reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej.
W zeszłym msc przeżyłam ciążę biochemiczną. W tym według kalendarza miałam owulacje wyjątkowo wczesnie (11 dzień), objawy się zgadzają.

Dzis wyszła mi jasna druga kreska na teście ciążowym.

Czy powinnam póki co odpuścić ćwiczenia? Zazwyczaj przez godzinę dziennie biegam lub jeżdżę na rowerze, a teraz się trochę obawiam po tym co się stało w ubiegłym miesiącu. Czy to może mieć wpływ?
Ja bym odpuściła na parę dni biegi. Za parę dni powtórzysz test i zobaczysz jak się sprawy mają.
Zamiast biegania możesz wybrać spacer.

Hej.
W zeszłym msc przeżyłam ciążę biochemiczną. W tym według kalendarza miałam owulacje wyjątkowo wczesnie (11 dzień), objawy się zgadzają.

Czy powinnam póki co odpuścić ćwiczenia? Zazwyczaj przez godzinę dziennie biegam lub jeżdżę na rowerze, a teraz się trochę obawiam po tym co się stało w ubiegłym miesiącu. Czy to może mieć wpływ?
Poczekałabym z biegami, może coś lżejszego?

Hej.

Super, że znowu się udało 🤗 może joga? Ja zarzuciłam ćwiczenia fitness(pajace, podskoki, deski, ćwiczenia w podporze) wiem, że jeśli będę mogła to do tego wrócę. Teraz czekam na pierwszą wizytę u lekarza. Trzymam kciuki żeby u Ciebie i u mnie tym razem wszystko było ok.
Który jesteś dzień cyklu? Pozdrawiam 🙂

Hej.

A czy po poprzedniej ciąży beta spadala do zera ? Sprawdzałaś ?
Ja bym odpuściła biegi na rzecz np. spacerku :)

Mi nawet jogi zabroniła. Dopiero teraz od 4 miesiąca mam zielone światło. Do tej pory tylko spacery [emoji57]
Super, że znowu się udało [emoji847] może joga? Ja zarzuciłam ćwiczenia fitness(pajace, podskoki, deski, ćwiczenia w podporze) wiem, że jeśli będę mogła to do tego wrócę. Teraz czekam na pierwszą wizytę u lekarza. Trzymam kciuki żeby u Ciebie i u mnie tym razem wszystko było ok.
Który jesteś dzień cyklu? Pozdrawiam [emoji846]

Cześć dziewczyny,
Poroniłam i trzy tygodnie temu miałam zabieg łyżeczkowania. Plamiłam dwa tygodnie, a teraz od kilku dni pojawia się śluz. Boli mnie podbrzusze i ciągnie w pachwinie. Zmartwiło mnie to i poszłam na kontrole do lekarza. Według badania i USG wszystko jest w porządku. Lekarz widział nawet pęcherzyk. Powiedział że następna wizyta po drugiej miesiączce, bo po poronieniu mogą się zrobić torbiele.
Jak było u Was z bólem?
W szpitalu ginekolog powiedziała, że można się starać od razu po pierwszej miesiączce.

reklama
Cześć dziewczyny,
Poroniłam i trzy tygodnie temu miałam zabieg łyżeczkowania. Plamiłam dwa tygodnie, a teraz od kilku dni pojawia się śluz. Boli mnie podbrzusze i ciągnie w pachwinie. Zmartwiło mnie to i poszłam na kontrole do lekarza. Według badania i USG wszystko jest w porządku. Lekarz widział nawet pęcherzyk. Powiedział że następna wizyta po drugiej miesiączce, bo po poronieniu mogą się zrobić torbiele.
Jak było u Was z bólem?
W szpitalu ginekolog powiedziała, że można się starać od razu po pierwszej miesiączce.
Ja bólu nie miałam, krwawiłam ok 2 tyg i nie miałam torbieli ale ja nigdy nie miałam więc nie wiem czy u ciebie są tendencje

Do góry