reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

No u mnie jest 5 lat różnicy i uważam że to za dużo. Teraz chciałam mniejszą, 3 lata max ale los zweryfikował - najpierw miałam termin na czerwiec, potem grudzień. A teraz nie wiadomo ile będzie trwała diagnostyka, czy coś znajdą i kiedy znajdę więc będzie 4-5lat różnicy. U dzieci to kosmos :(. Ale nic nie poradzę
No nic nie poradzimy na to. Ja po macierzyńskim siedziałam jeszcze 2 lata na wychowawczym i być może to był dobry moment na ciążę ale nie czułam się na to gotowa wtedy tym bardziej że mieliśmy z mężem mały kryzys. Córkę urodziłam w wieku 25 lat, ani staro ani młodo😁 a zaraz po wychowawczym dostałam nową super pracę i tak zaraz w ciążę nie chciałam zachodzić, wiadomo. Praca pod domem, fajnie płacą, robię co chce. Teraz sytuacja jest ustabilizowana więc staraliśmy się ale wyszło jak wyszło.
A propo tej różnicy. Moja córka przyjaźni się z sąsiadka która jest od niej 6 lat starsza i mają pełno wspólnych zainteresowań 😊

reklama
Hej dziewczyny słuchajcie biorę tabletki prenatal duo w aptece wprowadzili mnie w błąd powinno się przyjmować prenatal Classic jedna i dwie dha. A ja brałam tylko jedna dha i jedna Classic przez miesiąc i teraz się zorientowałam ze złe dawkowalam.. myślicie ze coś może się stać od tego??

Screenshot_20210528-215236_Premom.jpg

Jak myślicie cykl bezowulacyjny? 🤔😔

Hej dziewczyny słuchajcie biorę tabletki prenatal duo w aptece wprowadzili mnie w błąd powinno się przyjmować prenatal Classic jedna i dwie dha. A ja brałam tylko jedna dha i jedna Classic przez miesiąc i teraz się zorientowałam ze złe dawkowalam.. myślicie ze coś może się stać od tego??
Jeśli może Cię to uspokoić, to w femibionie jest mniej dha niż w 1 kapsułce prenatalu i producent twierdzi, że to wystarczy do dobrego rozwoju dziecka. Rekomendacje PTG są 500 mg, ale dla kobiet z dieta uboga w kwasy omega 3.Także na omegamed Pregna piszą, że standardowe dawkowanie to 1 kapsuła 250, a 2 gdy dieta jest uboga. Myślę, że nie warto jakoś roztrząsać tej kwestii, bierz sobie teraz 2 tabletki jak jest wg opakowania i się nie przejmuj. Chyba, że masa ryzyko porodu przedwczesnego, to wtedy może warto przerzucić się na prenatal classic i dobrej jakości dha 1000, ale to powinien ci lekarz powiedzieć.

Jeśli może Cię to uspokoić, to w femibionie jest mniej dha niż w 1 kapsułce prenatalu i producent twierdzi, że to wystarczy do dobrego rozwoju dziecka. Rekomendacje PTG są 500 mg, ale dla kobiet z dieta uboga w kwasy omega 3.Także na omegamed Pregna piszą, że standardowe dawkowanie to 1 kapsuła 250, a 2 gdy dieta jest uboga. Myślę, że nie warto jakoś roztrząsać tej kwestii, bierz sobie teraz 2 tabletki jak jest wg opakowania i się nie przejmuj. Chyba, że masa ryzyko porodu przedwczesnego, to wtedy może warto przerzucić się na prenatal classic i dobrej jakości dha 1000, ale to powinien ci lekarz powiedzieć.
Dziękuje za odpowiedz tez mi się wydaje ze nic się nie stanie dzisiaj Iuz wzięłam dwie i jedna Classic. Nie nie mam żadnego ryzyka z moja ciąża wszystko okej

Właśnie weszłam na skład febion rzeczywiście bierze się tam jedna o składzie 200 a w duo ma się brać 600 wiec 200 to pewnie starczy.

Jak mogli cie w aptece wprowadzić w błąd? Nie rozumiem. Ale na pewno nic się nie stalo, to dha nie jest aż tak mega istotne ;)

reklama
Jak mogli cie w aptece wprowadzić w błąd? Nie rozumiem. Ale na pewno nic się nie stalo, to dha nie jest aż tak mega istotne ;)
W sumie nie mnie tylko moja koleżance a ja gdy kupowałam to pytałam się jej jak to bierze i brałam po czym się okazało ze złe mi powiedziała i sama złe brała bo niby w aptece jej fak powiedzieli no sama jestem zdziwiona.. no właśnie myśle ze powinno być ok:/

Do góry