reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

To jest takie gadanie jak moja koleżanka całą ciążę paliła i jej syn jest zdrowy, więc można palić papierosy. To, że akurat nie trafiła na pasożyta, nie znaczy że nie ma takiej możliwości, to po prostu szczęście.
Ale z pieczona ryba można jeść sushi ;) wiec to zupełnie inaczej niż z paleniem papierosow

reklama
w temacie szkodliwości różnych czynników to mój lekarz, który jest naprawdę super i ma ogrom wiedzy po potwierdzeniu ciąży zakazał mi robienia hybrydy gdy zauważył ze mam, bo stwierdził ze nie ma żadnych badań dotyczacych ich nieszkodliwości :)

Ja się zapisałam jednak i będę się szczepić ;)
A ja się bije z myślami ale chyba teraz odpuszczę, może za rok. Jeśli do tej pory mnie nie złapało, a mam bezpośredni kontakt z wieloma ludźmi to albo już to przeszlam albo złego diabli nie biorą 😁 czy jest sens wpuszczać do organizmu coś co nie wiadomo co zawiera ?

To jest takie gadanie jak moja koleżanka całą ciążę paliła i jej syn jest zdrowy, więc można palić papierosy. To, że akurat nie trafiła na pasożyta, nie znaczy że nie ma takiej możliwości, to po prostu szczęście.
No ale jeżeli była obróbka termiczna ryby to jak miałaby złapać pasożyta? Zamawiam z najlepszej susharni w mieście, w której pracował mój znajomy więc zaufam, że będzie wszystko ok. Bede zamawiać tylko pieczone rybki, ale to w przyszłości bo teraz zostanę przy bułce z masłem😣

w temacie szkodliwości różnych czynników to mój lekarz, który jest naprawdę super i ma ogrom wiedzy po potwierdzeniu ciąży zakazał mi robienia hybrydy gdy zauważył ze mam, bo stwierdził ze nie ma żadnych badań dotyczacych ich nieszkodliwości :)
O nie ... A ja właśnie się zapisałam bo przekopalam Internet i wszędzie było napisane że można . A robie od lat

A ja się bije z myślami ale chyba teraz odpuszczę, może za rok. Jeśli do tej pory mnie nie złapało, a mam bezpośredni kontakt z wieloma ludźmi to albo już to przeszlam albo złego diabli nie biorą 😁 czy jest sens wpuszczać do organizmu coś co nie wiadomo co zawiera ?
Sa pewne rekomendacje, w sumie to tak naprawdę dużo rzeczy wpuszczamy do organizmu i nie wiemy co zawierają. Suplementy diety nie są za bardzo badane, a domyślam się, ze je bierzesz ;) nie jestem za tworzeniem teorii spiskowych, mamy jednak pandemie i warto coś robić w tym kierunku, żeby nie było tragedii tak jak w Indiach. Każdy ma prawo samemu rozważyć co jest dla niego dobre.

To jest świadome szkodzenie dziecku na zdrowiu, urodziło się zdrowe tylko pogratulować. Nie będę się wypowiadać co do pijących i palących w ciąży bo poleca przekleństwa. A co do jedzenia to niedługo nic nie będzie można w ciąży jak się będzie miało takie myślenie. Kawy nie bo kofeina, mięsa smażonego też najlepiej nie jeść bo co jak źle wysmażone będzie i surowe? Na mieście też najlepiej nie jadac bo co jak dadzą nam z nieświeżych produktów? Nie popadajmy w paranoje

No i znowu co lekarz to inna opinia, mój pozwolił i na hybrydę i kolor na włosy...

reklama
No i znowu co lekarz to inna opinia, mój pozwolił i na hybrydę i kolor na włosy...
Ale że co hybrydy nie można? Ja kiedyś robiłam kurs paznokci hybrydowych i ciąża nie była przeciwskazaniem, akurat byłam w ciąży jak go robiłam i specjalnie pytałam. Co do farbowania włosów niby odradzają w pierwszym trymestrze( ale ogólnie odradzają wszystko w pierwszym trymestrze, radzą to przełożyć wszystko na drugi trymestr). Teraz jak leżałam na ginekologii po poronieniu to dużo rozmawiałam z położnymi i mówiły że cała ciążę farbowały włosy a jedna nawet mówiła że trwała robiła co miesiąc

Do góry