reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hey strasznie mi przykro, że cię to spotkalo...
Skonsultowałabym to z innym lekarzem, nie brałabym żadnej antykoncepcji. Badałas beta hcg?
Tak Beta spadła całkowicie. To już druga konsultacja wczesniej trafiłam na koszmarna lekarkę teraz kolejny specjalista... czuje ze czeka mnie ponowne łyżeczkowanie

Z tą antykoncepcja po poronieniu to stara szkoła niestety. Tak już nie nie robi, to może jeszcze bardziej rozchwiać gospodarkę hormonalna.
Ja bym zbadała betę, może faktycznie nie wszystko się oczyściło, to zdarza się czasem...
EDIT: ja też plamiłam 10 dni po zabiegu, potem tydzień nic, a potem tydzień do miesiączki również plamienia... Ale po pierwszej miesiączce wszystko się uregulowało. Jednak może organizm do 3 cykli dochodzic do siebie, a pierwsza miesiączka może nawet przyjść po 8 tygodniach. To bardzo indywidualna sprawa.
Dziekuje kochana 🙈🥺

Witam Was wszystkie dziewczyny! 😊
Przeglądając to forum uznałam szybko, że to miejsce dla mnie. Poroniłam pierwszą ciąże w 8 tygodniu 19 lutego, nie ominął mnie zabieg łyżeczkowania. To był chyba najgorszy wieczór mojego życia, szczególnie że dzień wcześniej widziałam bijące serduszko naszego maleństwa. Kilka dni przed poronieniem dostałam lekkich plamień, po konsultacji z lekarzem okazało sie, że wszystko wporządku... Chyba jednak nie do końca.
Mąż zlecił badania genetyczne, poznaliśmy niestety tylko płeć, dlaczego straciliśmy naszą córeczke nie wiemy, materiał był nieodpowiedni. Okazało się też, że moj organizm nie przyswaja kwasu foliowego, teraz przyjmuje przetworzony. Wyszły mi też inne mutacje genetyczne.
W zeszłym tygodniu byłam na wizycie kontrolnej u ginekologa, dał nam zielone światło. Miesiączke dostałam w terminie, będziemy się starać od razu 😊
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie tu ciepło i będę mogła Wam się czasem pożalić, czasem może jakąś radością podzielić i oczywiście wspierać również Was! 😊

reklama
Witam Was wszystkie dziewczyny! 😊
Przeglądając to forum uznałam szybko, że to miejsce dla mnie. Poroniłam pierwszą ciąże w 8 tygodniu 19 lutego, nie ominął mnie zabieg łyżeczkowania. To był chyba najgorszy wieczór mojego życia, szczególnie że dzień wcześniej widziałam bijące serduszko naszego maleństwa. Kilka dni przed poronieniem dostałam lekkich plamień, po konsultacji z lekarzem okazało sie, że wszystko wporządku... Chyba jednak nie do końca.
Mąż zlecił badania genetyczne, poznaliśmy niestety tylko płeć, dlaczego straciliśmy naszą córeczke nie wiemy, materiał był nieodpowiedni. Okazało się też, że moj organizm nie przyswaja kwasu foliowego, teraz przyjmuje przetworzony. Wyszły mi też inne mutacje genetyczne.
W zeszłym tygodniu byłam na wizycie kontrolnej u ginekologa, dał nam zielone światło. Miesiączke dostałam w terminie, będziemy się starać od razu 😊
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie tu ciepło i będę mogła Wam się czasem pożalić, czasem może jakąś radością podzielić i oczywiście wspierać również Was! 😊
Jakie badanie robiłaś by zbadać czy przyswajasz kwas foliowy?

Do góry