reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Właśnie wyszłam z gabinetu lekarza, heparyna przepisana. Oczywiście na USG jeszcze nic nie widać, ale co najlepsze lekarz powiedział, że miałam podwójną owulacje, pękniete dwa pęcherzyki, także @Magda_krk piątka, może razem będziemy bawić zdrowe bliźnięta 😁👌
Jeeej gratulacje 😍 dajesz nadzieję dziewczyno ❤️ aż mi serducho zabiło mocniej.

reklama
Hej
Jak tam u was?
@Magda_krk o której wizyta?
@Zagadka19 masz wynik?

Dziewczyny czy myślicie, że heparyna od pozytywnego testu to za późno?
Wszystko zależy od tego co masz zdiagnozowane. W wielu przypadkach heparyna od testu wystarcza. Ale są przypadki ze trzeba brać od owulacji

Zobacz załącznik 1259390Ja to mam jakieś dziwne te wyniki...
Czemu dziwne? Masz po prostu inne jednostki dla ddimerow ;) wszystko tu jest okej

Ile kosztują te D-dimery?
Zależy od labu - kolo 40-50zl

Dziewczyny, czy macie jakieś doświadczenia z intralipid? Do tej pory miałam jedno poronienie, ale moja ginekolog stwierdziła, że warto mi to podać. Czytałam w Internecie, że to czasem pomaga przy poronieniach nawykowych. Czy są po tym jakieś skutki uboczne? Czy to pomoże donosic ciąże?
Tu w temacie mocno siedzi @Charlotte21 :) moze sie odezwie
Dziewczyny po dwóch telefonach doczekałam się pierwszego wyniku, chyba nie ma tragedii?Zobacz załącznik 1259575
Piękna homocysteina ;)

Mam mutacje genetyczne, które mogą zaburzać krzepliwość krwi, dlatego też hematolog zalecił mi acard i heparyne od pozytywnego testu
Ja nie zdążyłam zrobić testu dna na mutacje i zastanawiam się czy szybko nie zrobić. Coraz bardziej boję się stracić tę ciążę. Dzisiaj miałam w pracy lekką panikę, przestało mnie boleć podbrzusze i jajnik. Nic kompletnie nie czułam przez kilka godzin, aż się wystraszyłam, że objawy ciąży mijają i już będzie po wszystkim, więc poleciałam do łazienki pomacać się po piersiach czy dalej mnie bolą 🙈🙈🙈 Zwariuję, na zmianę się cieszę i boję. Teraz już myślę o tym, że się załamię jak zrobię jutro betę i będzie zły przyrost, aż boję się w ogóle robić to badanie. Wiem, że się sama negatywnie nakręcam ale nie mogę tego kontrolować po prostu strach jest silniejszy. Już dopuściłam do siebie myśli i marzenia, że tym razem może się udać i nie chce tego stracić.

Oj mi też 😁 nie spodziewałam się, że tak szybko się uda, mam nadzieje tylko że nie będzie zadnych rozczarowań.
I mam nadzieję też, że Wam wszystkim uda się tak samo szybko jak nam 😊
W którym cyklu po poronieniu się udało? Marzę o bliźniakach ❤️ wam życzę dużo zdrówka i żeby wszytko zakończyło się szczęśliwie 😍

Ja nie zdążyłam zrobić testu dna na mutacje i zastanawiam się czy szybko nie zrobić. Coraz bardziej boję się stracić tę ciążę. Dzisiaj miałam w pracy lekką panikę, przestało mnie boleć podbrzusze i jajnik. Nic kompletnie nie czułam przez kilka godzin, aż się wystraszyłam, że objawy ciąży mijają i już będzie po wszystkim, więc poleciałam do łazienki pomacać się po piersiach czy dalej mnie bolą 🙈🙈🙈 Zwariuję, na zmianę się cieszę i boję. Teraz już myślę o tym, że się załamie jak zrobię jutro betę i będzie zły przyrost, aż boję się w ogóle robić to badanie. Wiem, że się sama negatywnie nakręcam ale nie mogę tego kontrolować po prostu strach jest silniejszy. Już dopuściłam do siebie myśli i marzenia, że tym razem może się udać i nie chce tego stracić.
Świetnie Cie rozumiem, mnie piersi nie bolą wcale i też boje się, że to może być jakiś zły zwiastun bo przy pierwszej ciąży bolaly okropnie. Jak mnie boli podbrzusze to myśle, że może to źle, jak nie boli, to sie zastanawiam czemu nie boli 🙄
Ale to zrozumieć możemy tylko my- kobiety po takich stratach i przeżyciach. Pewnie będzemy tak panikować cały czas, ale będziemy się tu wspierać nawzajem 😊

Świetnie Cie rozumiem, mnie piersi nie bolą wcale i też boje się, że to może być jakiś zły zwiastun bo przy pierwszej ciąży bolaly okropnie. Jak mnie boli podbrzusze to myśle, że może to źle, jak nie boli, to sie zastanawiam czemu nie boli 🙄
Ale to zrozumieć możemy tylko my- kobiety po takich stratach i przeżyciach. Pewnie będzemy tak panikować cały czas, ale będziemy się tu wspierać nawzajem 😊
Miałaś podwójną owulację jak lekarz to zobaczył

reklama
Do góry