reklama
Charlotte21
Fanka BB :)
45 m2 to nie tak mało Ale fakt. Z jednej pensji ciezko odlozyc na budowę. My wykańczamy teraz w sroku i ceny są kosmiczne. Doslownie. A ja właśnie do pracy ie chce wracać. Dobrze mi z corka z domu. Trudno mi było przejść ma pewna forme zależności finansowej meza. Bo zawsze zarabiałam swoje. Ale to tylko u mnie w głowie siedziało "Zosia samosia" a teraz mi dobrze. Ja nie mogę psychicznie znieść tego ze nie jestem z corka. Ze gdzies ja zostawiam wiec mam na odwrót. Jak wychodzę na 3 h to mi teskno i nie mogę się skupić.No to jestem w dobrej sytuacji ja wracam do pracy, może nie muszę jakos bardzo ale odkladamy na budowę domu a z jednej pensji nie ma szans żebyśmy odłożyli cokolwiek , mieszkamy na 45metrach więc chcąc powiększyć jeszcze bardziej rodzinę musimy też mieć większe lokum no i rodziców ani nikogo bliskiego nie mamy na miejscu żeby nam pomógł przy małej więc żłobek to jedyne wyjście. Chociaż ja poniekąd chce też wrócić do pracy dla własnego zdrowia psychicznego
Takze ciezko mi zostawiać corke aby isx do pracy. Moze od października pomyśleć o wznowieniu zajec które prowadzę. Zobaczymy.
Powodzenia w powrocie do pracy za jakos czas
marsi89
U mnie będzie 6 lat różnicy jak uda mi się niedługo zajść ale faktycznie widzę jak chodziliśmy do znajomych i tam były takie malutkie dzieci to moja taka zauroczona była i chciała się opiekować i podawać wszystko. Wszystko zależy też od dziecka, ale takie starsze właśnie może już zerknąć na to młodszeU mnie jest 7 lat i nie żałuje
Muszę coś zrobić to starsza zerka na młodszą, potrafi się nią chwile zająć, przeczytać książeczkę, namalować jej obrazek, tańczą nawet razem w just dance [emoji85]
Jivka
Moderator
45 m2 to nie tak mało [emoji1787] Ale fakt. Z jednej pensji ciezko odlozyc na budowę. My wykańczamy teraz w sroku i ceny są kosmiczne. Doslownie. A ja właśnie do pracy ie chce wracać. Dobrze mi z corka z domu. Trudno mi było przejść ma pewna forme zależności finansowej meza. Bo zawsze zarabiałam swoje. Ale to tylko u mnie w głowie siedziało "Zosia samosia" a teraz mi dobrze. Ja nie mogę psychicznie znieść tego ze nie jestem z corka. Ze gdzies ja zostawiam [emoji1787][emoji16]wiec mam na odwrót. Jak wychodzę na 3 h to mi teskno i nie mogę się skupić.
Takze ciezko mi zostawiać corke aby isx do pracy. Moze od października pomyśleć o wznowieniu zajec które prowadzę. Zobaczymy.
Powodzenia w powrocie do pracy za jakos czas [emoji3059]
Miałam dokładnie tak samo )) Dlatego siedziałam pół roku jeszcze na L4 [emoji2960]
Teraz Młoda ma 1,5 roku i dopiero czuję że zniosę rozłąkę z nią. Ona idzie w lipcu do żłobka a ja od sierpnia wracam do pracy i już naprawdę nie mogę się doczekać
roki_1991
Ale ty rodziłaś już ladmyh parę lat temu a to się zmieniło jakieś rok-dwa lata temu. Wcześniej było tak, że lekarz nie mógł kobiecie po cc kazać rodzić sn. A teraz jeśli minęło więcej niż 18 miesięcy to właśnie mozeNo nie wiem - u mnie było 26 miesięcy. Lekarka co przyjmowała poród powiedziała, że nie może mi odmówić cc, ale czy nie chcę spróbować sn - a ja ją zapytałam, co ona uważa. Powiedziała, że mogę spróbować sn (bo dziecko nie będzie duże - bo to był 35tc), a w razie czego w każdej chwili można zdecydować o cc.
Ja bym poszła przed. Na początku cyklu robi się dużo badań hormonalnych, które może Ci zlecić.Dziewczynki!
Oczekuje na okres i po chce isc do nowego specjalisty i to bedzie pierwsza wizyta u niego. Nie wiem czy udac sie zaraz po ostanim dniu krwawienia (czyli ok 5 dc) czy lepiej udac sie juz w okolicy prawdopodobnej owulacji (czyli nie mam pojecia kiedy ale na pewno nie wczesniej niz 10dc)? Dodam, ze pierwsa wizyta 250 zl... ale jesli chcialby stymulowac od razu ten cykl to chyba lepiej od razu po krwawieniu?
agaaataaaa
No właśnie ja mam całą teczkę badań, ale pewnie będzie chciał świeże. Tam zrobię, pójdę po krwawieniu, nam nadzieję że będzie termin mial od razuJa bym poszła przed. Na początku cyklu robi się dużo badań hormonalnych, które może Ci zlecić.
No u mnie jest 5 lat różnicy i uważam że to za dużo. Teraz chciałam mniejszą, 3 lata max ale los zweryfikował - najpierw miałam termin na czerwiec, potem grudzień. A teraz nie wiadomo ile będzie trwała diagnostyka, czy coś znajdą i kiedy znajdę więc będzie 4-5lat różnicy. U dzieci to kosmos . Ale nic nie poradzęU mnie będzie 6 lat różnicy jak uda mi się niedługo zajść ale faktycznie widzę jak chodziliśmy do znajomych i tam były takie malutkie dzieci to moja taka zauroczona była i chciała się opiekować i podawać wszystko. Wszystko zależy też od dziecka, ale takie starsze właśnie może już zerknąć na to młodsze
aspekt
Ja mam dzieci teraz w wieku 10, 5, 3. I wolę różnicę 5 niż 2, ale to też zależy od temperamentów.No u mnie jest 5 lat różnicy i uważam że to za dużo. Teraz chciałam mniejszą, 3 lata max ale los zweryfikował - najpierw miałam termin na czerwiec, potem grudzień. A teraz nie wiadomo ile będzie trwała diagnostyka, czy coś znajdą i kiedy znajdę więc będzie 4-5lat różnicy. U dzieci to kosmos . Ale nic nie poradzę
reklama
No to trzymam kciuki. Ja mam nowego 8.06. Też nie wiem czego się spodziewać. Zobaczymy.No właśnie ja mam całą teczkę badań, ale pewnie będzie chciał świeże. Tam zrobię, pójdę po krwawieniu, nam nadzieję że będzie termin mial od razu