reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć, dziewczyny, dostałam wynik na trombofilię, możecie zerknąć i dać znać czy któraś tak miała i co dalej? Ginekolog to ogarnie czy trzeba szukać jakiegoś specjalisty?
Dziękuję z góry 😘
Z tego wychodzi, że nie masz trombofili, nie wiem jak z tym Pai ale przy mthr powinnaś zbadać homocysteine i kwas foliowy oraz wit b12 i brać metylowany kwas foliowy.
Gin powinien ogarnąć

reklama
pierwszy wynik jest.. szukać już lekarza czy może ginekolog i endykrynolog wystarcza?

Załączniki

• 0D1DC694-9595-46F7-ADAC-FA85498A68B5.jpeg
    0D1DC694-9595-46F7-ADAC-FA85498A68B5.jpeg
    195,5 KB · Wyświetleń: 92
Wiecie co? Naszła mnie taka myśl, ze co będzie to będzie na prawdę, każda opcja jest dobra. Jeśli za te dwa tyg wyjdzie, ze jestem w ciąży to oczywiście radość przeogromna, a jeśli nie to zrobię to czego nie można w ciąży zjem sushi, wypije alkohol, poćwiczę mocniej i tez będzie fajnie :) staranie się o ciąże bardzo uczy cierpliwości :)

Wiecie co? Naszła mnie taka myśl, ze co będzie to będzie na prawdę, każda opcja jest dobra. Jeśli za te dwa tyg wyjdzie, ze jestem w ciąży to oczywiście radość przeogromna, a jeśli nie to zrobię to czego nie można w ciąży zjem sushi, wypije alkohol, poćwiczę mocniej i tez będzie fajnie :) staranie się o ciąże bardzo uczy cierpliwości :)
Też tak mówiłam 😂
To prawda starania uczą cierpliwości ale i sama ciąża też . Ja siedzę jak na szpilkach i odliczam do wizyty, dni ciągną się okrutnie.

Hej dziewczyny,
Właśnie przyszedł mi wynik na trombolifię, widziałam, że dwie koleżanki wyżej też wrzuciły swoje, mi wyszedł dodatkowo Czynnik II. Co to oznacza? 6 maja idę na kontrolę do ginekologa w celu sprawdzenia czy po zabiegu wszystko ok. Zrobić jeszcze dodatkowe badania np. kwas foliowy?

Załączniki

• Screenshot_20210428_130516.jpg
    Screenshot_20210428_130516.jpg
    152,1 KB · Wyświetleń: 60
reklama
Do góry