reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

O to ładnie śpi [emoji846]
Jula zasypia między 22 a 24 i ok 6 godzin zawsze śpi. W dzień nie śpi prawie wcale.. chyba że krótkie drzemki przy cycu. Czasami marudzi czasami grzeczna . Zajmuje ja kładę na matę albo w Bujaczek [emoji846]
Ile waży to nie wiem ale pewnie już ponad 5 kg.

A to mój dzieć Zobacz załącznik 1231849
Śliczna :)
U mnie najdłuższa drzemka to spacer około 2.5h i drzemki tylko na rękach czy przy cycku ale to ja i tak nic nie zrobię w domu. Nie mam nawet jak jedzenia sobie zrobić . Przez to zrzuciłam już dodatkowe kilogramy po ciąży 😁
Maty też używamy żeby się samą sobą zajęła chociaż na chwilrle. Bo jak długo kogoś nie widzi to jest krzyk

reklama
U mnie najdłuższa drzemka to spacer około 2.5h i drzemki tylko na rękach czy przy cycku ale to ja i tak nic nie zrobię w domu. Nie mam nawet jak jedzenia sobie zrobić . Przez to zrzuciłam już dodatkowe kilogramy po ciąży [emoji16]
Maty też używamy żeby się samą sobą zajęła chociaż na chwilrle. Bo jak długo kogoś nie widzi to jest krzyk

Dopiero przy drugim dziecku robisz wszystko żeby spało w dzień w swoim łóżeczku [emoji23] Moja starsza też spała tylko w wózku... Noce ładnie u siebie (nie wyobrażam sobie spać z dzieckiem).
Pamiętaj że dziecko w 1 roku życia ma tzw „skoki rozwojowe”. Wtedy jest bardziej wymagające, marudne, bo przerażone nowym sposobem odkrywania świata. Poczytaj, dużo Ci to pomoże ją zrozumieć. Moja ma właśnie skok w 15mscu i rozważam czy wystawić ją na klatkę czy jeszcze dam rade [emoji2957] Tupie, wali głową w podłogę i tylko jęczy całymi dniami [emoji51]

U mnie najdłuższa drzemka to spacer około 2.5h i drzemki tylko na rękach czy przy cycku ale to ja i tak nic nie zrobię w domu. Nie mam nawet jak jedzenia sobie zrobić . Przez to zrzuciłam już dodatkowe kilogramy po ciąży [emoji16]
No ja już jakoś potrafię coś ogarnąć ale czasami ciężko [emoji85]
Wymagające dziecko mam haha.

Ja też już waga sprzed ciąży [emoji846]

Dopiero przy drugim dziecku robisz wszystko żeby spało w dzień w swoim łóżeczku [emoji23] Moja starsza też spała tylko w wózku... Noce ładnie u siebie (nie wyobrażam sobie spać z dzieckiem).
Pamiętaj że dziecko w 1 roku życia ma tzw „skoki rozwojowe”. Wtedy jest bardziej wymagające, marudne, bo przerażone nowym sposobem odkrywania świata. Poczytaj, dużo Ci to pomoże ją zrozumieć. Moja ma właśnie skok w 15mscu i rozważam czy wystawić ją na klatkę czy jeszcze dam rade [emoji2957] Tupie, wali głową w podłogę i tylko jęczy całymi dniami [emoji51]
skąd ja to znam... taką forma "tresury " rodziców. Może będą podatni i będzie po mojemu. Moja ma 16 miesięcy i jest strasznie... są dni i momenty kiedy mam ochotę sama.wybudowac okno życia żeby ja do niego oddać (wiem to może wydawać się straszne). dzięki Bogu złych.dni jest co raz mniej :( Bardzo kocham.moja córkę ale udawany płacz, walenie głową i rzucanie się na podłogę, poduchy itp momentami przeraża.
Pocieszam się, że to niedługo minie ... i wtedy przychodzi ta myśl, że przed nami jeszcze okres dojrzewania :(

skąd ja to znam... taką forma "tresury " rodziców. Może będą podatni i będzie po mojemu. Moja ma 16 miesięcy i jest strasznie... są dni i momenty kiedy mam ochotę sama.wybudowac okno życia żeby ja do niego oddać (wiem to może wydawać się straszne). dzięki Bogu złych.dni jest co raz mniej :( Bardzo kocham.moja córkę ale udawany płacz, walenie głową i rzucanie się na podłogę, poduchy itp momentami przeraża.
Pocieszam się, że to niedługo minie ... i wtedy przychodzi ta myśl, że przed nami jeszcze okres dojrzewania :(

To podobny wiek mają :)

W domu mam jeszcze pyskującą 8latkę [emoji23]
Ale pamietam że starszą bardzo pokochałam jak miała 3latka wiec wtedy chyba robi się lżej [emoji23]

Ja dotąd swojemu powtarzam, żeby się tak nie cieszył, że ma 7 lat, bo w razie czego do okna życia to ja go jeszcze zmieszczę :)

reklama
Do góry