reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

No u mnie jest 5 lat różnicy i uważam że to za dużo. Teraz chciałam mniejszą, 3 lata max ale los zweryfikował - najpierw miałam termin na czerwiec, potem grudzień. A teraz nie wiadomo ile będzie trwała diagnostyka, czy coś znajdą i kiedy znajdę więc będzie 4-5lat różnicy. U dzieci to kosmos :(. Ale nic nie poradzę
No nic nie poradzimy na to. Ja po macierzyńskim siedziałam jeszcze 2 lata na wychowawczym i być może to był dobry moment na ciążę ale nie czułam się na to gotowa wtedy tym bardziej że mieliśmy z mężem mały kryzys. Córkę urodziłam w wieku 25 lat, ani staro ani młodo😁 a zaraz po wychowawczym dostałam nową super pracę i tak zaraz w ciążę nie chciałam zachodzić, wiadomo. Praca pod domem, fajnie płacą, robię co chce. Teraz sytuacja jest ustabilizowana więc staraliśmy się ale wyszło jak wyszło.
A propo tej różnicy. Moja córka przyjaźni się z sąsiadka która jest od niej 6 lat starsza i mają pełno wspólnych zainteresowań 😊

reklama
Hej dziewczyny słuchajcie biorę tabletki prenatal duo w aptece wprowadzili mnie w błąd powinno się przyjmować prenatal Classic jedna i dwie dha. A ja brałam tylko jedna dha i jedna Classic przez miesiąc i teraz się zorientowałam ze złe dawkowalam.. myślicie ze coś może się stać od tego??

Screenshot_20210528-215236_Premom.jpg

Jak myślicie cykl bezowulacyjny? 🤔😔

Hej dziewczyny słuchajcie biorę tabletki prenatal duo w aptece wprowadzili mnie w błąd powinno się przyjmować prenatal Classic jedna i dwie dha. A ja brałam tylko jedna dha i jedna Classic przez miesiąc i teraz się zorientowałam ze złe dawkowalam.. myślicie ze coś może się stać od tego??
Jeśli może Cię to uspokoić, to w femibionie jest mniej dha niż w 1 kapsułce prenatalu i producent twierdzi, że to wystarczy do dobrego rozwoju dziecka. Rekomendacje PTG są 500 mg, ale dla kobiet z dieta uboga w kwasy omega 3.Także na omegamed Pregna piszą, że standardowe dawkowanie to 1 kapsuła 250, a 2 gdy dieta jest uboga. Myślę, że nie warto jakoś roztrząsać tej kwestii, bierz sobie teraz 2 tabletki jak jest wg opakowania i się nie przejmuj. Chyba, że masa ryzyko porodu przedwczesnego, to wtedy może warto przerzucić się na prenatal classic i dobrej jakości dha 1000, ale to powinien ci lekarz powiedzieć.

Jeśli może Cię to uspokoić, to w femibionie jest mniej dha niż w 1 kapsułce prenatalu i producent twierdzi, że to wystarczy do dobrego rozwoju dziecka. Rekomendacje PTG są 500 mg, ale dla kobiet z dieta uboga w kwasy omega 3.Także na omegamed Pregna piszą, że standardowe dawkowanie to 1 kapsuła 250, a 2 gdy dieta jest uboga. Myślę, że nie warto jakoś roztrząsać tej kwestii, bierz sobie teraz 2 tabletki jak jest wg opakowania i się nie przejmuj. Chyba, że masa ryzyko porodu przedwczesnego, to wtedy może warto przerzucić się na prenatal classic i dobrej jakości dha 1000, ale to powinien ci lekarz powiedzieć.
Dziękuje za odpowiedz tez mi się wydaje ze nic się nie stanie dzisiaj Iuz wzięłam dwie i jedna Classic. Nie nie mam żadnego ryzyka z moja ciąża wszystko okej

Właśnie weszłam na skład febion rzeczywiście bierze się tam jedna o składzie 200 a w duo ma się brać 600 wiec 200 to pewnie starczy.

Jak mogli cie w aptece wprowadzić w błąd? Nie rozumiem. Ale na pewno nic się nie stalo, to dha nie jest aż tak mega istotne ;)

reklama
Jak mogli cie w aptece wprowadzić w błąd? Nie rozumiem. Ale na pewno nic się nie stalo, to dha nie jest aż tak mega istotne ;)
W sumie nie mnie tylko moja koleżance a ja gdy kupowałam to pytałam się jej jak to bierze i brałam po czym się okazało ze złe mi powiedziała i sama złe brała bo niby w aptece jej fak powiedzieli no sama jestem zdziwiona.. no właśnie myśle ze powinno być ok:/

Do góry