reklama
K
Katijah
Gość
Witamy wśród nas, przykro że też cię to spotkało.Witam Was wszystkie dziewczyny!
Przeglądając to forum uznałam szybko, że to miejsce dla mnie. Poroniłam pierwszą ciąże w 8 tygodniu 19 lutego, nie ominął mnie zabieg łyżeczkowania. To był chyba najgorszy wieczór mojego życia, szczególnie że dzień wcześniej widziałam bijące serduszko naszego maleństwa. Kilka dni przed poronieniem dostałam lekkich plamień, po konsultacji z lekarzem okazało sie, że wszystko wporządku... Chyba jednak nie do końca.
Mąż zlecił badania genetyczne, poznaliśmy niestety tylko płeć, dlaczego straciliśmy naszą córeczke nie wiemy, materiał był nieodpowiedni. Okazało się też, że moj organizm nie przyswaja kwasu foliowego, teraz przyjmuje przetworzony. Wyszły mi też inne mutacje genetyczne.
W zeszłym tygodniu byłam na wizycie kontrolnej u ginekologa, dał nam zielone światło. Miesiączke dostałam w terminie, będziemy się starać od razu
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie tu ciepło i będę mogła Wam się czasem pożalić, czasem może jakąś radością podzielić i oczywiście wspierać również Was!
Najlepiej skonsultuj jeszcze z kimś, bo faktycznie długo krwawiszDziewczyny jutro dzwonię jak nie przestane krwawić, leje się jak z kranu. Taka jasna i ciemna krew...
Badania robione miałam w kierunku trombofilii. Badają dokładnie 6 czynników, jeden z nich to MTHFR, czyli własnie przyswajanie kwasu.
Słoneczko świeci
Fanka BB :)
Mi hematolog powiedział, ze jeśli planuje ciąże to nie zwiększać dawki, czyli brać 2 tys i ze wraz z czasem brania ten poziom będzie rósłMi tylko moja endo powiedziała że dobrze dużymi dawkami podnosić ale przed ciążą poziom D. Ciąża to nie jest dobry moment na podnoszenie wyniku. Ja mam niski wynik i biorę teraz 4000 jednostek żeby utrzymać ten wynik. Endo moja mówi że w ciąży zbyt duże dawki D3 wpływają m.in. na szybsze zrastanie się u dziecka szwów czaszkowych więc nie mam brać więcej.
@Qruszon Ale ty tak cały czas mocno krwawisz od łyżeczkowania? Bo ja pamiętam, że po łyżeczkowaniu krwawiłam jakieś 3 dni, a potem aż do @ miałam jakieś plamienia. A jak przyszła @ to lało się ze mnie jak z kranu prawie tydzień.
@Zagadka19 Aby sprawdzić czy faktycznie nie przyswajasz kwasu foliowego, to powinnaś po prostu zbadać jego poziom. Dodatkowo warto też zrobić poziom homocysteiny. Są dziewczyny z mutacjami, a poziom kwasu foliowego mają w normie.
@Zagadka19 Aby sprawdzić czy faktycznie nie przyswajasz kwasu foliowego, to powinnaś po prostu zbadać jego poziom. Dodatkowo warto też zrobić poziom homocysteiny. Są dziewczyny z mutacjami, a poziom kwasu foliowego mają w normie.
Magdusia88
Właśnie ja też tak miałam, pierwszy okres po poronieniu i lało się ze mnie.@Qruszon Ale ty tak cały czas mocno krwawisz od łyżeczkowania? Bo ja pamiętam, że po łyżeczkowaniu krwawiłam jakieś 3 dni, a potem aż do @ miałam jakieś plamienia. A jak przyszła @ to lało się ze mnie jak z kranu prawie tydzień.
Moze to juz okres?
roki_1991
A może to po prostu @ przyszla? 5 tyg po zabiegu to może być właśnie @. Skoro beta spadła to tym bardziej. Po zabiegu można krwawic/plamić 6 tygodni i wcale nie jest to dziwne. Właśnie nie koniecznie różni się od połogu po porodzie ja krwawiłam długo i mocno, a było okej. Fakt ze miałam jakieś przerwy, że plamiłam a potem znowu mocniej krwawiłam. Spokojnie, myślę że nie.ma co się stresować na zapas. Skontroluj to, a nawet jeśli będzie potrzebny kolejny zabieg to nie jest on już taki inwazyjny jak ten pierwszy, wiec głowa do góryTak Beta spadła całkowicie. To już druga konsultacja wczesniej trafiłam na koszmarna lekarkę teraz kolejny specjalista... czuje ze czeka mnie ponowne łyżeczkowanie
Qruszon
Miałam krwawienia małe przez 2 tyg potem tydzień przerwy znów krwawienie a teraz dostałam duphaston 6 dni temu i od 3 dni się leje doslownie@Qruszon Ale ty tak cały czas mocno krwawisz od łyżeczkowania? Bo ja pamiętam, że po łyżeczkowaniu krwawiłam jakieś 3 dni, a potem aż do @ miałam jakieś plamienia. A jak przyszła @ to lało się ze mnie jak z kranu prawie tydzień.
Mam macice dwurozna
Qruszon
Właśnie może to @ Dziś zadzwonię do lekarza i się zapytam by mnie zbadałA może to po prostu @ przyszla? 5 tyg po zabiegu to może być właśnie @. Skoro beta spadła to tym bardziej. Po zabiegu można krwawic/plamić 6 tygodni i wcale nie jest to dziwne. Właśnie nie koniecznie różni się od połogu po porodzie ja krwawiłam długo i mocno, a było okej. Fakt ze miałam jakieś przerwy, że plamiłam a potem znowu mocniej krwawiłam. Spokojnie, myślę że nie.ma co się stresować na zapas. Skontroluj to, a nawet jeśli będzie potrzebny kolejny zabieg to nie jest on już taki inwazyjny jak ten pierwszy, wiec głowa do góry
Qruszon
Dziekuje Za słowa wsparciaA może to po prostu @ przyszla? 5 tyg po zabiegu to może być właśnie @. Skoro beta spadła to tym bardziej. Po zabiegu można krwawic/plamić 6 tygodni i wcale nie jest to dziwne. Właśnie nie koniecznie różni się od połogu po porodzie ja krwawiłam długo i mocno, a było okej. Fakt ze miałam jakieś przerwy, że plamiłam a potem znowu mocniej krwawiłam. Spokojnie, myślę że nie.ma co się stresować na zapas. Skontroluj to, a nawet jeśli będzie potrzebny kolejny zabieg to nie jest on już taki inwazyjny jak ten pierwszy, wiec głowa do góry
Właśnie byłam w toalecie, podpaska co godzina.
reklama
Qruszon
To pierwsze tak intensywne krwawienieDziekuje Za słowa wsparcia
Właśnie byłam w toalecie, podpaska co godzina.