reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej ;) u mnie jak zwykle coś. Aktualnie 30 dc. Od 28 dc mam brązowe plamienie delikatne. Dziś mocniej. Owulacja w 17 dc. (W 16 dc pęcherzyk 22,3 mm). Od tego cyklu Encorton. Biorę też od marca Acard. (Pytałam ostatnio o siniaki).
Miała któraś z Was takie plamienia? Nie staraliśmy się w tym cyklu.
No właśnie u mnie plamienia 3 dni przed @ czego wcześniej nie było odkąd biorę acard takie coś. Czy to przez acard? Moje są bladoróżowe i dosłownie na papierze tylko przy podcieraniu

reklama
Hej ;) u mnie jak zwykle coś. Aktualnie 30 dc. Od 28 dc mam brązowe plamienie delikatne. Dziś mocniej. Owulacja w 17 dc. (W 16 dc pęcherzyk 22,3 mm). Od tego cyklu Encorton. Biorę też od marca Acard. (Pytałam ostatnio o siniaki).
Mi się zdarzyła 2 razy taka rozgrzewka przed okresem 🤷 W ogóle przerobiłam różne opcje 😂

Wszystkie podstawowe badania mam zrobione, szukanie trombofilii itd. jeszcze sobie odpuszczę 🙂 bo czasami szukając i gmerając też się blokujemy, boimy. Zaryzykuję 🤷 zdecydowana większość poronień w moim bliskim otoczeniu szybko zakończyła się zdrową ciążą i chyba mam cichą nadzieję, że tak właśnie będzie
Trombofilia ci jak wyszła?

Trombofilia ci jak wyszła?
Nie będę teraz jeszcze robić badań pod tym kątem. Rozmawiałam trochę z lekarzem i zgadzam się z nim, że oczywiście mogę to zrobić ale może warto sobie na chwilę odpuścić, spróbować. Mam 28 lat, żadnych historii tego typu w rodzinie tzn. zakrzepowych itd. a prawda jest taka, że większość poronień wynika z wad genetycznych płodu 🤷 zobaczymy... Teraz muszę spróbować jakoś wyczyścić głowę i dać sobie szansę

Nie będę teraz jeszcze robić badań pod tym kątem. Rozmawiałam trochę z lekarzem i zgadzam się z nim, że oczywiście mogę to zrobić ale może warto sobie na chwilę odpuścić, spróbować. Mam 28 lat, żadnych historii tego typu w rodzinie tzn. zakrzepowych itd. a prawda jest taka, że większość poronień wynika z wad genetycznych płodu 🤷 zobaczymy... Teraz muszę spróbować jakoś wyczyścić głowę i dać sobie szansę
A które to poronienie?

Ja plamienia mam od kiedy tarczyca mi się wysypała:/ ( jakieś 6 lat), ok 4 przed @ się zaczynaja takie brązowe, skrzepowate i codziennie jest ich trochę więcej. Niby po poronieniu wszystko się może tam zmienić i u mnie plamie teraz trwało 6 dni...

Ja plamienia mam od kiedy tarczyca mi się wysypała:/ ( jakieś 6 lat), ok 4 przed @ się zaczynaja takie brązowe, skrzepowate i codziennie jest ich trochę więcej. Niby po poronieniu wszystko się może tam zmienić i u mnie plamie teraz trwało 6 dni...
Wiem, że może, ale w poprzednim cyklu było ok ;) ale tamten cykl był krótki 25 dni. Tarczyce mam unormowaną, biorę Euthyrox. No nic będę czekać na rozwój sytuacji.

Hejka. Witam się ponownie. 2gie łyżeczkowanie miałam 16.05 znowu zarodek przestał się rozwijać w 6tc, beta mi jeszcze rosła :(. Zapisałam się chyba do dobrego lekarza w Krakowie (Sylwia Koryga-Wszołek) ale termin dopiero na połowę lipca. Chciałabym porobić jakieś badania żeby iść już z czymś. Zapisałam się do diabetologa po skierowanie na krzywą insulinową (na glukozową mam skierowanie bo miałam cukier na czczo 93 zaraz przed tym jak wyszło że zarodek się nie rozwija). Umówiłam się też do endokrynologa zeby mi zleciła cały pakiet tarczycowy. Coś jeszcze warto badać? Mamy z mężem 2kę dzieci 8 i 3 lata, nie za bardzo wiem co się "popsuło", mam 36 lat i BMI 28 (jedyna rzecz inna od udanych 2ch ciąż- wtedy BMI było w normie).

Aaa i po 1szym lyzeczkowaniu zaczęły mi się plamienia przed @ nawet do 5 dni przed przy 26dniowych cyklach, okazało się że endometrium mam za cienkie i dostałam duphaston 2x1 zaraz po owu i w tym cyklu zaszlam. Co polecacie na poprawienie grubości endometrium?

reklama
Przykro mi, że ciebie to spotkało.
Hejka. Witam się ponownie. 2gie łyżeczkowanie miałam 16.05 znowu zarodek przestał się rozwijać w 6tc, beta mi jeszcze rosła :(. Zapisałam się chyba do dobrego lekarza w Krakowie (Sylwia Koryga-Wszołek) ale termin dopiero na połowę lipca. Chciałabym porobić jakieś badania żeby iść już z czymś. Zapisałam się do diabetologa po skierowanie na krzywą insulinową (na glukozową mam skierowanie bo miałam cukier na czczo 93 zaraz przed tym jak wyszło że zarodek się nie rozwija). Umówiłam się też do endokrynologa zeby mi zleciła cały pakiet tarczycowy. Coś jeszcze warto badać? Mamy z mężem 2kę dzieci 8 i 3 lata, nie za bardzo wiem co się "popsuło", mam 36 lat i BMI 28 (jedyna rzecz inna od udanych 2ch ciąż- wtedy BMI było w normie).
Zrob pakiet na trombofilie

Do góry