Natasza27
Fanka BB :)
Moje cykle po 2 stracie to różnie teraz, ale ostatnie dwa to 25, 30 dni. Standardowo miałam wcześniej 28-30.Ja bym poszła w 3dc. A jak długie masz cykle?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Moje cykle po 2 stracie to różnie teraz, ale ostatnie dwa to 25, 30 dni. Standardowo miałam wcześniej 28-30.Ja bym poszła w 3dc. A jak długie masz cykle?
Dziekuje <3 ja chyba nie dam sie rady odstresowac dopoki nie urodze. Bardzo sie boje i tego, ze jednak dziecku cos dolega, i komplikacji przy porodzie i ogolnie ze sie wydarzy coś złego@Linka1290 myślę, że tych historii z dziećmi chorymi zawsze było dużo. Tylko ty jesteś teraz w sposób szczególny na nie wyczulona i nastawiona, również przez strach.
Boisz się... Moim zdaniem dobrze by było, byś porozmawiała ze specjalistą, bo ten lek może w przyszłości zakłócić twoja relacje z dzieckiem. Choroby się zdarzają i nie ma znaczenia, który to trymestr.
Co do serca...najlepiej można je zbadac w 3 trymestrze, bo wtedy widać czy to, co fizjologicznie powinno się zmienić w prawidłowe serduszko się dokonało, czy nie. Taka kolej rzeczy.
Zdecydowanie nie możesz wszystkiego się bać. Jesteś mamą, troszczysz się o maluszka, to zrozumiałe. Dobrze by było jednak poćwiczyć też zachowanie spokoju, cierpliwe oczekiwanie i optymizm. Po porodzie to wszystko ci się przyda, zwłaszcza po to, by nauczyć dziecko wiary w to, że przeciwności da się pokonać. Już teraz jesteś mamą i uczysz swoje maleństwo... Może spróbuj się wyciszyć i pozwól mu dojrzewać do spotkania z tobą w radosnej atmosferze. Jestem przekonana, że potrafisz to zrobić, jeśli przeniesiesz punkt patrzenia z choroby maluszka, na niego samego. Domyślam się, że to dla ciebie trudne. Jednak jako mama dzieci po przejściach wiem, że wtedy zdecydowanie łatwiej mierzyć się z rzeczywistością. Wszystkiego dobrego Wam życzę [emoji3590]
Ja nie mam problemów, ale moja mama tak i pomagały masaże stopDziewczyny, które mają trombofilię i nie tylko. Też macie problem z zimnymi stopami? U mnie jest masakra, nawet jak ciepło, to stopy lodowate. Problem z krążeniem? Udać się do lekarza? Zaczęłam łykać acard od 3 dni, myślicie, że coś pomoże?![]()
Dzisiaj tylko maleńkie plamienieto dobrze. Czyli wszystko ok. Krwawisz jeszcze ? Ja miałam dwa dni przerwy i znów zaczęłam.
Podziwiam że tak szybko się zebrałas. Z drugiej strony nie ma na co czekać jesliDzisiaj rano brunatny śluz i później ciszazobaczymy jutro ale spać już spróbuję bez podpaski, bo za chwilę jakiejś infekcji dostanę
teoretycznie już nie powinnam zbytnio krwawić i chyba powoli budzi mi się do życia lewy jajnik
jak 26 będę czuła owulację, to znaczy że wróciłam na swoje tory i szybciutko okres i wracamy do akcji
![]()
Skąd wiesz kiedy będziesz miała okres? Ja nie wiem czy dostanę w standardowym terminie, na razie nic nie czuję a zawsze prawie 2 tygodnie czułam że się zbliża :/Dzisiaj tylko maleńkie plamienieale bez bólu i trochę lepiej się czuję
strasznie mnie osłabiło to poronienie
nawet pozwoliłam sobie na kroplówkę z elektrolitów, żeby szybciej dojść do siebie i w piątek już byłam w pracy. Teraz biorę żelazo, witaminy i zobaczymy jak się będę czuła za miesiąc (koło 10 czerwca powinnam dostać @), wtedy podejmę decyzję czy zaczniemy starania, bo przyznam Wam, że oczy wyszły mi z orbit jak mnie to zmiażdżyło fizycznie i muszę się odbudować
![]()
Ja nie mam trombofilii a bynajmniej tak mi się wydaje. Ale od dziecka mam zimne stopy i ręce, dosłownie lodowate. Miałam mnóstwo badań bo myśleli że to coś z krążeniem ale wszystkie wyniki idealne i stwierdzili że taki mój urok. Po ciąży jest troszkę lepiej ale ogólnie jestem straszny zmarzluchDziewczyny, które mają trombofilię i nie tylko. Też macie problem z zimnymi stopami? U mnie jest masakra, nawet jak ciepło, to stopy lodowate. Problem z krążeniem? Udać się do lekarza? Zaczęłam łykać acard od 3 dni, myślicie, że coś pomoże?![]()
Wierzę ci, miałam tak samo. Jutro będzie równo 3 miesiące po poronieniuDzisiaj tylko maleńkie plamienieale bez bólu i trochę lepiej się czuję
strasznie mnie osłabiło to poronienie
nawet pozwoliłam sobie na kroplówkę z elektrolitów, żeby szybciej dojść do siebie i w piątek już byłam w pracy. Teraz biorę żelazo, witaminy i zobaczymy jak się będę czuła za miesiąc (koło 10 czerwca powinnam dostać @), wtedy podejmę decyzję czy zaczniemy starania, bo przyznam Wam, że oczy wyszły mi z orbit jak mnie to zmiażdżyło fizycznie i muszę się odbudować
![]()
A czy przy trombofilii sa problemy z zimnymi stopami? Ja nie.mialam badan ale zawsze jak bylo zimno to mi.marzly stopy dlonie i nos okropnie czerwony sie robil. Juz nawet wyczytalam ze moze to.swiadczyc o toczniu rumieniowatym, to chyba choroba autoimmunologiczna, ale nie slyszalam.o zwiazku trombofilii z marznieciem stop, jest cos takiego? Teraz akurat w ciazy z brzuchem to mi ciagle goraco, wiec nic nie marznie.Dziewczyny, które mają trombofilię i nie tylko. Też macie problem z zimnymi stopami? U mnie jest masakra, nawet jak ciepło, to stopy lodowate. Problem z krążeniem? Udać się do lekarza? Zaczęłam łykać acard od 3 dni, myślicie, że coś pomoże?![]()
Podobno od tarczycy też mogą być takie objawy.A czy przy trombofilii sa problemy z zimnymi stopami? Ja nie.mialam badan ale zawsze jak bylo zimno to mi.marzly stopy dlonie i nos okropnie czerwony sie robil. Juz nawet wyczytalam ze moze to.swiadczyc o toczniu rumieniowatym, to chyba choroba autoimmunologiczna, ale nie slyszalam.o zwiazku trombofilii z marznieciem stop, jest cos takiego? Teraz akurat w ciazy z brzuchem to mi ciagle goraco, wiec nic nie marznie.