reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Faza lutealna powinna trwać minimum 10 dni.
Jesli trwa krócej można przyjąć, że masz problem z progesteronem w 2 fazie cyklu, tzw. niedomoga lutealna lub niedomoga ciałka żółtego.
Na to podaje się progesteron.
Moze to być związane ogolnie z zaburzonym procesem jajeczkowania.
U mnie też niestety wyszły cykle bezowulacjyne, ale sama to zauważyłam (mierzyłam temperaturę) i moja faza lutealna również byla za krótka. Lekarz potwierdził niestety. Od przyszłego cyklu zaczynamy stymulacje owulacji, spróbujemy tak kilka cykli, potem pomyślimy co dalej.
Tylko w sumie nie wiem czy jest u mnie problem z progesteronem. Jak to sprawdzić. W ostatnim cyklu zaskoczyło mnie że w 17 dc był widoczny pękający pęcherzyk ( na ogół nie pękają ) i lekarz tego samego dnia wysłał mnie na progesteron i był 27,8. Potem już nie badałam. A teraz w 26 dnia dostałam okresu czyli cykl trwał 25 dni.

reklama
@Charlotte21 ależ ona ma piękne oczy 😍😍😍 cudna dziewczynka 😍❤️ cały czas pracuje , nasza branża działa niezależnie od pandemii 😉 @nnat. Dobrze z tego co wiem 😉 @Dzoana88 też , spotkalysmy się nawet osobiście 😁 niestety nie wiem co u @młoda1994 , kilka razy wywoływałam i cisza

@Madlein eh też tkwię w zawieszeniu już nie pamiętam jak długo. Może w kwietniu uda się dostać mężowi na zabieg i coś się ruszy. Póki co czekamy.

@roki_1991 a wiesz może co u Karoli od Antosia ? Nie pamiętam nicku 🤭

@Charlotte21 ależ ona ma piękne oczy 😍😍😍 cudna dziewczynka 😍❤️ cały czas pracuje , nasza branża działa niezależnie od pandemii 😉 @nnat. Dobrze z tego co wiem 😉 @Dzoana88 też , spotkalysmy się nawet osobiście 😁 niestety nie wiem co u @młoda1994 , kilka razy wywoływałam i cisza

@Madlein eh też tkwię w zawieszeniu już nie pamiętam jak długo. Może w kwietniu uda się dostać mężowi na zabieg i coś się ruszy. Póki co czekamy.

@roki_1991 a wiesz może co u Karoli od Antosia ? Nie pamiętam nicku 🤭
Karola już tu chyba nie zaglada ;) zapracowana kobieta jest :) ale wszytko u nich dobrze. Antos rośnie i ma się dobrze :)

Zaczynasz się już starać ?
Ja po siedmiu miesiącach zaczęłam się starać żeby sobie wszystko w głowie poukładać i być spokojna. I tak nie byłam [emoji1787] nie wiem czy po takich przeżyciach da się cieszyć ciąża do końca.
Nie. Jeszcze nie. Aktualnie 31dc i czekam na @ (mam nadzieję, że będzie na dniach). To druga po zabiegu i jeszcze jeden cykl odpuszczamy. W kwietniu zaczniemy znowu starania.

.

Załączniki

• Bobowski%20Mateusz%202%20001~2.jpeg
    Bobowski%20Mateusz%202%20001~2.jpeg
    49,3 KB · Wyświetleń: 76
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry