk.

@Gonzi przyrost dobry, progesteron już jest okay, monitoruj betę nadal, jakby pojawił się ból w lewym lub prawym boku to od razu do lekarza. Pojutrze powinno byc około 400, w poniedziałek około 800 moze więcej, więc myślę, że na przyszły tydzień spokojnie do lekarza możesz się umówić na usg i się już okaże gdzie jest pęcherzyk.
Wiesz co ja to co jakiś czas mam takie bóle lekkie kłujące ale to tak np kilka sekund i koniec. Dzisiaj znowu chodzę co chwilę do wc bo mi się w brzuchu przelewa. Ale nic nie leci jeszcze.
No mam wizytę na 7.06.
Nie pozostaje mi nic innego niż mieć nadzieję ✊✊

Wiesz co ja to co jakiś czas mam takie bóle lekkie kłujące ale to tak np kilka sekund i koniec. Dzisiaj znowu chodzę co chwilę do wc bo mi się w brzuchu przelewa. Ale nic nie leci jeszcze.
No mam wizytę na 7.06.
Nie pozostaje mi nic innego niż mieć nadzieję [emoji110][emoji110]
Po obu stronach czy po jednej? Jak po obu to raczej zjawisko normalne.
A 7.06 może być za wczesnie, ale ja bym szła, im wcześniej coś zobaczy tym lepiej, bo faszerujesz sie lekami i stres tez pewnie robi swoje. A jak ciąża będzie w macicy to można chociaż na chwilę odetchnąć..

Dziewczyny w załączniku wyniki. Przypomnę, że 31.05 14:00 beta 104. Progesteron 4,6. Dzisiaj 02.06 9:00 beta 257. Progesteron 15,41 ( po 5 tabletkach luteiny dopochwowej).
Co myśleć?
Nadal mam w głowie to słabe endometrium i to że może być pozamaciczna hmm. Co myślicie?
I co z progiem?
Bardzo ładne te wyniki są ;) beta pięknie urosła a progesteron też już jest na ładnym poziomie :) bierz ta luteinę dalej tak jak zalecił lekarz.
A tego 7.06 na pewno będzie już coś widać na usg. U mnie przy becie 14 lekarka znalazła kropeczkę w macicy ;)

reklama
@Gonzi A moim zdaniem jak beta utrzyma obecne tempo, to jest duża szansa, że lekarz będzie w stanie już znaleźć pęcherzyk na wizycie 07.06. Jak nie możesz w piątek, to zrób betę w sobotę - odstęp 72h też jest ok.
W sobotę mam tak samo pracę jak w piątek 🙈 chyba w piątek się wyrwę z pracy do luxmedu tym razem bo do kilniki mam za daleko i nikt mnie z pracy na tyle nie wypuści 🙈

Do góry