reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

No ja tak miałam przy pierwszym łyżeczkowaniu. Dlatego teraz się martwię, dzisian minęły 2 tygodnie od lyzeczkowania a ja zaczęłam krwawic... wcześniej cały czas dziwnie zabarwiony śluz, kontrola za tydzień - mam nadzieję że nic tam nie zostawili ale ja nie miałam żadnego usg po łyżeczkowaniu- ani po pierwszym ani po 2gim - robią na czuja i po wypis z automatu. Tylko tym razem się prawie wszystko oczyscilo po tabletkach i mało co zostało to czyszczenia więc nie zaglądałam problemów 🤔.
To rutynowe traktowanie jest okropne 🥺 mi przy wypisie usg zrobili, bo powiedziałam ze chce żeby sprawdził i tyle. Może zadzwon do swojego lekarza i powiedz jak sprawa wyglada w końcu to Ty jesteś najważniejsza! Mi powiedział ze mam przyjść za 3 tygodnie Jak będzie histopat, a gdyby coś się działo to nie czekać tylko przychodzić od razu.

reklama
To rutynowe traktowanie jest okropne 🥺 mi przy wypisie usg zrobili, bo powiedziałam ze chce żeby sprawdził i tyle. Może zadzwon do swojego lekarza i powiedz jak sprawa wyglada w końcu to Ty jesteś najważniejsza! Mi powiedział ze mam przyjść za 3 tygodnie Jak będzie histopat, a gdyby coś się działo to nie czekać tylko przychodzić od razu.
Chwilowo nie mam "swojego lekarza" bo babka do której chocilam ostatnie 4 lata nie zauważyła owulacji na USG a na plamienia przed @ dostałam tabletki antykoncepcyjne... W tej ciąży byłam u 4cGh różnych a teraz za tydzień idę do jeszcze innego - zobaczymy jakie będę miała wrażenia (klinika macierzyństwo w Krakowie) jak słabe to się do prof Hurasa zapisze i zobaczymy.

Homocysteiny nie badałam... szczerze mówiąc. B12 mam w normie ponad 600. Jednak chyba witaminę k2mk7 muszę dokupić w tabletkach. Żelazo biorę Chelareff 1x1. Żelazo miałam ok tez w normie
Jak bierzesz chelat żelaza to całkiem sensownie brzmi, może Ci się ładnien poprawia wyniki. Ale chodzi o Chelaferr Olimpu? To sprawdź czy w wersji z kwasem foliowym 400 mikrogramów, bo wtedy to trochę duzo kwasu zwykłego bierzesz, nie wiadomo, czy Ci to będzie sluzyc.

Jak bierzesz chelat żelaza to całkiem sensownie brzmi, może Ci się ładnien poprawia wyniki. Ale chodzi o Chelaferr Olimpu? To sprawdź czy w wersji z kwasem foliowym 400 mikrogramów, bo wtedy to trochę duzo kwasu zwykłego bierzesz, nie wiadomo, czy Ci to będzie sluzyc.
Tak z Olimpu chelmferr 1x1 plus biorę actifolin0,8 :)

Dziewczyny a czy umiecie mi przeliczyć jaka beta powinna być w poniedziałek ( jutro ) 31.05 badanie mam o 8:20.
28.05 o 9:00 beta wynosiła 14,85 i testy jak wczoraj Wam wrzucałam były wyraźniejsze. Jaka musiałaby być jutro rano beta żeby przyrost wskazywał na to że może być jakaś nadzieja?

Dziewczyny a czy umiecie mi przeliczyć jaka beta powinna być w poniedziałek ( jutro ) 31.05 badanie mam o 8:20.
28.05 o 9:00 beta wynosiła 14,85 i testy jak wczoraj Wam wrzucałam były wyraźniejsze. Jaka musiałaby być jutro rano beta żeby przyrost wskazywał na to że może być jakaś nadzieja?
Jeśli przyrost prawidłowo ma być o 120% w 72h to ok 35-40. Trzymam kciuki :)

Wrzuć w kalkulator jak dostaniesz wynik i będziesz wiedzieć tak Ci nikt nie policzy. Dodatkowo jak Ci wyjdzie poniżej normy to też nic nie przekreśla. Ja już bety robić nie będę na 100%, szkoda nerwów.

Wrzuć w kalkulator jak dostaniesz wynik i będziesz wiedzieć tak Ci nikt nie policzy. Dodatkowo jak Ci wyjdzie poniżej normy to też nic nie przekreśla. Ja już bety robić nie będę na 100%, szkoda nerwów.
Ja muszę bo mi lekarka kazała zrobić w poniedziałek i potem w środę też żeby wykluczyć że rośnie...

A macie jakieś sprawdzone te kalkulatory? Bo ja bede miała odczyt po 72 h a wszędzie znajduje normy dla 48 h.

reklama
Tak z Olimpu chelmferr 1x1 plus biorę actifolin0,8 :)
Ale jest kilka wersji chela ferr. Jak bierzesz tę z 400 mikrogramami kwasu foliowego, to razem z actifolinem bierzesz 800 mikrog. zwykłego kwasu i 400 metylofolianu. Oczywiście możesz utrzymać tę suplementację i po około 6 tygodniach sprawdzić wyniki. Ale warto wiedzieć, ile rzeczywiście czego bierzesz w suplementach, żeby ew. wprowadzić modyfikacje. Łatwo sie zapomina o składach w preparatach wielowotaminowych a dla niektórych osób, np. tych z polimorfizmem MTHFR, proporcja form kwasu foliowego 800:400 może być już niekorzystna.

Do góry