reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Edyta835 Mam identyczne mutacje jak Ty i 3 dzieci bez leków. Ale ostatnia ciąża już pod kontrolą hematologa pod względem krzepliwości (miałam krwiak w macicy). U mnie na Femibionie/Prenatalu homocysteina, B12 i kwas foliowy są dobre.

@developerka A na zespół antyfosfolipidowy robiłaś badania? Trzeba byłoby się skonsultować z hematologiem, czy nie powinnaś zrobić z krwi aktywności czynnika krzepnięcia II (masz mutację, ale nie wiadomo, czy ona działa na Twoją niekorzyść, czy jakoś organizm sobie radzi), być może też inne czynniki - a to już dość droga impreza. Link do: Czynnik krzepnięcia II, aktywność

Ostatnia edycja:
reklama
@Edyta835 Mam identyczne mutacje jak Ty i 3 dzieci bez leków. Ale ostatnia ciąża już pod kontrolą hematologa pod względem krzepliwości (miałam krwiak w macicy). U mnie na Femibionie/Prenatalu homocysteina, B12 i kwas foliowy są dobre.

@developerka A na zespół antyfosfolipidowy robiłaś badania? Trzeba byłoby się skonsultować z hematologiem, czy nie powinnaś zrobić z krwi aktywności czynnika krzepnięcia II (masz mutację, ale nie wiadomo, czy ona działa na Twoją niekorzyść, czy jakoś organizm sobie radzi), być może też inne czynniki - a to już dość droga impreza. Link do: Czynnik krzepnięcia II, aktywność
Ja też mam jedno dziecko, zero problemów z zajściem. Teraz z racji wieku( uważam, że dla mnie to ostatni dzwonek, tak czuję) chcemy powiększyć rodzinę, a tu już dwa poronienia.
Przy pierwszym poronieniu też miałam krwiaka.

Hej dziewczyny, czy któraś z Was po Encortonie miała wyższa prolaktyne?
Nigdy nie miałam z nią problemu. 31.03 (6dc) wynik 13, a dziś w 7dc 24,3.

Też tak mówiłam 😂
To prawda starania uczą cierpliwości ale i sama ciąża też . Ja siedzę jak na szpilkach i odliczam do wizyty, dni ciągną się okrutnie.
Niby uczą ale u mnie z ta cierpliwością podczas starań słabo 🧐😜 i zmieniłam już podejście, zajęłam się regularnymi umiarkowanymi ćwiczeniami zeby tak nie myśleć i umówiłam sie na maj do gina specjalisty z innego miasta zeby miec wewnętrzny spokój a wraz mi się to wszystko ciągnie w czasie 😕 a niby mówią ze po poronieniu ciut łatwiej zachodzić, chyba nie w moim przypadku 😜

Witam. Jestem po 2 ciążach biochemicznych, 1 ciąży donoszonej do 37tc, prawie całej leżącej, na duphastonie i luteinie. 1 biochemiczna przed staraniem o synka potem ta "zdrowa ciąża" i po porodzie znowu jedna biochemiczna. Zrobiłam badania i te mutacje. Jakie macie zalecenia przy nich jeśli chodzi o życie codzienne i głównie wiadomo starania i czas ciąży?

Załączniki

• Screenshot_20210428-123320_Drive.jpg
    Screenshot_20210428-123320_Drive.jpg
    70,3 KB · Wyświetleń: 75
Ja też mam jedno dziecko, zero problemów z zajściem. Teraz z racji wieku( uważam, że dla mnie to ostatni dzwonek, tak czuję) chcemy powiększyć rodzinę, a tu już dwa poronienia.
Przy pierwszym poronieniu też miałam krwiaka.
A Twój lekarz chce Ci dać acard i heparynę w ciąży? Progesteron? Coś Ci wyszło w diagnostyce z tych badań na APS? Przy mthfr warto oznaczyć homocysteinę, kwas foliowy i b12. Ale przyczyna może być gdzieś indziej... Miałaś pessar w I ciaży - ureaplazma, chlamydia wykluczone? Moje ustalenia są takie, że przy PAI-1 są problemy ze znikaniem krwiaków, wiec najlepiej, żeby one w ogóle nie powstały (ale nie wydaje mi się, żeby kobieta miała na to jakiś wpływ poza normalnym wystrzeganiem się dźwigania itp.)

@Piernik98 Szczerze mówiąc, ja nie wierzę, żeby 3 biochemy były spowodowane pai czy mthfr. Nie masz niedomogi lutealnej? Mąż badał nasienie? Kariotypy?

Ostatnia edycja:
Wiecie co? Naszła mnie taka myśl, ze co będzie to będzie na prawdę, każda opcja jest dobra. Jeśli za te dwa tyg wyjdzie, ze jestem w ciąży to oczywiście radość przeogromna, a jeśli nie to zrobię to czego nie można w ciąży zjem sushi, wypije alkohol, poćwiczę mocniej i tez będzie fajnie :) staranie się o ciąże bardzo uczy cierpliwości :)
Czemu nie można sushi?

reklama
Do góry