reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Magda_krk To wygląda, że tutaj wszystko jest ok. LH/FSH powinien wynosić ok 1. Natomiast estradiol wydaje mi się za niski (nie wiem jakie normy ma lab, więc być może tylko mi się wydaje). A tarczycę też badałaś?
Tarczycę kilka razy badałam, wszystko jest ok. Prolaktyna też w normie. Normy estradiolu w diagnostyce wynoszą w fazie folikularnej od 12,4-233 pg/ml, może rzeczywiście mam za mało🙄

reklama
Pierwszy cykl po krwiawieniu spowodawnym poronieniem trwał 4dni dłużej niż zazwyczaj, po pierwszej normalnej @ zrobilam badania i zaczynam starania [emoji846][emoji3059]
No wlansie u mnie normalnie druga nie przyszła, więc chyba jeszcze cykl poczekam. Tymbardziej, że i tak w kwietniu mam immunologa i starać się jeszcze nie będę teraz.

Pierwszy cykl po krwiawieniu spowodawnym poronieniem trwał 4dni dłużej niż zazwyczaj, po pierwszej normalnej @ zrobilam badania i zaczynam starania 🙂🥰
Powiem Ci, ze gdy się staraliśmy, lekarz potwierdził mi owulacje, testy owulacyjne pokazały wynik pozytywny a mimo to nie zaszliśmy w ciąże, w kolejnym cyklu nie robiliśmy nic i zaszliśmy ;) proponuje mimo wszystko wyluzować, bo z tego co się naczytałam to u wielu par podobnie to wyglądało :)

Powiem Ci, ze gdy się staraliśmy, lekarz potwierdził mi owulacje, testy owulacyjne pokazały wynik pozytywny a mimo to nie zaszliśmy w ciąże, w kolejnym cyklu nie robiliśmy nic i zaszliśmy ;) proponuje mimo wszystko wyluzować, bo z tego co się naczytałam to u wielu par podobnie to wyglądało :)
Robię testy z ciekawości, żeby zobaczyć, która apka jest najbliżej prawdy wskazując mi dzień owulacji. Mam dużo wyjazdów z pracy, wolę wiedzieć kiedy zostać w mieście😁 Nie wiem czy komuś po poronieniu udało się tak w pełni wyluzować, jeśli tak to zazdroszczę. Ja czuję dziwną potrzebę zajścia jak najszybciej. Może dlatego, że codziennie dostaję masę zdjęć i filmów, na których jest córka brata. Mała ma dopiero 19dni.

reklama
Robię testy z ciekawości, żeby zobaczyć, która apka jest najbliżej prawdy wskazując mi dzień owulacji. Mam dużo wyjazdów z pracy, wolę wiedzieć kiedy zostać w mieście😁 Nie wiem czy komuś po poronieniu udało się tak w pełni wyluzować, jeśli tak to zazdroszczę. Ja czuję dziwną potrzebę zajścia jak najszybciej. Może dlatego, że codziennie dostaję masę zdjęć i filmów, na których jest córka brata. Mała ma dopiero 19dni.
Każde podejście jest dobre, wiec tu tak naprawdę nie ma znaczenia czy się robi testy czy nie. Fajnie byłoby zajść teraz i urodzić na święta w grudniu 🥰 póki co zdrowa dieta i ruch to to na czym się skupiam, chętnie wrzucilabym zdjęcie swojego jedzonka, ale krzyczy, ze plik jest za duży. W każdym razie smoothie bowl z truskawek, owoców leśnych, orzechów nerkowca i jogurtem greckim... mniam mniam :)

Do góry