reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@KatJak A mi onkolodzy powiedzieli, że lepiej pokazać te torbiele w specjalistycznym ośrodku, bo ginekolodzy czasem się mylą i potem jest płacz (a mam dwie o średnicy ok 5mm). Ja na wszelki wypadek mimo wszystko zapisałam się na wizytę w poradni w centrum onkologii - i przynajmniej jestem spokojniejsza. Bo jak to lekarka powiedziała "wogóle nie wygląda" - w sensie że prawdopodobieństwo, że torbiel przekształci się w coś gorszego jest bliskie 0. I co najwyżej może urosnąć i zacząć uciskać - ale o tym będziemy rozmawiać, o ile taka sytuacja nastąpi. Ja do ginekologów pod tym kątem mam ograniczone zaufanie.
Ja byłam pod opieką onkologa, tylko przez te problemy ciążowe bardzo to zaniedbałam. Zapisze się na wizytę żeby to USG jeszcze skonsultować ale mam je od tylu lat ,że niestety zaczełam to trochę bagatelizować.
Ale tak jak mówisz - lepiej dmuchać na zimne.
Najlepsze jest to że byłam świecie przekonana że trochę ponad rok temu miałam ostatnie USG a okazało się że miałam 10.2018 🤦

reklama
@KatJak Ja mam tak z dentystą 😁 Ale to chyba nieświadome wyparcie, byle tylko wizytę odłożyć w czasie.
No u mnie pierwsza torbiel pojawiła się rok temu - po kontroli po 6 m-cach nieco urosła i pojawiła się kolejna. Ale że mam znajomych patomorfologów i różne historie słyszałam, to obecnie wolę poświęcić nieco czasu niż martwić się później. Ale ten dentysta to mi zawsze jakoś odkłada się zawsze na później 🤷‍♀️

Jednak dzisiaj chyba nie będę miała wyników, dzwoniłam tam mowili, że jeszcze nie ma, że raczej będą w piątek ze względu na jutrzejsze święto.

@Gonzi trzymam kciuki za betę ❤️✊

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jednak dzisiaj chyba nie będę miała wyników, dzwoniłam tam mowili, że jedlszcze nie ma, że raczej będą w piątek ze względu na jutrzejsze święto.

@Gonzi trzymam kciuki za betę ❤️✊
Dziewczyny w załączniku wyniki. Przypomnę, że 31.05 14:00 beta 104. Progesteron 4,6. Dzisiaj 02.06 9:00 beta 257. Progesteron 15,41 ( po 5 tabletkach luteiny dopochwowej).
Co myśleć?
Nadal mam w głowie to słabe endometrium i to że może być pozamaciczna hmm. Co myślicie?
I co z progiem?

Załączniki

• 2B550B3F-D88C-4137-A3E0-6D652EEB83B6.jpeg
    2B550B3F-D88C-4137-A3E0-6D652EEB83B6.jpeg
    101,6 KB · Wyświetleń: 59
  • 52F9F52B-3154-4DA1-A4F2-BA79055573CB.png
    52F9F52B-3154-4DA1-A4F2-BA79055573CB.png
    54,1 KB · Wyświetleń: 56
Dziewczyny w załączniku wyniki. Przypomnę, że 31.05 14:00 beta 104. Progesteron 4,6. Dzisiaj 02.06 9:00 beta 257. Progesteron 15,41 ( po 5 tabletkach luteiny dopochwowej).
Co myśleć?
Nadal mam w głowie to słabe endometrium i to że może być pozamaciczna hmm. Co myślicie?
I co z progiem?
Beta ładna, próg też ale jak to ma się z luteina nie wiem.
A kiedy lekarz ci odpowie?

reklama
@Gonzi Przyrost bardzo ładny. Niestety musisz uzbroić się w cierpliwość i poczekać na USG. Ja bym pewnie jeszcze w piątek badanie powtórzyła. Teraz jak bierzesz luteinę - to ten wynik moim zdaniem ciężko ocenić w kategorii zdrowej ciąży - na pewno ten poziom jest lepszy niż miał to miejsce 2 dni temu. Trzymamy kciuki!

@Magda_krk Za Twoje nifty też kciuki potrzymam ;-)

Do góry