reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

A co wtedy się robi? Bo nie znam się na biochemicznej?
Ale robiłaś dziś test i kreska ciemniejsza ? To może ta beta ciągle rośnie.
Biochemiczna ma to do siebie że wykrywany ja bardzo wcześnie ale praktycznie od razu przychodzą krwawienia i dochodzi do poronienia. To taka ciaza poroniona właśnie na bardzo wczesnym etapie.
Chyba pozostaje Ci tylko monitorować betę żeby sprawdzić co się dzieje, czy spada czy może ciągle rośnie.
To który wychodził by tydzień z ostatniej @?

reklama
Ale robiłaś dziś test i kreska ciemniejsza ? To może ta beta ciągle rośnie.
Biochemiczna ma to do siebie że wykrywany ja bardzo wcześnie ale praktycznie od razu przychodzą krwawienia i dochodzi do poronienia. To taka ciaza poroniona właśnie na bardzo wczesnym etapie.
Chyba pozostaje Ci tylko monitorować betę żeby sprawdzić co się dzieje, czy spada czy może ciągle rośnie.
To który wychodził by tydzień z ostatniej @?
No dzisiaj ciemniejsza i to nie z porannego moczu. W sumie wtedy też nie z porannego robiłam.
I też w międzyczasie cały czas krwawię tak jak przy zwykłym okresie 🙈 ostatnią miesiączkę miałam 29.04 pierwszy dzień. Mam krótkie cykle i w 12 dc pękł 1 pęcherzyk a w 20 dc drugi był na usg jakby w trakcie pękania.

No dzisiaj ciemniejsza i to nie z porannego moczu. W sumie wtedy też nie z porannego robiłam.
I też w międzyczasie cały czas krwawię tak jak przy zwykłym okresie 🙈 ostatnią miesiączkę miałam 29.04 pierwszy dzień. Mam krótkie cykle i w 12 dc pękł 1 pęcherzyk a w 20 dc drugi był na usg jakby w trakcie pękania.
Nie wiem co myśleć? Jak myślicie?

Zrób HCG. Ale jak wzrosło to niekoniecznie pozamaciczna.
No właśnie najgorsze że to jest ten etap gdzie na usg jeszcze nic nie widać więc jak przyszłam krwawiąca to lekarka tak na prawdę mogła tylko przypuszczać bo na usg widać jakieś niejednorodne endometrium w sumie i tyle. Ale mówi że z takim krwawieniem cudów się nie spodziewać.
A czy to nie jest tak że właśnie w tej pozamacicznej rośnie bhcg?

No właśnie najgorsze że to jest ten etap gdzie na usg jeszcze nic nie widać więc jak przyszłam krwawiąca to lekarka tak na prawdę mogła tylko przypuszczać bo na usg widać jakieś niejednorodne endometrium w sumie i tyle. Ale mówi że z takim krwawieniem cudów się nie spodziewać.
A czy to nie jest tak że właśnie w tej pozamacicznej rośnie bhcg?
"Niekoniecznie" tzn. może być pozamaciczna, ale może być też wytrwała wewnątrzmaciczna.

"Niekoniecznie" tzn. może być pozamaciczna, ale może być też wytrwała wewnątrzmaciczna.
Rozumiem. Bo moja Pani Doktor zasugerowała że jak w pon bhcg będzie rosło to źle bo pozamaciczna. Jakby tą wewnątrzmaciczną już przekreśliła całkiem przy takim krwawieniu 🙈

Znam przypadki że krew się lala po nogach strumieniami a z ciąża było okej ;) wiec wcale nie musi być pozamacizna
Ale czy test o czułości 10 nie powinien być wyraźny już po tym czasie hmm.
27.05 była lekka kreska jasna bardzo i była beta z krwi 14,85. Wczoraj mocno krwawiłam i dziś test o czułości 10 trochę widoczniejsza kreska ale nadal jaśniejsza od tej kontrolnej.
W załączniku zdjęcie z 27.05 popołudniu i z dzisiaj z 12:00.

Załączniki

• 2D67A4D3-8E09-455C-AB27-D13EE1E7365F.jpeg
    2D67A4D3-8E09-455C-AB27-D13EE1E7365F.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 73
  • 8AA17C88-B8FC-4884-9298-DB1E5619623F.jpeg
    8AA17C88-B8FC-4884-9298-DB1E5619623F.jpeg
    80,5 KB · Wyświetleń: 74
reklama
Ale czy test o czułości 10 nie powinien być wyraźny już po tym czasie hmm.
27.05 była lekka kreska jasna bardzo i była beta z krwi 14,85. Wczoraj mocno krwawiłam i dziś test o czułości 10 trochę widoczniejsza kreska ale nadal jaśniejsza od tej kontrolnej.
W załączniku zdjęcie z 27.05 popołudniu i z dzisiaj z 12:00.
Wszystko jest możliwe. Chyba musisz poczekać trochę i nie robić więcej testów w tej sytuacji. Idziesz na kolejna wizytę do ginekologa jakoś niedługo? Zbadaj może betę i później po 2 dniach znów.

Do góry