reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Mi tylko moja endo powiedziała że dobrze dużymi dawkami podnosić ale przed ciążą poziom D. Ciąża to nie jest dobry moment na podnoszenie wyniku. Ja mam niski wynik i biorę teraz 4000 jednostek żeby utrzymać ten wynik. Endo moja mówi że w ciąży zbyt duże dawki D3 wpływają m.in. na szybsze zrastanie się u dziecka szwów czaszkowych więc nie mam brać więcej.

Ile jednostek witaminy D można brać w ciąży/staraniach? Ja biorę 2000 i mam wynik 21, czyli słabo. Bierzecie 4000?

Ja brałam przez prawie miesiąc 4000j, i wynik miałam 29. Więc teraz dopóki nie ma słońca biorę 8000j. i sprawdzę wyniki za miesiąc.
ALE W CIĄŻY NIE JESTEM. Moja ginekolog mi mówiła w poniedziałek mówiła, że jak będę miała w wynikach normę to mam wrócić do normalnej dawki zalecanej 2000j.
Mój endo powiedział, że jeśli wit D mam w normie tyo w ciąży wystarczy 2000j

Dziewczyny polecacie jakiegoś immunologa? Lekarz z kliniki zalecił mi konsultację i polecił dr. Paśnika ale od półtora miesiąca ciągle dzwonię wszędzie i nie ma terminów. Już nie wierzę że mnie do niego zapiszą. Może jakiś Wasz lekarz ma telekonsultacje i mogłabym skorzystać z takiej porady. Zależy mi na tym żeby ogarniał/ła temat komórek NK, bo słyszałam że dr. Jerzak trochę olewczo do niego podchodzi.

Dziewczyny dziś mija dokładnie miesiąc od mojego poronienia. Byłam na cmentarzu, popłakałam... I trzeba jakoś żyć dalej.

Jutro wybieram się na badania krwi i moczu bo w pon. Wizyta u gina. Okresu nadal brak
Powiedzcie mi czy robić posiew z antybiogramem ? Robić na grzyby czy ogólny posiew? U gina chce zrobić posiew z szyjki macicy bo tam właśnie w szpitalu wyszły mi te grzyby candida i klebbsielle i inne bakterie. I zastanawiam się czy jest sens robić ten posiew z antybiogramem skoro te bakterie są pochwie czy szyjce macicy. Już sama z tym zgłupiałam.

Dzisiaj 7 dzień odkąd jestem chora ból głowy minął ból gardła tez prawie.. nie mam apetytu mam tak zapchany nos ze nie da się oddychać jestem już wykończona. Rano miałam katar żółty w dzień nie. Lekarz dzisiaj mówił ze jeśli katar żółty będzie się dalej utrzymywał mam wziąć antybiotyk zint jestem w 9 tyg co myślicie czy on jest bezpieczny? Nie mam tak dużo żółtego kataru ale odpadam już z sił chyba mimo wszystko jutro go wezmę

Dziewczyny dziś mija dokładnie miesiąc od mojego poronienia. Byłam na cmentarzu, popłakałam... I trzeba jakoś żyć dalej.

Jutro wybieram się na badania krwi i moczu bo w pon. Wizyta u gina. Okresu nadal brak
Powiedzcie mi czy robić posiew z antybiogramem ? Robić na grzyby czy ogólny posiew? U gina chce zrobić posiew z szyjki macicy bo tam właśnie w szpitalu wyszły mi te grzyby candida i klebbsielle i inne bakterie. I zastanawiam się czy jest sens robić ten posiew z antybiogramem skoro te bakterie są pochwie czy szyjce macicy. Już sama z tym zgłupiałam.

Ja bym poczekała z badaniem moczu na wynik wymazu i zrobiła, gdyby wymaz z pochwy był ujemny albo gdyby lekarz ginekolog się upierał nad globulkami a nie doustnym leczeniu.

Dzisiaj 7 dzień odkąd jestem chora ból głowy minął ból gardła tez prawie.. nie mam apetytu mam tak zapchany nos ze nie da się oddychać jestem już wykończona. Rano miałam katar żółty w dzień nie. Lekarz dzisiaj mówił ze jeśli katar żółty będzie się dalej utrzymywał mam wziąć antybiotyk zint jestem w 9 tyg co myślicie czy on jest bezpieczny? Nie mam tak dużo żółtego kataru ale odpadam już z sił chyba mimo wszystko jutro go wezmę
A pluczesz zatoki? Ja w pierwszej kolejności bym zrobila płukanie.

reklama
Do góry