reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja na razie robiłam ahm, tarczycę i prolaktyne, resztę hormonów zbadam w tym miesiącu plus b12.

Pewnie wiesz, ale skoro już rozmawiamy to tylko napomknę, ze trzeba je badać w odpowiednich dniach cyklu [emoji13] ale to Ci gin napewno wszystko powie, a jeśli będziesz robić prywatnie i będziesz miała wątpliwości to tu Ci dziewczyny pomogą [emoji3526] powodzenia!

reklama
Pewnie wiesz, ale skoro już rozmawiamy to tylko napomknę, ze trzeba je badać w odpowiednich dniach cyklu [emoji13] ale to Ci gin napewno wszystko powie, a jeśli będziesz robić prywatnie i będziesz miała wątpliwości to tu Ci dziewczyny pomogą [emoji3526] powodzenia!
Bez Was dziewczyny i bez tego forum to nic bym nie wiedziała. Tak to juz mniej więcej kojarzę w którym dniu cyklu jakie badania mam zrobić, do tej pory po poronieniu (jeszcze mieisiąc nie minął) robiłam ahm, bo jest niezależne od dnia cyklu.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jakie macie doświadczenia z dawką Clexane w ciąży?

Ja miałam od owulacji 0.4. Od pozytywnego testu mam 0.6. I co dalej ? Czy lekarze Wam dają taką dawkę profilaktyczną? Czy każą Wam badać antyXa (nawet nie wiem czy w Bydgoszczy gdzieś to badają bo nie mogłam znaleźć)? Czy kontroluje się parametry krzepliwości krwi i od tego uzależnia (d-dimer, aptt, inr itp)? Póki co trafiłam na lekarzy którzy odgórnie wymyślają dawkę i nie zalecają badań kontrolnych (Może jutro moja nowa gin jednak coś mi zaleci ale tego nie wiem jeszcze) A na grupie MTHFR na fb widzę że jest duze ciśnienie u dziewczyn że powinno się to antyXa robić. Jakie macie doświadczenia? Chcę być zorientowana żeby wiedzieć jak z ginekologiem rozmawiać.

Jakie macie doświadczenia z dawką Clexane w ciąży?

Ja miałam od owulacji 0.4. Od pozytywnego testu mam 0.6. I co dalej ? Czy lekarze Wam dają taką dawkę profilaktyczną? Czy każą Wam badać antyXa (nawet nie wiem czy w Bydgoszczy gdzieś to badają bo nie mogłam znaleźć)? Czy kontroluje się parametry krzepliwości krwi i od tego uzależnia (d-dimer, aptt, inr itp)? Póki co trafiłam na lekarzy którzy odgórnie wymyślają dawkę i nie zalecają badań kontrolnych (Może jutro moja nowa gin jednak coś mi zaleci ale tego nie wiem jeszcze) A na grupie MTHFR na fb widzę że jest duze ciśnienie u dziewczyn że powinno się to antyXa robić. Jakie macie doświadczenia? Chcę być zorientowana żeby wiedzieć jak z ginekologiem rozmawiać.
Ja dostalam 0.4 i cala poprzednia ciaze na takiej jechałam. Teraz tez i moja gin nie zamierza mi zwiększać dawki. Ale u mnie tylko pai1, wiec ta heparyna to profilaktyka. Ja sprawdzam ddimery, ale moja gin i tak na nie nie patrzy. Na antyxa na pewno tez by nie spojrzała wiec nie ma sensu żebym robiła. Prawda jest taka- jeśli lekarz nie będzie chciał tych wyników to niestety nawet moze na nie nie spojrzeć....

reklama
Do góry