reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

10lutego poronilam. Mieliśmy cykl przerwy. Właśnie poszłam do Rossmanna i nakupilam dużo testów, jeśli teraz nic z tego nie wyjdzie to przydadzą się na kolejne miesiące starań🙂 Taka sama bladziutka kreska wyszła mi na teście paskowym ale ciężko mi go sfotografować tak, żeby wyszło ostre zdjęcie bo malutki ten teścik. Miałam iść dzisiaj na piwko, a jutro na pożegnalnego drinka z koleżankami z pracy dlatego z ciekawości zrobiłam testy. Jesli w weekend też coś będzie widać to w pon pójdę na betę bo i tak chciałam zbadać homocysteinę i progesteron. Ale nie będę się nakręcać, może to być błąd testów albo będzie biochemiczna. Chociaż nie powiem marzą mi się bliźniaki 😄
Ale czekaj bo coś nie pogubiłam 😂 byłaś teraz u gina i mówił że są dwa pęcherzyki ? Wyglada na to że chyba nie pęknięte, więc skąd ten pozytywny test jak nie było owu?

reklama
Hej kobietki, chciałam się z Wami przywitać :) jestem nowa na tym wątku. Może przybliżę Wam trochę moją historię. Pierwsza ciąża, niestety tydzień temu dowiedziałam się, że w 9 tygodniu serduszko przestało bić, wczoraj miałam zabieg łyżeczkowania, także to świeża sprawa. Chciałabym się Was doradzić, ponieważ mimo tej smutnej sytuacji chcemy z mężem spróbować drugi raz, jeśli tylko dostaniemy zielone światło od mojego ginekologa. Może takie pytania już były na tym wątku, ale musiałabym go przeczytać od a do z, a stron jest mnóstwo, dlatego liczę na Waszą pomoc ❤️ chciałabym wykonać za jakiś czas badania, aby w razie kolejnej ciąży zapobiegać. W pierwszej kolejności myślałam o trombofilii wrodzonej i zespole antyfosfolipidowym. Zastanawiam się też nad cytomegalią, toxo, różyczką itp. Chciałam zapytać jakie badania sprawdziły się u Was i na co zwrócić uwagę. Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi, ściskam 😘
Hej :)
Możesz zrobić w/w ale też pakiet tarczycowy. Badań jest cała masa, zależy jak daleko chcesz iść z diagnoza.
Ja robiłam trombofilie, zespół antyfosfolipidowy, antykoagulant tocznia, homocysteine, cytokiny. Moim zdaniem to już takie specjalistyczne dość badania. Dużo dziewczyn robi ten komórki NK.
Ale można też zrobić kariotypy Twoje i męża. No badań jest cała masa...

Uaktualnienie, test z Rossmanna. Coś jest na rzeczy.
20210409_170140.jpg

Hej kobietki, chciałam się z Wami przywitać :) jestem nowa na tym wątku. Może przybliżę Wam trochę moją historię. Pierwsza ciąża, niestety tydzień temu dowiedziałam się, że w 9 tygodniu serduszko przestało bić, wczoraj miałam zabieg łyżeczkowania, także to świeża sprawa. Chciałabym się Was doradzić, ponieważ mimo tej smutnej sytuacji chcemy z mężem spróbować drugi raz, jeśli tylko dostaniemy zielone światło od mojego ginekologa. Może takie pytania już były na tym wątku, ale musiałabym go przeczytać od a do z, a stron jest mnóstwo, dlatego liczę na Waszą pomoc ❤️ chciałabym wykonać za jakiś czas badania, aby w razie kolejnej ciąży zapobiegać. W pierwszej kolejności myślałam o trombofilii wrodzonej i zespole antyfosfolipidowym. Zastanawiam się też nad cytomegalią, toxo, różyczką itp. Chciałam zapytać jakie badania sprawdziły się u Was i na co zwrócić uwagę. Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi, ściskam 😘
Badań jest cała masa. To twoje pierwsze poronienie? Ja robiłam po poronieniu tylko podstawowa morfologię, mocz, posiew moczu, TSH...i byłam na kontroli u gina. Tylko u mnie ewidentnie przyczyną poronienia był stan zapalny organizmu po wycięciu wyrostka w ciąży. Także ja żadnych specjalistycznych badań nie robiłam. Jeden gin powie żeby nie robić badań inny zleci ich całą masę... Toxo, cytomegalie i różyczkę zrób na pewno
10lutego poronilam. Mieliśmy cykl przerwy. Właśnie poszłam do Rossmanna i nakupilam dużo testów, jeśli teraz nic z tego nie wyjdzie to przydadzą się na kolejne miesiące starań🙂 Taka sama bladziutka kreska wyszła mi na teście paskowym ale ciężko mi go sfotografować tak, żeby wyszło ostre zdjęcie bo malutki ten teścik. Miałam iść dzisiaj na piwko, a jutro na pożegnalnego drinka z koleżankami z pracy dlatego z ciekawości zrobiłam testy. Jesli w weekend też coś będzie widać to w pon pójdę na betę bo i tak chciałam zbadać homocysteinę i progesteron. Ale nie będę się nakręcać, może to być błąd testów albo będzie biochemiczna. Chociaż nie powiem marzą mi się bliźniaki 😄
Jasne jasne błąd testów, wkręcaj sobie dalej 🙊 😁 pewnie już tam bliźniaki rosną , czego z całego serca ci życzę 😊

Wow! Test robiony teraz? Który to dzień cyklu i iludniowe masz zazwyczaj?
Tak dosłownie przed chwilą! Poszłam po więcej testów do rosmanna. Jestem teraz w 26dc, zazwyczaj miałam 31dni, ale po poronieniu wydłużył się do 34. Boli mnie bardzo ten lewy jajnik, jak wtedy gdy byłam w trakcie poronienia i miałam torbiel. Dlatego poszłam na usg sprawdzić czy znowu cysty nie mam.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tak dosłownie przed chwilą! Poszłam więcej testów do rosmanna. Jestem teraz w 26dc, zazwyczaj miałam 31dni, ale po poronieniu wydłużył się do 34. Boli mnie bardzo ten lewy jajnik, jak wtedy gdy byłam w trakcie poronienia i miałam torbiel. Dlatego poszłam na usg sprawdzić czy znowu cysty nie mam.
O jaaa no to mam nadzieje na podwójny happy end u Ciebie :D

reklama
Do góry