reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

10lutego poronilam. Mieliśmy cykl przerwy. Właśnie poszłam do Rossmanna i nakupilam dużo testów, jeśli teraz nic z tego nie wyjdzie to przydadzą się na kolejne miesiące starań🙂 Taka sama bladziutka kreska wyszła mi na teście paskowym ale ciężko mi go sfotografować tak, żeby wyszło ostre zdjęcie bo malutki ten teścik. Miałam iść dzisiaj na piwko, a jutro na pożegnalnego drinka z koleżankami z pracy dlatego z ciekawości zrobiłam testy. Jesli w weekend też coś będzie widać to w pon pójdę na betę bo i tak chciałam zbadać homocysteinę i progesteron. Ale nie będę się nakręcać, może to być błąd testów albo będzie biochemiczna. Chociaż nie powiem marzą mi się bliźniaki 😄
Ale czekaj bo coś nie pogubiłam 😂 byłaś teraz u gina i mówił że są dwa pęcherzyki ? Wyglada na to że chyba nie pęknięte, więc skąd ten pozytywny test jak nie było owu?

reklama
Hej kobietki, chciałam się z Wami przywitać :) jestem nowa na tym wątku. Może przybliżę Wam trochę moją historię. Pierwsza ciąża, niestety tydzień temu dowiedziałam się, że w 9 tygodniu serduszko przestało bić, wczoraj miałam zabieg łyżeczkowania, także to świeża sprawa. Chciałabym się Was doradzić, ponieważ mimo tej smutnej sytuacji chcemy z mężem spróbować drugi raz, jeśli tylko dostaniemy zielone światło od mojego ginekologa. Może takie pytania już były na tym wątku, ale musiałabym go przeczytać od a do z, a stron jest mnóstwo, dlatego liczę na Waszą pomoc ❤️ chciałabym wykonać za jakiś czas badania, aby w razie kolejnej ciąży zapobiegać. W pierwszej kolejności myślałam o trombofilii wrodzonej i zespole antyfosfolipidowym. Zastanawiam się też nad cytomegalią, toxo, różyczką itp. Chciałam zapytać jakie badania sprawdziły się u Was i na co zwrócić uwagę. Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi, ściskam 😘
Hej :)
Możesz zrobić w/w ale też pakiet tarczycowy. Badań jest cała masa, zależy jak daleko chcesz iść z diagnoza.
Ja robiłam trombofilie, zespół antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia, homocysteine, cytokiny. Moim zdaniem to już takie specjalistyczne dość badania. Dużo dziewczyn robi ten komórki NK.
Ale można też zrobić kariotypy Twoje i męża. No badań jest cała masa...

Uaktualnienie, test z Rossmanna. Coś jest na rzeczy.
20210409_170140.jpg

Hej kobietki, chciałam się z Wami przywitać :) jestem nowa na tym wątku. Może przybliżę Wam trochę moją historię. Pierwsza ciąża, niestety tydzień temu dowiedziałam się, że w 9 tygodniu serduszko przestało bić, wczoraj miałam zabieg łyżeczkowania, także to świeża sprawa. Chciałabym się Was doradzić, ponieważ mimo tej smutnej sytuacji chcemy z mężem spróbować drugi raz, jeśli tylko dostaniemy zielone światło od mojego ginekologa. Może takie pytania już były na tym wątku, ale musiałabym go przeczytać od a do z, a stron jest mnóstwo, dlatego liczę na Waszą pomoc ❤️ chciałabym wykonać za jakiś czas badania, aby w razie kolejnej ciąży zapobiegać. W pierwszej kolejności myślałam o trombofilii wrodzonej i zespole antyfosfolipidowym. Zastanawiam się też nad cytomegalią, toxo, różyczką itp. Chciałam zapytać jakie badania sprawdziły się u Was i na co zwrócić uwagę. Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi, ściskam 😘
Badań jest cała masa. To twoje pierwsze poronienie? Ja robiłam po poronieniu tylko podstawowa morfologię, mocz, posiew moczu, TSH...i byłam na kontroli u gina. Tylko u mnie ewidentnie przyczyną poronienia był stan zapalny organizmu po wycięciu wyrostka w ciąży. Także ja żadnych specjalistycznych badań nie robiłam. Jeden gin powie żeby nie robić badań inny zleci ich całą masę... Toxo, cytomegalie i różyczkę zrób na pewno
10lutego poronilam. Mieliśmy cykl przerwy. Właśnie poszłam do Rossmanna i nakupilam dużo testów, jeśli teraz nic z tego nie wyjdzie to przydadzą się na kolejne miesiące starań🙂 Taka sama bladziutka kreska wyszła mi na teście paskowym ale ciężko mi go sfotografować tak, żeby wyszło ostre zdjęcie bo malutki ten teścik. Miałam iść dzisiaj na piwko, a jutro na pożegnalnego drinka z koleżankami z pracy dlatego z ciekawości zrobiłam testy. Jesli w weekend też coś będzie widać to w pon pójdę na betę bo i tak chciałam zbadać homocysteinę i progesteron. Ale nie będę się nakręcać, może to być błąd testów albo będzie biochemiczna. Chociaż nie powiem marzą mi się bliźniaki 😄
Jasne jasne błąd testów, wkręcaj sobie dalej 🙊 😁 pewnie już tam bliźniaki rosną , czego z całego serca ci życzę 😊

Wow! Test robiony teraz? Który to dzień cyklu i iludniowe masz zazwyczaj?
Tak dosłownie przed chwilą! Poszłam po więcej testów do rosmanna. Jestem teraz w 26dc, zazwyczaj miałam 31dni, ale po poronieniu wydłużył się do 34. Boli mnie bardzo ten lewy jajnik, jak wtedy gdy byłam w trakcie poronienia i miałam torbiel. Dlatego poszłam na usg sprawdzić czy znowu cysty nie mam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tak dosłownie przed chwilą! Poszłam więcej testów do rosmanna. Jestem teraz w 26dc, zazwyczaj miałam 31dni, ale po poronieniu wydłużył się do 34. Boli mnie bardzo ten lewy jajnik, jak wtedy gdy byłam w trakcie poronienia i miałam torbiel. Dlatego poszłam na usg sprawdzić czy znowu cysty nie mam.
O jaaa no to mam nadzieje na podwójny happy end u Ciebie :D

reklama
Do góry