reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Nie miałam żadnej infekcji albo o niej nie wiedziałam. Mi lekarz mówił żeby się nie przestraszyć bo 1 miesiączka będzie bardzo obfita. Nam też że zaleca się 3 miesiące ale ja czekam do 1 @ i wszystko w rękach Boga ❤️
A mówił skąd ten stan zapalny mógł być? No u mnie ewidentnie ten wyrostek i druga operacja...zapalenie pęcherza po cewniku. No wszystko chyba wtedy na mnie spadło. Ja miałam 2 dni obfitej miesiączki, dziś trzeci dzień i praktycznie nic nie leci. Ale dwa dni podpaska co godzinę zmieniana

Cześć dziewczyny! 🙂 Ja poroniłam swoją pierwszą ciąże w grudniu - w 8 tygodniu serduszko przestało bić. Miałam łyżeczkowanie. Miesiączki miałam dość dziwne - najpierw parę dni brązowego plamienia, a dopiero później krwawienie. Miałam wrażenie, że się "zepsułam". Nie czuje się jeszcze gotowa psychicznie na kolejna ciąże... Boje się, że znowu będzie to samo... A wczoraj rano zrobiłam test i wyszedł pozytywny... Byłam u lekarza i już widać pęcherzyk, podobno wszystko ok, chociaż martwi mnie lekkie brązowe plamienie... Byłam dzisiaj na badaniach, strasznie się boję, że znowu się nie uda. Boję się, że drugi raz tego nie przeżyje. 😭 Nie umiem się cieszyć, strach jest silniejszy. 😭
Brazowe plamienia przed miesiączka z tego co wiem świadczą o spadku proga, ja praktycznie zawsze mialam takie miesiączki, w dzien przed plamienie i później już normalna miesiączka.
Tak się cieszę, że Ci się udało 🙈 pielęgniarka w szpitalu jak byłam tez mowila ze w 3 cyklu po juz zaszła w ciążę, u mnie z moimi pcos to raczej niemożliwe beż stymulacji i będę zapewne zależna tylko od lekarza eh... także nie powiem, że wam zazdroszczę ciąż naturalnych i bez żadnych wspomagaczy, zastrzyków itp 🙈
Choć po cichu mam nadzieję, że mi moze tez sie uda 🤷🏼‍♀️
Dziwne przeczucie mam, że mam owulację juz 🤷🏼‍♀️ to dopiero 12 dni po zabiegu i niedawno przestałam krwawić a wydawało mi się że czuje wczoraj jajniki 🤔 a cykle mam b nieregularne, zazwyczaj kolo 40 dni, ostatnio nawet i dłużej
Nie martw się kochana, tez rozumiem twój strach, ale nie ma innej drogi do celu, trzymaj się tam dzielnie! :)

Hej.
W zeszłym msc przeżyłam ciążę biochemiczną. W tym według kalendarza miałam owulacje wyjątkowo wczesnie (11 dzień), objawy się zgadzają.

Dzis wyszła mi jasna druga kreska na teście ciążowym.

Czy powinnam póki co odpuścić ćwiczenia? Zazwyczaj przez godzinę dziennie biegam lub jeżdżę na rowerze, a teraz się trochę obawiam po tym co się stało w ubiegłym miesiącu. Czy to może mieć wpływ?

Hej.
W zeszłym msc przeżyłam ciążę biochemiczną. W tym według kalendarza miałam owulacje wyjątkowo wczesnie (11 dzień), objawy się zgadzają.

Dzis wyszła mi jasna druga kreska na teście ciążowym.

Czy powinnam póki co odpuścić ćwiczenia? Zazwyczaj przez godzinę dziennie biegam lub jeżdżę na rowerze, a teraz się trochę obawiam po tym co się stało w ubiegłym miesiącu. Czy to może mieć wpływ?
Ja słyszałam opinie że jeśli kobieta przed ciążą byla aktywna to może w ciąży kontynuować ta aktywność, oczywiście z głową. Ale to lekarz musi zdecydować czy nie ma zagrożenia

Ja słyszałam opinie że jeśli kobieta przed ciążą byla aktywna to może w ciąży kontynuować ta aktywność, oczywiście z głową. Ale to lekarz musi zdecydować czy nie ma zagrożenia
Na tym etapie nie ma jeszcze sensu isc do lekarza, tym bardziej że mieszkam w UK i tutaj do 12 tyg nie traktują tego jako ciąże 🙄

chodzi mi o to, czy w bardzo wczesnej ciąży może to zwiększyć ryzyko poronienia.

reklama
Dziewczynki Wam również życzę pełnych zdrowia, pokoju i niezwykłej radości Świat Wielkiej Nocy. A najbardziej zdrowej i żywej Kinder niespodzianki [emoji235][emoji212][emoji214][emoji212][emoji235]
IMG_20210403_144534885.jpeg

Do góry