reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej.
Muszę Wam o tym opowiedzieć. Kilka dni temu pisałam Wam, że mam mieć w tym cyklu inseminację i czekam na okres. 27.05 popołudniu zrobiłam test ciążowy który wskazał jasną drugą kreskę. Ucieszyłam się ogromnie, że jestem w ciąży bo od kilkunastu cykli ( chyba 17 lub 18 już) nie udało się jeszcze zajść w ciążę. Niestety moje szczęście niestety nie trwało długo bo już rano obudziłam się z potopem w majtkach. Mimo wszystko liczyłam nadal na to że może nie będzie źle że może to jakieś resztki z poprzedniego cyklu. Pojechałam zrobić bhcg z rana bo juz dzien wczesniej umowilam sie na rano na pobranie krwi. Wynik wyszedł 15. Pojechałam na USG do tej pory krwawienie już mi się rozkręciło gorzej jak przy okresie. Wiedziałam że już raczej po wszystkim... Lekarka powiedziała że widać na USG że coś się tutaj zadziało i że przy takim krwawieniu nie liczyć na cuda. W poniedziałek mam powtórzyć bhcg żeby wykluczyć że rośnie i że to pozamaciczna. Zobaczymy co pokaże bhcg. Bardzo mi źle i smutno. 2.06 miałam być w 10 dc i umawiać termin inseminacji ale podejrzewam że w tym cyklu nie pozwolą mi do niej podejść. Ciężko mi po raz kolejny tym bardziej że w tym cyklu miałam podawany Aromek i były 2 pęcherzyki które pękły.
Trzymam kciuki oby w poniedziałek wyjaśniło się wszystko i było wszystko ok

reklama
To są testy tej samej firmy o tej samej czułości 10. Z dwóch różnych dni. Oba robione nie z rannego moczu. Jeden robiony 27.05 koło 16 drugi 29.05 o 12:00.
A to przepraszam, wydawało mi się że jeden jest 25 a drugi 10 :p tak czy inaczej musisz czekać do poniedziałku bo póki co to wrozenie z fusów niestety :(

Hej dziewczynki❤️ Odebrałam wyniki kolejne (poroniłam w styczniu).
Suplementowac zaczynam wit d3- wyszło mi 18,2. Niewystarczająco, co polecacie ?
Witb12- ponad 600 także ok,kwas foliowy 16.
Witaminę D kup sobie jakąś w oleju, żeby się lepiej wchłaniała, albo w kroplach. Na taki duży niedobór moim zdaniem minimum 10000jm dziennie. Też miałam 18.5 i przy braniu 6000jm dziennie, w miesiąc uroslo tylko do 28.5 wiec średnio. Kup, bierz miesiąc i sprawdź jak działa ;(

Hej dziewczynki[emoji3590] Odebrałam wyniki kolejne (poroniłam w styczniu).
Suplementowac zaczynam wit d3- wyszło mi 18,2. Niewystarczająco, co polecacie ?
Witb12- ponad 600 także ok,kwas foliowy 16.
Mój mąż miał 18 i brał przez miesiąc 10000 jm jeśli nawet nie więcej. Z witaminą K2 Mk7 100 mg. U nas sprawdzaja się lepiej suplementy D3 z lanoliny niż vigantol, który jest lekiem. Kwas foliowy chyba trochę nisko? A jak u Ciebie z gospodarką żelazowa? Masz MTHFR?

12 dni to jeszcze nic. Miałaś zabieg czy samoitnie? U mnie krwawienia/plamienia raz mocniej raz słabiej, trwały 6 tygodni
Właśnie wiem, że tak to może wyglądać 😢 samoistnie, 5t4d. U mnie zaczęło się już silnym krwawieniem w terminie miesiączki, później tydzień przerwy, podczas którego się zorientowałam, że to ciąża. Gin widział coś w macicy, beta jeszcze rosła nawet, ale później znów potop i po ciąży.

A to przepraszam, wydawało mi się że jeden jest 25 a drugi 10 :p tak czy inaczej musisz czekać do poniedziałku bo póki co to wrozenie z fusów niestety :(

Witaminę D kup sobie jakąś w oleju, żeby się lepiej wchłaniała, albo w kroplach. Na taki duży niedobór moim zdaniem minimum 10000jm dziennie. Też miałam 18.5 i przy braniu 6000jm dziennie, w miesiąc uroslo tylko do 28.5 wiec średnio. Kup, bierz miesiąc i sprawdź jak działa ;(
Ok mam Vigantol w kroplach, ale zobaczymy po miesiącu. Dziekuje za odpowiedz 🙌😘

Mój mąż miał 18 i brał przez miesiąc 10000 jm jeśli nawet nie więcej. Z witaminą K2 Mk7 100 mg. U nas sprawdzaja się lepiej suplementy D3 z lanoliny niż vigantol, który jest lekiem. Kwas foliowy chyba trochę nisko? A jak u Ciebie z gospodarką żelazowa? Masz MTHFR?
Biorę actifolin 0,8 od dwóch miesięcy a tak to folik brałam, ale nie wchłaniał się u mnie. Właśnie słyszałam o tej witaminie k2mk7. Jaki suplement polecasz?

Żelaza nie badałam niestety.

reklama
Biorę actifolin 0,8 od dwóch miesięcy a tak to folik brałam, ale nie wchłaniał się u mnie. Właśnie słyszałam o tej witaminie k2mk7. Jaki suplement polecasz?
Ja kupuję Visanto przez internet.Widzialam też na dziecku ewidentne dobre efekty kropel dr Jacobs. Wedle składu i badań konsumenckich OK jest D-vitum w oleju lnianym dostępne w aptekach, ale ja nie testowalam. Oczywiście zostaje też vigantol, który jest tani i w niewielkiej objętości lykniejsz 10000 a K2 dostarczysz z 1 tabletki. Ktoś tu niedawno właśnie vigantolem podniósł sobie poziom.
Co do kwasu foliowego, to jednak warto brać w towarzystwie B12 (pod postacią metylokobalaminy lub hydroksykobalaminy) nawet jak wynik samej B12 jest OK. Jak będziesz po kilku tygodniach powtarzać badania, to warto sprawdzić kwas foliowy, żelazo, ale tez ferrytyne. A jak u Ciebie z homocysteina?

Do góry