reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyn, właśnie przyszła do mnie @, jestem mega zadowolona, nie myślałam ze tak szybko przyjdzie, bo mam różne te cykle, a tu taka niespodzianka ☺️ Co prawda nie jest taka jak zawsze ale może się jeszcze rozkręci. Jak to było u was, z pierwszą @ po poronieniu?
Pierwsza 3tyg po zabiegu, bardzo skąpa 3dniowa. Teraz mam drugą po 29dniowym cyklu bardzo obfitą jak na mnie, przeciekłam w pracy pierwszy raz w życiu, a noszę białe spodnie w gabinecie🙈 dobrze że miałam zapasowe na zmianę, co za wstyd😖

reklama
Nie mogę przestać o tym myśleć [emoji2356] Jakie miałyście zalecenia od lekarza w ciąży po poronieniu jeśli chodzi o współżycie?

Mi lekarza absolutnie nie wspomniał (przez telefon ) że zalecana jest abstynencja ale dałyście mi do myślenia.

To do kiedy Waszym zdaniem lub Waszych lekarzy należy unikać seksu?

Dla nas to bardzo ważny element relacji. Dotkliwie odczujemy abstynencję CHOĆ OCZYWIŚCIE BEZPIECZENSTWO DZIECKA PRIORYTETEM. Pytanie czy faktycznie lekarze też Wam zalecili abstynencję czy to bardziej emocje kobiet po stracie i ten lęk przed powtórką sprawia że z seksu się rezygnuje ?
Ja w ciąży nr 2 plamilam okolo 6 tc i dostałam wprost zakaz do końca I trymestru. W ciąży nr 4 wszystko przebiegało dobrze, nie miałam żadnego zakazu. W ciąży nr 5 leciała ze mnie krew od 4tc do 20tc+ a potem rozwarcie, więc zakaz współżycia miałam całą ciążę. Nr 1 i nr 3 poroniłam przed 7tc.

Cześć i czołem.

Jestem po paru poronieniach. Prawdopodobnie wiadomo już co i jak. Jednak zastanawiam się jak to jest(i będzie) z cenami zastrzyków.
Chodzi mi o clexan czy accofil.
Chodzę prywatnie do lekarza, bo jakbym miała czekać na NFZ po poronieniach to bym się nie doczekała w moim mieście. Jednak obiawiam się co do cen tych leków. Jedne 100zł, drugie też, albo i drożej, A podliczając to co miesiąc, to wychodzi ze 4000zł. A nie każdego stać na takie leczenie.
Da się chodząć prywatnie mieć leki refundowane? ze zniżkami w aptece? Jak to załawić :baffled:

Nie mogę przestać o tym myśleć [emoji2356] Jakie miałyście zalecenia od lekarza w ciąży po poronieniu jeśli chodzi o współżycie?

Mi lekarza absolutnie nie wspomniał (przez telefon ) że zalecana jest abstynencja ale dałyście mi do myślenia.

Dla nas to bardzo ważny element relacji. Dotkliwie odczujemy abstynencję CHOĆ OCZYWIŚCIE BEZPIECZENSTWO DZIECKA PRIORYTETEM. Pytanie czy faktycznie lekarze też Wam zalecili abstynencję czy to bardziej emocje kobiet po stracie i ten lęk przed powtórką sprawia że z seksu się rezygnuje ?
W pierwszej ciąży miałam problemy od początku i lekarz zabronił współżyć. W drugiej było to już dla mnie oczywiste, że nie można. Chociażby dlatego, że w wydzielinie faceta znajduje się oxytocyna, która powoduje skurcze macicy. Poza tym ewentualne otarcia, pojawi się plamienie i nie będzie wiadomo skąd.
Ja bym się wstrzymała na Waszym miejscu do najbliżej wizyty.

Cześć i czołem.

Jestem po paru poronieniach. Prawdopodobnie wiadomo już co i jak. Jednak zastanawiam się jak to jest(i będzie) z cenami zastrzyków.
Chodzi mi o clexan czy accofil.
Chodzę prywatnie do lekarza, bo jakbym miała czekać na NFZ po poronieniach to bym się nie doczekała w moim mieście. Jednak obiawiam się co do cen tych leków. Jedne 100zł, drugie też, albo i drożej, A podliczając to co miesiąc, to wychodzi ze 4000zł. A nie każdego stać na takie leczenie.
Da się chodząć prywatnie mieć leki refundowane? ze zniżkami w aptece? Jak to załawić :baffled:
Wiesz co, ja za 2 opakowania clexane + kilka innych leków zapłaciłam nieco ponad 130 zł. Farmaceutka mi mowila, ze są refundowane, a do lekarki chodzę prywatnie.

Moja gin nawet L4 nie chciała wpierw dać, ale szybko zmieniła zdanie. Miałam zakaz współżycia całą ciążę. Dopiero pod koniec można było na wywołanie. Z tym, że u mnie ciążę bardzo wysokiego ryzyka z plamieniem i krwią nie tylko w 1 trymestrze

reklama
Do góry