Bo to surowe ryby, zawierają rtęć i inne dziwne rzeczy. Tak samo jak surowego mięsa nie można, jajek surowych, serów pleśniowych etc
Czemu nie można sushi?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czemu nie można sushi?
Witam. Jestem po 2 ciążach biochemicznych, 1 ciąży donoszonej do 37tc, prawie całej leżącej, na duphastonie i luteinie. 1 biochemiczna przed staraniem o synka potem ta "zdrowa ciąża" i po porodzie znowu jedna biochemiczna. Zrobiłam badania i te mutacje. Jakie macie zalecenia przy nich jeśli chodzi o życie codzienne i głównie wiadomo starania i czas ciąży?
To mnie na razie uczy wytrwałości, bo mdłości mnie wykańczają.Też tak mówiłam
To prawda starania uczą cierpliwości ale i sama ciąża też . Ja siedzę jak na szpilkach i odliczam do wizyty, dni ciągną się okrutnie.
Dopiero będę się umawiać do swojego lekarza( niestety ma odległe terminy, dopiero na lipiec, a dziś w rejestracji usłyszałam, że nie ma jeszcze grafiku). Nie robiłam jeszcze APS.A Twój lekarz chce Ci dać acard i heparynę w ciąży? Progesteron? Coś Ci wyszło w diagnostyce z tych badań na APS? Przy mthfr warto oznaczyć homocysteinę, kwas foliowy i b12. Ale przyczyna może być gdzieś indziej... Miałaś pessar w I ciaży - ureaplazma, chlamydia wykluczone? Moje ustalenia są takie, że przy PAI-1 są problemy ze znikaniem krwiaków, wiec najlepiej, żeby one w ogóle nie powstały (ale nie wydaje mi się, żeby kobieta miała na to jakiś wpływ poza normalnym wystrzeganiem się dźwigania itp.)
@Piernik98 Szczerze mówiąc, ja nie wierzę, żeby 3 biochemy były spowodowane pai czy mthfr. Nie masz niedomogi lutealnej? Mąż badał nasienie? Kariotypy?
Można z pieczoną rybką, albo w tempurze.Czemu nie można sushi?
Przynajmniej masz jakies objawy bo ja żadnych ...To mnie na razie uczy wytrwałości, bo mdłości mnie wykańczają.
Jeszcze kilka dni temu nie miałam żadnych objawów, teraz jestem 6+4 i czuje je coraz mocniej Jedyne co jestem w stanie w siebie wcisnąć to bułka z masłem i to na raty. Jeszcze się przeziębiłam i mam gorączkęPrzynajmniej masz jakies objawy bo ja żadnych ...
Czy w Pregnie Start jest metylowany kwas foliowy? Wcześniej przez rok czasu brałam Folik, jednak od 2 tygodni przerzuciłam się na Pregnę. Zdecydować się na jakiś osobny lek czy skład jest oki?W ciąży koniecznie heparyna i acard, a na mthfr jeszcze metylowany kwas foliowy i b12
W pregnie są oba kwasy. Ja też biorę i jeszcze mam dodatkowo metylowany.Czy w Pregnie Start jest metylowany kwas foliowy? Wcześniej przez rok czasu brałam Folik, jednak od 2 tygodni przerzuciłam się na Pregnę. Zdecydować się na jakiś osobny lek czy skład jest oki?
Bo nie powinno się jeść surowej ryby, a nawet jeśli zamówiłabym z pieczona ryba to wyobraźnia mi pracuje ze mogą kroić tym samym nożem albo na tej samej desce co surowa rybęCzemu nie można sushi?