Paueczka91
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej mieliście może bóle krzyża pod koniec 1 trymestru?? Mam takie bóle od początku ciąży w sumie ale nie codziennie i nie wiem co to może być.. na usg tydzień temu było ok wszystko
No mogło być za szybko jak masz cykle 31 dniowe. A testy najlepiej robić przez kilka dni plus mierzyć temperaturę cały cykl. co do kłucia w jajniku, mnie raz kłuje raz nie kłuje. W tym cyklu co zaszłam w ogóle nie klulo. Także nic straconego. Dużo tu dziewczyn jest co już cykl spisało na straty... A tu ciążaByłam na wizycie w 11dc nie u swojego lekarza bo terminów nie było i lekarka stwierdziła że w prawym jajniku są jakieś 4 pęcherzyki ale raczej żaden się nie szykuje... Wydaje mi się że mogło być za szybko bo cykle mam ok 31dni a ostatni aż ponad 40 więc może za szybko żeby rosły. Wczoraj z ciekawości zrobiłam test owu i jakąś cienka druga kreska była ale ledwo widoczna. Nie nastawiam się że będzie, wolę się później zdziwić niż teraz nakręcać. Jutro mam wizytę u mojego gina i zobaczę co mi powie. Ale przez kilka dni mnie jajnik kłuł.
A na co bierzesz duphaston?Musze jeszcze podpytać Was o owulację za dużo myślę ale ... Tak jak pisałam ,byłam wczoraj u jakiegoś przypadkowego lekarza na USG tylko po to żeby sprawdził czy była już owu ponieważ mam brać duphaston po owulacji .
No i ten lekarz wyjątkowo niepewnie mówił o tej owulacji oraz że jest ślad płynu w zatoce douglasa (moja gin do której chodzę na monitoring nigdy o tym nie mówiła ), ten nie wspomniał nic o ciałku żółtym.
Czy to może oznaczać że jestem świeżo po owulacji ponieważ jest ten płyn i nie ma jeszcze ciałka żółtego? Nie wiem czy go nie ma czy o tym nie wspomniał.
To był mój 20dc, ostatnia owu miałam chyba 17dc ale to jest różnie bo po poronieniach nie mam już tak regularnych cykli.
Ja miałam kiedyś płyn w tej zatoce i ginekolog mówił, że może tak być po owulacji krótko.@KatJak U mnie gin zawsze mówił. że w zatoce douglasa nie powinno być płynu. Ja bym to chyba skonsultowała. Z tego co w necie piszą, to jego niewielka ilość może być w czasie owulacji, ale u mnie nigdy tak nie było.
@roki_1991 już wszystko ładnie wytłumaczyła, zrób jak najszybciej te badaniaCześć
Aktualnie mam 38 lat, pierwsza ciąża w wieku 34, od 32 skracanie szyjki, pessar, syn urodzony w terminie.
W zeszłym roku sierpień, poronienie w 10 tc, ciąża zatrzymała się na 6tc, bez łyżeczkowania. Dodatkowo wykryty krwiak( przy pierwszym USG w 6tc).
Tydzień temu 6 tc poronienie samoistne.
Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej, muszę sprawdzić tsh- choć leczę się na niedoczynność tarczycy to może przyczyna leży w źle dostosowanej dawce, TSH po ostatnim poronieniu 2.6.
Dodatkowo po 12 tyg. Do zrobienia trombofilia wrodzona, przeciwciała dla kardiolipiny igg/ igm- i tu moje pytanie, szczerze zapomniałam o to zapytać lekarza, dlaczego dopiero po 12 tyg.? Na stronie testydna.pl jest informacja, że można zrobić odrazu po poronieniu. Robiliście te badania? Czy też czekaliście tyle czasu?
Mój gin jak widzi płyn w zatoce douglasa to mowi, że jestem po owu@KatJak U mnie gin zawsze mówił. że w zatoce douglasa nie powinno być płynu. Ja bym to chyba skonsultowała. Z tego co w necie piszą, to jego niewielka ilość może być w czasie owulacji, ale u mnie nigdy tak nie było.