reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

O to ładnie śpi [emoji846]
Jula zasypia między 22 a 24 i ok 6 godzin zawsze śpi. W dzień nie śpi prawie wcale.. chyba że krótkie drzemki przy cycu. Czasami marudzi czasami grzeczna . Zajmuje ja kładę na matę albo w Bujaczek [emoji846]
Ile waży to nie wiem ale pewnie już ponad 5 kg.

A to mój dzieć Zobacz załącznik 1231849
Śliczna :)
U mnie najdłuższa drzemka to spacer około 2.5h i drzemki tylko na rękach czy przy cycku ale to ja i tak nic nie zrobię w domu. Nie mam nawet jak jedzenia sobie zrobić . Przez to zrzuciłam już dodatkowe kilogramy po ciąży 😁
Maty też używamy żeby się samą sobą zajęła chociaż na chwilrle. Bo jak długo kogoś nie widzi to jest krzyk

reklama
U mnie najdłuższa drzemka to spacer około 2.5h i drzemki tylko na rękach czy przy cycku ale to ja i tak nic nie zrobię w domu. Nie mam nawet jak jedzenia sobie zrobić . Przez to zrzuciłam już dodatkowe kilogramy po ciąży [emoji16]
Maty też używamy żeby się samą sobą zajęła chociaż na chwilrle. Bo jak długo kogoś nie widzi to jest krzyk

Dopiero przy drugim dziecku robisz wszystko żeby spało w dzień w swoim łóżeczku [emoji23] Moja starsza też spała tylko w wózku... Noce ładnie u siebie (nie wyobrażam sobie spać z dzieckiem).
Pamiętaj że dziecko w 1 roku życia ma tzw „skoki rozwojowe”. Wtedy jest bardziej wymagające, marudne, bo przerażone nowym sposobem odkrywania świata. Poczytaj, dużo Ci to pomoże ją zrozumieć. Moja ma właśnie skok w 15mscu i rozważam czy wystawić ją na klatkę czy jeszcze dam rade [emoji2957] Tupie, wali głową w podłogę i tylko jęczy całymi dniami [emoji51]

U mnie najdłuższa drzemka to spacer około 2.5h i drzemki tylko na rękach czy przy cycku ale to ja i tak nic nie zrobię w domu. Nie mam nawet jak jedzenia sobie zrobić . Przez to zrzuciłam już dodatkowe kilogramy po ciąży [emoji16]
No ja już jakoś potrafię coś ogarnąć ale czasami ciężko [emoji85]
Wymagające dziecko mam haha.

Ja też już waga sprzed ciąży [emoji846]

Dopiero przy drugim dziecku robisz wszystko żeby spało w dzień w swoim łóżeczku [emoji23] Moja starsza też spała tylko w wózku... Noce ładnie u siebie (nie wyobrażam sobie spać z dzieckiem).
Pamiętaj że dziecko w 1 roku życia ma tzw „skoki rozwojowe”. Wtedy jest bardziej wymagające, marudne, bo przerażone nowym sposobem odkrywania świata. Poczytaj, dużo Ci to pomoże ją zrozumieć. Moja ma właśnie skok w 15mscu i rozważam czy wystawić ją na klatkę czy jeszcze dam rade [emoji2957] Tupie, wali głową w podłogę i tylko jęczy całymi dniami [emoji51]
skąd ja to znam... taką forma "tresury " rodziców. Może będą podatni i będzie po mojemu. Moja ma 16 miesięcy i jest strasznie... są dni i momenty kiedy mam ochotę sama.wybudowac okno życia żeby ja do niego oddać (wiem to może wydawać się straszne). dzięki Bogu złych.dni jest co raz mniej :( Bardzo kocham.moja córkę ale udawany płacz, walenie głową i rzucanie się na podłogę, poduchy itp momentami przeraża.
Pocieszam się, że to niedługo minie ... i wtedy przychodzi ta myśl, że przed nami jeszcze okres dojrzewania :(

skąd ja to znam... taką forma "tresury " rodziców. Może będą podatni i będzie po mojemu. Moja ma 16 miesięcy i jest strasznie... są dni i momenty kiedy mam ochotę sama.wybudowac okno życia żeby ja do niego oddać (wiem to może wydawać się straszne). dzięki Bogu złych.dni jest co raz mniej :( Bardzo kocham.moja córkę ale udawany płacz, walenie głową i rzucanie się na podłogę, poduchy itp momentami przeraża.
Pocieszam się, że to niedługo minie ... i wtedy przychodzi ta myśl, że przed nami jeszcze okres dojrzewania :(

To podobny wiek mają :)

W domu mam jeszcze pyskującą 8latkę [emoji23]
Ale pamietam że starszą bardzo pokochałam jak miała 3latka wiec wtedy chyba robi się lżej [emoji23]

Ja dotąd swojemu powtarzam, żeby się tak nie cieszył, że ma 7 lat, bo w razie czego do okna życia to ja go jeszcze zmieszczę :)

reklama
Do góry