roki_1991
Fanka BB :)
To dobrzeChodziło jej o to, żeby właśnie ten wynik 30 zdecydowanie podnieść, stąd podniesiony poziom przyjmowania suplementów
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To dobrzeChodziło jej o to, żeby właśnie ten wynik 30 zdecydowanie podnieść, stąd podniesiony poziom przyjmowania suplementów
Ile jednostek witaminy D można brać w ciąży/staraniach? Ja biorę 2000 i mam wynik 21, czyli słabo. Bierzecie 4000?
Mój endo powiedział, że jeśli wit D mam w normie tyo w ciąży wystarczy 2000jJa brałam przez prawie miesiąc 4000j, i wynik miałam 29. Więc teraz dopóki nie ma słońca biorę 8000j. i sprawdzę wyniki za miesiąc.
ALE W CIĄŻY NIE JESTEM. Moja ginekolog mi mówiła w poniedziałek mówiła, że jak będę miała w wynikach normę to mam wrócić do normalnej dawki zalecanej 2000j.
Ale wyniki dziewczyn nie są w normieMój endo powiedział, że jeśli wit D mam w normie tyo w ciąży wystarczy 2000j
Dziewczyny dziś mija dokładnie miesiąc od mojego poronienia. Byłam na cmentarzu, popłakałam... I trzeba jakoś żyć dalej.
Jutro wybieram się na badania krwi i moczu bo w pon. Wizyta u gina. Okresu nadal brak
Powiedzcie mi czy robić posiew z antybiogramem ? Robić na grzyby czy ogólny posiew? U gina chce zrobić posiew z szyjki macicy bo tam właśnie w szpitalu wyszły mi te grzyby candida i klebbsielle i inne bakterie. I zastanawiam się czy jest sens robić ten posiew z antybiogramem skoro te bakterie są pochwie czy szyjce macicy. Już sama z tym zgłupiałam.
A pluczesz zatoki? Ja w pierwszej kolejności bym zrobila płukanie.Dzisiaj 7 dzień odkąd jestem chora ból głowy minął ból gardła tez prawie.. nie mam apetytu mam tak zapchany nos ze nie da się oddychać jestem już wykończona. Rano miałam katar żółty w dzień nie. Lekarz dzisiaj mówił ze jeśli katar żółty będzie się dalej utrzymywał mam wziąć antybiotyk zint jestem w 9 tyg co myślicie czy on jest bezpieczny? Nie mam tak dużo żółtego kataru ale odpadam już z sił chyba mimo wszystko jutro go wezmę
Robię inhalacje od tygodniaA pluczesz zatoki? Ja w pierwszej kolejności bym zrobila płukanie.