reklama
Ja mam takie same objawy ale bez niedoczynnosci tarczycy raczej. U mnie przed ciaza tsh 2.04, w ciazy w 1 trym tsh 0.05... pozniej powtorzony wynik 0.86, kolejny w 22 tyg 1.56. Rzeczywiscie ft4 wyszly w dolnej granicy normy ale nikt mi o niedoczynnosci ani hashimoto nie mowil. Moze rzeczywiscie jest cos jeszcze co ma wplyw na to zamarzanie, ja np. zima mam taki problem ze rece mi wrecz kostnieja b szybkp i nie moge palcami ruszyć.Ja mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto i odkąd pamiętam mam lodowate dłonie i stopy. Podobno na to wpływa tarczyca. I generalnie ciągle jest mi zimno, nawet w lato ale jakoś nigdy tego nie rozstrzasalam, sądziłam że taki urok
aspekt
Fanka BB :)
Trombofilia lub trombofilia+celiakia warto na TestDNA. O badaniu materiału poronnego ostatnio ktoś tu pisał, że lepiej dopłacić do pełniejszego badania w innym laboratorium genetycznym. Co immunofenotypu (i komórek NK) to niestety nie wiem.Dziewczyny wiem że niektóre robiły badanie po poronieniu ma testdna.pl. jakie opinie? Warto? Czy lepiej szukać gdzieś u siebie laboratorium
marsi89
Mojego męża siostra ma Hashimoto ale jej zawsze gorąco jest. Wiecznie gole stopy, nawet w zimie bez skarpet. Mi też kiedyś badali tarczycę w związku z tymi zimnymi stopami i rękami i wszystko ok. Teraz badałam i też mam wynik poniżej 1 więc ok. A jak było zimno tak jestJa mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto i odkąd pamiętam mam lodowate dłonie i stopy. Podobno na to wpływa tarczyca. I generalnie ciągle jest mi zimno, nawet w lato ale jakoś nigdy tego nie rozstrzasalam, sądziłam że taki urok
Aksamitka28
Ja też się boję ale liczę, że pójdzie za ciosem bo długo się staraliśmy o tą ciążę...czekam na cud z okresem tak obstawiam, bo wszystko czuję jak przy normalnym cyklu nawet pryszcze na twarzy już schodzą... Zobaczymy Próbowałaś brać sorbifer ? Ja po nim się czuję najlepiej tardyferon średnio, ferrum lek lipaPodziwiam że tak szybko się zebrałas. Z drugiej strony nie ma na co czekać jesli
Skąd wiesz kiedy będziesz miała okres? Ja nie wiem czy dostanę w standardowym terminie, na razie nic nie czuję a zawsze prawie 2 tygodnie czułam że się zbliża :/
Tez powinnam brać żelazo bo mam anemię ale się fatalnie czuję po tabletkach więc staram się inaczej wspomagać plus Wit B12.
Takie elektrolity by się przydały i mi włosy lecą strasznie. W ogóle słabo się czuje. Ja byłam w pracy zaraz po wizycie w szpitalu i pierwszy tydzień nie dzwigalam a teraz to już mi wszystko jedno, biegam forsuje się, za kilka dni jedziemy w góry, jak się ruszam to odzywam nie myślę o tym tak bardzo. Sport to jednak dobry sposób na wszystkie smutki.
Ja na razie czekam nie chce się starać bo to za dużo psychicznie i fizycznie. Podreperuje zdrówko i może wtedy coś. Na razie boję się nawet o tym myśleć
Aksamitka28
Wierzę, bo ja z każdym dniem myślę czy ten okres i owulacja są mi tak potrzebne, czy chcę się stresować masakra jakaś... Za jakiś miesiąc się okaże na ile jestem gotowa, na ile to ogarnęłam, a na ile nadal jestem w szoku znajoma dzisiaj urodziła, a ja pomyślałam tylko, że mój maluszek się nigdy nie urodzi ech...muszę poszukać rozsądku w głowie...Ja nie mam trombofilii a bynajmniej tak mi się wydaje. Ale od dziecka mam zimne stopy i ręce, dosłownie lodowate. Miałam mnóstwo badań bo myśleli że to coś z krążeniem ale wszystkie wyniki idealne i stwierdzili że taki mój urok. Po ciąży jest troszkę lepiej ale ogólnie jestem straszny zmarzluch
Wierzę ci, miałam tak samo. Jutro będzie równo 3 miesiące po poronieniu tak poronienie strasznie osłabia zarówno fizycznie jak i psychicznie. Choć ja w sumie prócz anemii na którą pomogło żelazo szybko się pozbierałam. Włosy i paznokcie rosną mi jak szalone, nie wiem czy to za sprawą witamin które biorę ... Ale psychika dalej słaba. Dziś mama moja odprawiała urodziny , wypiłam dwa drinki i takiego dola załapałam że podziękuję alkoholowi bo mam po nim dramy. Jeżeli dostaniesz zielone światło zaraz się staraj bo ja ci powiem że czym dalej od poronienia tak ja tym bardziej odkładam starania...
G
gość _199
Gość
Słuchacie się wszyscy tej mamy ginekolog, a ona przez długi czas swojego bloga nie była w ogóle lekarzem.Mi gin przy krwiaku kazał odpoczywać ale nie stosować reżim łóżkowy. Miałaś krwawienie?
Tu wrzucam link co mama ginekolog o tym sądzi, ciekawy artykuł : https://mamaginekolog.pl/lezenie-odpoczywanie-oto-pytanie/
reklama
G
gość _199
Gość
A jak bobo? Ja nadal żyje twoja historia to już końcówka, aż się wierzyć nie chce. Pochwal się jak już nie będziecie w dwupaku maluchem !Oszczędzaj się na maxa i uważaj na siebie to będzie dobrze