reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej. Dziewczyny czy mam odstawić duphaston jeśli mam brązowe plamienie drugi dzień? Jest 7 dzień brania. Miało być 10. Pomocy [emoji120]
Ginekolog w weekend nie dostępny.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanie, bo jeszcze trochę nie ogarniam tych badań. Zrobiłam LH w 3dniu cyklu, wyszlo 6.87, co właściwie oznacza ten wynik? Będę miała owulacje w tym miesiącu czy nie? Przed poronieniem próbowaliśmy zajść w ciążę przez 6miesiecy, ale chyba nie mogę nazwać tego prawdziwymi staraniami. Po prostu odstawiliśmy antykoncepcję po 9latach stosowania i mniej więcej w apce flo patrzyłam kiedy mam dni płodne. Teraz kupilam termometr i testy owulacyjne, w których nawet ta kontrolna linia wychodzi blado. Lekarz powiedział, że nie ma potrzeby, zebym chodziła na monitoring owulacji bo na kontrolach po poronieniu widział, że owulacja była. Stwierdził, że to byłoby naciąganie mnie na dodatkowe koszty. Mąż powiedział, że jak w tym miesiącu się nie uda to pójdzie zrobić CASA.

@Magda_krk Moim zdaniem wynik LH jest jak najbardziej odpowiedni na ten dzień cyklu. Ale warto ten wynik skorelować z wynikiem FSH, bo istotny jest ich stosunek do siebie.
Jeśli chodzi o owulację, to by mieć względną pewność, że była, to należałoby zrobić badanie progesteronu 7 dni po owulacji.
A mąż dla spokoju powinien zrobić badanie, bo jak się wykluczy czynnik męski, to wiadomo, że trzeba pogłębiać diagnostykę.

@Magda_krk Moim zdaniem wynik LH jest jak najbardziej odpowiedni na ten dzień cyklu. Ale warto ten wynik skorelować z wynikiem FSH, bo istotny jest ich stosunek do siebie.
Jeśli chodzi o owulację, to by mieć względną pewność, że była, to należałoby zrobić badanie progesteronu 7 dni po owulacji.
A mąż dla spokoju powinien zrobić badanie, bo jak się wykluczy czynnik męski, to wiadomo, że trzeba pogłębiać diagnostykę.
Wynik FSH - 5, 98. W tym samym dniu robiłam jeszcze estradiol - 35. W takim razie zrobię sobie jeszcze progesteron.

reklama
@Magda_krk To wygląda, że tutaj wszystko jest ok. LH/FSH powinien wynosić ok 1. Natomiast estradiol wydaje mi się za niski (nie wiem jakie normy ma lab, więc być może tylko mi się wydaje). A tarczycę też badałaś?

Do góry