reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja chyba zwariuje[emoji23][emoji23] zrobiłam sobie test owu, druga kreska się pojawila ale jeszcze nie az tak ciemna jak ta kontrolna. W terminie planowanej owu nic się nie pojawiało. Zrobiłam też dwa testy ciążowe dwóch firm i wyszły cienie cienia ale to mogą być te kreski testowe. Jestem tydzień przed @. Oszaleć można [emoji2957] na zdjęciu cień cienia. Zobacz załącznik 1257867
Nie lubię tych testów, czasami na nich widać cienie.
Ja więcej ich nie kupię.
Za Ciebie trzymam kciuki, żeby to była ciąża.

reklama
Jeśli się nie uda to trudno, nie będę się poddawać 🙂🌞
To najważniejsze. Mi tydzień przed miesiączką tylko jedna wyszła. Wściekła wyrzuciłam test do kosza i czekałam na okres. Dopiero 2 dni po planowanym okresie się kapłam że już powinnam okres dostać. Zrobiłam test i były dwie takie jasne jak twoje i owoc tego ogląda bajki koło mnie 😁 a w drugiej ciąży która poroniłam stwierdziłam że szkoda mi testów ciążowych bo miałam tylko dwa i czekam na okres🤣 jak nie przyszedł zrobiłam dzień po spodziewanej miesieczce i też miałam słabe. Także jak u ciebie tydzień przed są kreski to dobrze świadczy 😌

Ja chyba zwariuje😂😂 zrobiłam sobie test owu, druga kreska się pojawila ale jeszcze nie az tak ciemna jak ta kontrolna. W terminie planowanej owu nic się nie pojawiało. Zrobiłam też dwa testy ciążowe dwóch firm i wyszły cienie cienia ale to mogą być te kreski testowe. Jestem tydzień przed @. Oszaleć można 🤪 na zdjęciu cień cienia. Zobacz załącznik 1257867
Ja również trzymam kciuki o zdrową ciąże, jak dla mnie całkiem ładna druga kreseczka 😊

Hej kobietki, chciałam się z Wami przywitać :) jestem nowa na tym wątku. Może przybliżę Wam trochę moją historię. Pierwsza ciąża, niestety tydzień temu dowiedziałam się, że w 9 tygodniu serduszko przestało bić, wczoraj miałam zabieg łyżeczkowania, także to świeża sprawa. Chciałabym się Was doradzić, ponieważ mimo tej smutnej sytuacji chcemy z mężem spróbować drugi raz, jeśli tylko dostaniemy zielone światło od mojego ginekologa. Może takie pytania już były na tym wątku, ale musiałabym go przeczytać od a do z, a stron jest mnóstwo, dlatego liczę na Waszą pomoc ❤️ chciałabym wykonać za jakiś czas badania, aby w razie kolejnej ciąży zapobiegać. W pierwszej kolejności myślałam o trombofilii wrodzonej i zespole antyfosfolipidowym. Zastanawiam się też nad cytomegalią, toxo, różyczką itp. Chciałam zapytać jakie badania sprawdziły się u Was i na co zwrócić uwagę. Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi, ściskam 😘

Wcale nie taki cień. Ile jesteś po poronieniu? Świeżo?
Ja chyba zwariuje[emoji23][emoji23] zrobiłam sobie test owu, druga kreska się pojawila ale jeszcze nie az tak ciemna jak ta kontrolna. W terminie planowanej owu nic się nie pojawiało. Zrobiłam też dwa testy ciążowe dwóch firm i wyszły cienie cienia ale to mogą być te kreski testowe. Jestem tydzień przed @. Oszaleć można [emoji2957] na zdjęciu cień cienia. Zobacz załącznik 1257867

Wcale nie taki cień. Ile jesteś po poronieniu? Świeżo?
10lutego poronilam. Mieliśmy cykl przerwy. Właśnie poszłam do Rossmanna i nakupilam dużo testów, jeśli teraz nic z tego nie wyjdzie to przydadzą się na kolejne miesiące starań🙂 Taka sama bladziutka kreska wyszła mi na teście paskowym ale ciężko mi go sfotografować tak, żeby wyszło ostre zdjęcie bo malutki ten teścik. Miałam iść dzisiaj na piwko, a jutro na pożegnalnego drinka z koleżankami z pracy dlatego z ciekawości zrobiłam testy. Jesli w weekend też coś będzie widać to w pon pójdę na betę bo i tak chciałam zbadać homocysteinę i progesteron. Ale nie będę się nakręcać, może to być błąd testów albo będzie biochemiczna. Chociaż nie powiem marzą mi się bliźniaki 😄

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Te mutacje to badanie genetyczne. Albo je masz albo nie, badań możesz zrobić kiedykolwiek, bo wyjdzie zawsze tak samo. To czy w ogóle uaktywnia się w ciąży to jest już zupełnie inna kwestia.

Zgadzam się zdecydowanie, w 100% :)
Co w ogóle u was?? :*
Ja się starzeje a dzieci rosną:) za 3 tyg. starszy ma komunie a mały nudzi się jak mops w domu. Biedne te dzieci.. ale trzeba patrzeć na całokształt zysków. Ja juz nie dzialam a chłopcy są najwspanialsi na świecie ♡ a tobie to juz niewiele zostało?

10lutego poronilam. Mieliśmy cykl przerwy. Właśnie poszłam do Rossmanna i nakupilam dużo testów, jeśli teraz nic z tego nie wyjdzie to przydadzą się na kolejne miesiące starań🙂 Taka sama bladziutka kreska wyszła mi na teście paskowym ale ciężko mi go sfotografować tak, żeby wyszło ostre zdjęcie bo malutki ten teścik. Miałam iść dzisiaj na piwko, a jutro na pożegnalnego drinka z koleżankami z pracy dlatego z ciekawości zrobiłam testy. Jesli w weekend też coś będzie widać to w pon pójdę na betę bo i tak chciałam zbadać homocysteinę i progesteron. Ale nie będę się nakręcać, może to być błąd testów albo będzie biochemiczna. Chociaż nie powiem marzą mi się bliźniaki 😄
Ja miałam tak ostatnio, ze chciałam się napić trochę i zrobiłam test i mi wyszedł pozytywny lekko, czyli delikatna kreska ;) mnie tez kusi, żeby zrobić test, ale wstrzymuje się. Dziś mam 37,9 temperaturę, nie wiem o co chodzi, ostatnio taka miałam jak byłam dzieckiem

Ja się starzeje a dzieci rosną:) za 3 tyg. starszy ma komunie a mały nudzi się jak mops w domu. Biedne te dzieci.. ale trzeba patrzeć na całokształt zysków. Ja juz nie dzialam a chłopcy są najwspanialsi na świecie ♡ a tobie to juz niewiele zostało?
Wow, leci ten czas :) no biedne te dzieci ze w takim czasach przyszło im funkcjonować... cieszę się że moja jest na tyle mała ze jej to nie dotyczy, a mam nadzieję że do przyszłego września sytuacja wroci do normy i wiki będzie mogła normalnie iść do przedszkola.
No mi zostało jeszcze 2.5 miesiąca, ale już bym chciała mieć synka przy sobie ❤ chociaż boję się jak to będzie ;)

reklama
Witaj u nas [emoji173]
Z badaniami wszystko zależy od wielu czynników. Od tego na ile głęboko chcesz iść z diagnozą i też jak finansowo jesteś gotowa zaszaleć.

To co w pierwszej kolejności często się robi to pakiet trombofilia (w tym mthfr, pai...) polecany ze strony test DNA.
Później już różnie- zespół antyfosfolipidowy, subpopulacja limfocytów w tym komórki NK, choroby zakaźne, wymaz z pochwy chlamydia/ureoplasma/mycoplasma, czasem bada się cytokiny.

Ja zrobiłam tromnofilie, zespół antyfosfolipodowy i subpopulację limfocytów i we wszystkich 3 miałam złe wyniki.

Hej kobietki, chciałam się z Wami przywitać :) jestem nowa na tym wątku. Może przybliżę Wam trochę moją historię. Pierwsza ciąża, niestety tydzień temu dowiedziałam się, że w 9 tygodniu serduszko przestało bić, wczoraj miałam zabieg łyżeczkowania, także to świeża sprawa. Chciałabym się Was doradzić, ponieważ mimo tej smutnej sytuacji chcemy z mężem spróbować drugi raz, jeśli tylko dostaniemy zielone światło od mojego ginekologa. Może takie pytania już były na tym wątku, ale musiałabym go przeczytać od a do z, a stron jest mnóstwo, dlatego liczę na Waszą pomoc [emoji173]️ chciałabym wykonać za jakiś czas badania, aby w razie kolejnej ciąży zapobiegać. W pierwszej kolejności myślałam o trombofilii wrodzonej i zespole antyfosfolipidowym. Zastanawiam się też nad cytomegalią, toxo, różyczką itp. Chciałam zapytać jakie badania sprawdziły się u Was i na co zwrócić uwagę. Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi, ściskam [emoji8]

Do góry